barbaros Opublikowano 10 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 10 Stycznia 2006 witam. dorzucilem to do innego tematu, ale spytam jeszcze tu, gdyz zalezy mi na odpowiedzi. czy cos jest nie tak z napieciem "-5V"? jakie moze miec to skutki? w ktorym miejscu jest ono wykorzystywane? zasilacz jest nowy, Chieftec 350W. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TOMAHAWK_ Opublikowano 10 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 10 Stycznia 2006 http://forum.purepc.pl/index.php?s=&showto...dpost&p=1865461 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
barbaros Opublikowano 10 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 10 Stycznia 2006 (edytowane) no wlasnie, wlasnie, zapomnialem sie o to spytac z rozpedu :) co jest ?, we wtyczce ATX brak jest jednego pinu, mianowicie tego od -5V, oszukali mnie ? nie, nowa norma ATX 2.01 nie wymaga lini -5V, ani kompy jej nie wymagają (już), o ile mnie pamięć nie myli to sound blaster live (albo jakiś inny nowszy) potrzebował jej plytka to nf7-s, a dzwiekowka to wlasnie Live 5.1, ktora sie zrobila strasznie problematyczna od czasu zmiany zasilacza i plyty na 'nowe'. myslisz, ze moze miec to zwiazek? Edytowane 10 Stycznia 2006 przez barbaros Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TOMAHAWK_ Opublikowano 10 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 10 Stycznia 2006 całkiem możliwe, najlepiej to by było porzyczyć inny zasilacz do testów, a co do -5V to zawsze można je przestabilizować z -12V Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
barbaros Opublikowano 10 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 10 Stycznia 2006 (edytowane) całkiem możliwe, najlepiej to by było porzyczyć inny zasilacz do testówmam stare9o Feela, sprawdze w najblizszym czasie. mam nadzieje, ze to nie zasilacz, bo to tygodniowy Chieftec :D. mam nadzieje tez, ze sie nie bede Lajva musial wyzbywac. ale przyznac musze, ze sie cyrki dzieja, wiec w nocy potestuje bez muzycznej. a co do -5V to zawsze można je przestabilizować z -12Vtzn? :) Edytowane 10 Stycznia 2006 przez barbaros Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bo$s Opublikowano 10 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 10 Stycznia 2006 w niektórych zasilaczach -5V nie jest juz wyprowadzane, bo nie jest potrzebne. -5V to pozostalosc po kartach ISA z tego co pamiętam. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TOMAHAWK_ Opublikowano 11 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 11 Stycznia 2006 wystarczy użyć stabilizatora L7905 i to wszystko, podłącza się go pod -12V i do masy a na wyjściu pojawia się -5V Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...