-Diablo- Opublikowano 8 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 8 Stycznia 2006 (edytowane) Wiec tak za jakies 2-3 dni zmieniam kompa rozpisalem se taki zestaw Procesor: AMD Athlon 64 3000 Venice /1.8GHz/ oem 579 zł Wentylator: Arctic-Cooling Freezer 64 Pro (socket 754,939) 75 zł Płyta główna: DFI Lan Party UT nF4-D (nForce4) 479 zł Pamięć RAM: Patriot 512MB CL2.5 Value 160 zł druga Pamięć RAM: Patriot 512MB CL2.5 Value 160 zł Dysk twardy: Western Digital 80GB 7200rpm 8MB cache SATA 215 zł drugi Dysk twardy: Western Digital 80GB 7200rpm 8MB cache SATA 215 zł Karta graficzna: Sapphire Radeon X800GTO 256MB /256bit/ TV-out DVI-out (LiteRetail) 669 zł Karta dzwiękowa: Creative Labs Sound Blaster 5.1 /24bit/ oem 99 zł Nagrywarka DVD: Benq DW1640 (black) + software 169 zl Zasilke mam ze starego kompa Modecom 350GTF i obudowa zostaje stara zalozenia tego kompa to lekkie OC proca i grafiki oraz dobra wydajnosc w grach prosze o ewentualne sugestie co do zestawu dodam ze cena ma byc granicach 2800zl mam jeszcze takie podstawowe pytanie co sadzicie o tej pamieci ram patriota ?? Edytowane 8 Stycznia 2006 przez -Diablo- Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
milan655 Opublikowano 8 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 8 Stycznia 2006 pamięć lepsza będzie patriot KH, nagrywarka dobra ale bym wział LG, dźwiękówka zła... nieopłaca się... szukaj lepiej live 5.1 abo zaczekaj, uzbierasz troche kasy kupisz lepszą, nieopłaca się wyrzucać kasy, reszta jak najbardziej ok Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Grzechu_1990 Opublikowano 9 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 9 Stycznia 2006 Wszystko oki tylko dyski zmień na samsungi spinpoint. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
-Diablo- Opublikowano 9 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 9 Stycznia 2006 (edytowane) samsungi lepsze od wk-kow ? hmm slyszalem duzo opini zeby brac wd-ki takze sam juz niewiem Edytowane 9 Stycznia 2006 przez -Diablo- Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Grzechu_1990 Opublikowano 9 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 9 Stycznia 2006 Samsungi są ostatnio najlepszymi dyskiami na rynku, ciche, szybkie i zimne. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ower_lolek Opublikowano 9 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 9 Stycznia 2006 Wszystko super tylko dyski wymienić na samsung Sata2 NCQ i jeśli nie jest ci ten drugi potrzebny do przenoszenia danych to polecam zostwić tego jednego 80gb , reszte danych da sie wypalić na DVD , a szybkość 2 dyskow w raid wcale niejest tak zatrważająca. 200 zł sobie do grafy dołożysz i kupisz x800GTO2 za 800 zł :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukmek Opublikowano 9 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 9 Stycznia 2006 Moja propozycja zbilżona cenowo: Operton 144 cena: 730 zł AC Freezer64 Pro cena: 69 zł Epox 9NPA+ Ultra cena: 420 zł PDP Patriot 2x512MB KH cena: 359 zł Sapphire x800GTO2 cena: 799 zł Samsung 160GB SATA II cena: 320 zł BenQ DW 1640 cena: 158 z Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sabo^ Opublikowano 9 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 9 Stycznia 2006 to wszystko utrzyma zasilka 350w ? :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ower_lolek Opublikowano 9 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 9 Stycznia 2006 Modecom 350GTF to to samoc o Fortron 300-60GTF więc uciągnie to i jeszcze więcej :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
-Diablo- Opublikowano 9 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 9 Stycznia 2006 zastanawiam sie nad propozycja lukma calkiem ciekawy zestaw tylko cos ciezko dostac tego opertona 144 oem acha mowicie zeby z raid jednak zrezygnowac ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
torque Opublikowano 9 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 9 Stycznia 2006 Opterony z tego co wiem w sklepie: www.pc-shop.pl sa. Co do dysku to wez sobie seagate 160gb 7200.9 sata2 ncq. A reszte to co lukmek napisał. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
-Diablo- Opublikowano 10 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 10 Stycznia 2006 dobra jak nie dostane opterona to wezme venice ale zamiast rajdu doloze te 100zl i wezme gto2 tylko caly czas niewiem jaki dysk jedni mowia samsung inni segate a jeszcze inni wd :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukmek Opublikowano 10 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 10 Stycznia 2006 dobra jak nie dostane opterona to wezme venice ale zamiast rajdu doloze te 100zl i wezme gto2 tylko caly czas niewiem jaki dysk jedni mowia samsung inni segate a jeszcze inni wd :) Nie bierz dysku Seagate. To nie jest już ta jakość jak przed laty. Miałem Barradcudę 160GB i tak mnie zniechęciła do firmy, że teraz nie kupię już nigdy Seagate. No chyba, że firma poprawi swoje dyski :wink: Lepiej bierz Samsunga. Jest cichy(klasa sama dla siebie), wydajny i zimny. Samsung robi obecnie najlepsze dyski twarde. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
torque Opublikowano 10 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 10 Stycznia 2006 (edytowane) Moze miałes starego seagate (7 lub 8) nowe 9 po prostu wymiataja. Ja własnie takiego kupiłem chociaz sie zastanawiałem nad samsungiem i wd ale miałem to szczescie ze jeden z kolegów miał wd a drugi kupił nowego samsunga i miałem mozliwosc porownania. Z tej trojki wd wypadał najsłabiej pod kazdym wzgledem. Samsung był najcichszy ale w wydajnosci seagateowi zaden nie dorównał. Tak wiec jesli chodzi o dyski 160gb to najlepszy jest seagate. Dodatkowy plus to 5lat gw. Edytowane 10 Stycznia 2006 przez torque8 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukmek Opublikowano 10 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 10 Stycznia 2006 (edytowane) Moze miałes starego seagate (7 lub 8) nowe 9 po prostu wymiataja. Ja własnie takiego kupiłem chociaz sie zastanawiałem nad samsungiem i wd ale miałem to szczescie ze jeden z kolegów miał wd a drugi kupił nowego samsunga i miałem mozliwosc porownania. Z tej trojki wd wypadał najsłabiej pod kazdym wzgledem. Samsung był najcichszy ale w wydajnosci seagateowi zaden nie dorównał. Tak wiec jesli chodzi o dyski 160gb to najlepszy jest seagate. Dodatkowy plus to 5lat gw. Właśnie uważam, że tym szajsem są te nowe dyski Seagate. Miałem identyczny dysk, co twój z sygnaturki. Dysk był gorący, cały czas coś "doczytywał", wydawał z siebie dziwny chrupot. Jak już powiedziałem firma ostatnimi czasy bardzo się popsuła. -Diablo-: bierz dysk Samsunga, a napewno będziesz zadowolony Edytowane 10 Stycznia 2006 przez lukmek Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
torque Opublikowano 10 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 10 Stycznia 2006 (edytowane) U mnie jest całkiem inaczej dysk jest cichutki podczas normalniej pracy wogóle go nie słychac jedynie podczas seeka czasem mozna usłyszec lekki szmer (mi to wogóle nie przeszkadza). A jesli chodzi o samsunga to niczym sie nie wyroznia poza cisza. A jesli chodzi o temp. to 38C to max dla niego. Tak wiec jesli zalezy ci na wydajnosci to bierz seagate. Porównanie wydajnosci: Samsung 53MB/s (+-1MB) Seagate 61,1MB/s Edytowane 10 Stycznia 2006 przez torque8 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
-Diablo- Opublikowano 11 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 11 Stycznia 2006 dobra sprzet kupiony Procesor: AMD Athlon 64 3000 Venice /1.8GHz/ oem - nie udalo mi sie dostac opterona 579 zł Wentylator: Arctic-Cooling Freezer 64 Pro (socket 754,939) 75 zł Płyta główna: DFI Lan Party UT nF4-D (nForce4) 479 zł Pamięć RAM: Patriot KH 2x 512MB 359zl Dysk twardy: Samsung 160 GB, SATA/300, 8MB, NCQ 324 zł Karta graficzna: Sapphire Radeon X800GTO2 256MB 799 zł Karta dzwiękowa: Creative Labs Audigy SE OEM 101zl Nagrywarka DVD: Benq DW1640 (black) + software 169 zl jutro zabieram sie za testy i za oc bo dzis zabardzo czasu niebylo Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bryken Opublikowano 11 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 11 Stycznia 2006 ciekawe czy ten venice przynajmniej o 20% się podkręci. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
-Diablo- Opublikowano 11 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 11 Stycznia 2006 (edytowane) dzis bede testowal to dam znac jak sie podkreci :) Edytowane 11 Stycznia 2006 przez -Diablo- Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
.Kuba Opublikowano 12 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 12 Stycznia 2006 (edytowane) dolacze sie do tematu. Czy jest gdzies dostepna wersja dysku Samsung spinpoint 200gb na sata (wszystkie jakie znalazłem sa na sata II :( )? Edytowane 12 Stycznia 2006 przez .Kuba Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zzzkuba Opublikowano 12 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 12 Stycznia 2006 mam pytanie jaki jest sens doplacac do venice e6 ktory sie kiepawo kreci i tak lepiej weź sempa 3000 939 w proline za 310zł Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...