Skocz do zawartości
Wojt333k

Tanie Wc?

Rekomendowane odpowiedzi

Na tej oto stronie wyszukałem sobie tani zestaw dla początkujących "Extreme System full" za 160zł

I teraz mam pytanie bo sprzedają go bez chłodnicy.Jaka była by dobra do tegoz układu.

Ile moze byc nizsza temp.?

Teraz mam 60C ale mam płyte MSI a na nich jest troche podwyzszona temp.

Jesli ktos posiada ten zestaw to bardzo prosze o opinie.

Zedytowałem post.Mam nadzieje ze jes jasniej :rolleyes:

Edytowane przez Wojt333k

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Na tej oto stronie wyszukałem sobie tani zestaw dla początkujących "Extreme System full" za 160zł

I teraz mam pytanie bo sprzedają go bez chłodnicy.

Ile moze byc wieksza temp.?

Teraz mam 60C ale mam płyte MSI a na nich jest troche podwyzszona temp.

Masz zamiar uruchamiac układ bez chłodnicy? bo nie do końca rozumiem o co Ci chodzi.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Na bloki.pl sprzedają zestawy bez chłodnicy :D. I sie chłopak pyta co ma kupić

Ja polecam fiacika miedzianego (wchodzą dwie 120).

wczesniej tak napisal ze sie nie dało zrozumiec

co sdo gfiacika to zelazy jaki, ale na siłe to i na kadetta da sie taki shroud zrobic ze i cztery 120tki wejdą ;)

ja tam wogóle nie polecam bloki.pl to wiadomo ze to tragiczna wydajnosc. Dozbieraj troche i wez cos dobrego od razu.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ja tam wogóle nie polecam bloki.pl to wiadomo ze to tragiczna wydajnosc. Dozbieraj troche i wez cos dobrego od razu.

nie to zebym bronil chlopakow z bloki.pl

ale mam ich bloczek CC od 3 lat

i oto co mi sie udalo

axp 1.7+@12.5*175~2.2ghz(real) przy 1.6v i mam idle27-28 load max34

chodzi to razem z aquaszutem 600 i nagrzewnica od kadeta z dwoma f2 zalmana (tryb slow)

wsio na wezach 12/16 tricoflux (takie najlepsiejsze ogrodowki z castoramy swego czasu)

wiec chyba wydajnosc tego bloku nie jest zla?

pozdrawiam

YacentY

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wg mnie ten zestawik wcale nie jest zły. Spider extreme demonem nie jest, ale jak wiadomo od najlepszych bloków w polsce ;) będą go dzielić pewnie 2-4*C

Pompka starczy, węże dają, zaciski też... tanio i dobrze, napewno lepiej niż z cccp :P

Nagrzewa... polecam fiata, łade, kadetta, wyczyścić od możliwości, lub kupić czyszczonego, lub kupić nówke chłodnice choćby black watery... poszukaj na allegro, na realitynet i innych :)

Niewielkim kosztem masz dosyć fajne i ciche wc :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ja tam wogóle nie polecam bloki.pl to wiadomo ze to tragiczna wydajnosc.

... a można wiedzieć skąd wiadomo ?

bo to jedna z niewielu firm o której od nikogo jakoś szczególnie złego słowa nie słyszałem / czytałem.

Żadnych wieści o przeciekach znikąd, etc....

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

... a można wiedzieć skąd wiadomo ?

bo to jedna z niewielu firm o której od nikogo jakoś szczególnie złego słowa nie słyszałem / czytałem.

Żadnych wieści o przeciekach znikąd, etc....

ale czy ja napisałem ze przecieki? tylko ze zła wydajnosc. no tragiczna, bo zła to za słabo. za 160 zł to mozna cos lepszego bez chłodnicy złozyc.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

cube misia15go lub f2s z realitynetu -99zl

nagrzeka z allegro kadet -40zl

pompka atman 304 lub głowica wodna 201 - ok 35zl

do tego węże trójnik jeśli układ zamkniety lub pojemnik na pomkpke itp -ok 10-15zl

razem za ok 200zl masz już tanie a naprawde wydajne wc nieiwel ustępujace o wiele droższym układom....

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

cube misia15go lub f2s z realitynetu -99zl

nagrzeka z allegro kadet -40zl

pompka atman 304 lub głowica wodna 201 - ok 35zl

do tego węże trójnik jeśli układ zamkniety lub pojemnik na pomkpke itp -ok 10-15zl

razem za ok 200zl masz już tanie a naprawde wydajne wc nieiwel ustępujace o wiele droższym układom....

niewiele ustepujace? Przeciez zestaw z bloki.pl masz za tyle samo (160+nagrzewnica), wiec duzo lepszy, a nie niewiele ustepujacy ;) jak dla mnie przynajmniej bo bloki z bloki.pl, hmmmmmm...

[ poprawione po nastepnym poscie ]

//edit

faktycznie, połnąłem "a", wiec było bez sensu zdanie

a z tomcatem tez sie oczywiscie zgadzam

Edytowane przez kszonek

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

niewiele ustepujace? Przeciez zestaw z bloki.pl masz za tyle samo (160+nagrzewnica), wiec duzo lepszy nie nie wiele ustepujacy ;) jak dlamnie przynajmniej bo bloki z bloki.pl hmmmmmm

Postarał byś sie o jakieś znaki interpunkcyjne ... bo twoje posty sie naprawde trudno czyta. Tak naprawde nie wiadomo o co Ci tutaj chodziło.

Popieram Tomcat'a, nie ma sensu sie pakować w dosyć drogi i mało wydajny zestaw. Jednak najlepiej jest samemu złożyć.

A mechl!k nie przesadzaj, bo koleś chce tylko cpu chłodzic i to do tego semprona, który na boxowym chłodzeniu ma 30C.

Edytowane przez Miazga82

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ale czy ja napisałem ze przecieki?

nie, nie napisałeś. ja napisałem. odnosząc sie do "wypadków" ewentualnej "konkurencji"

tylko ze zła wydajnosc. no tragiczna, bo zła to za słabo.

yhm. ok.

ale ja pozwole sobie powtórzyć pytanie - a można wiedzieć skąd ta wiedza ? z praktyki aby ?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ale ja pozwole sobie powtórzyć pytanie - a można wiedzieć skąd ta wiedza ? z praktyki aby ?

tak, miałem w reku spidera i jest, po zmianie na f2s w kolegi układzie było lepiej 9nie pamietam ile ale na pewno kilka stopni 9proc to northwood poniej zmieniony na prescotta)

za cene 160 zł BEZ chłodnicy da sie złozyc cos duzo lepszego. Tak jak napisał tomcat, czyli 160+40 za chłodnice.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A co myślicie o bloczkach z bloki.pl, a dokładniej o "4ever" i "proq"? bo kusi mnie niska cena, a nigdy nie słyszałem złego słowa o tej firmie :D

jedno jest pewne - nie słyszałem o ich blokach, żeby ciekły

(tak w nawiązaniu do innch producentów)

przykład imć kszonka jakoś mnie też nie przekonuje, btw.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Z tą tragicznoscią to przesadzasz, to nie jest CCCP ze nasz wężyki jak nitki i puszke po sardynkch zalaną wodą. SpiderEx to blok bliźniaczo podobny do Uriela, tyle ze ma 11 zamiast 9 finów. A jeśli nie pamiętasz to Ci przypomne że jeszcze około 1,5 roku temu Uriel był klasą samą dla siebie biorąc pod uwage takie aspekty jak wydajnosc i jakość wykonania i niestety cene ( drogi :| )

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

tak jak mechl!k napisal, najbardziej liczy sie nagrzewnica.

Tak jak Ci napisalem na PW mam do spylenia kilka czesci po niskich cenach,

dzieki czemu w kwocie 160-170zl powinienes sie zmiescic, z b. dobra chlodnica, dobrym bloczkiem i pompka.

Edytowane przez Sheep

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi