Skocz do zawartości
Sylwek

Nie Chce Mi Zainstalowac Systemu

Rekomendowane odpowiedzi

Witam, mam toshibe tecra s2 bez napedu dyskietek ale z cdromem. Zrobiłem sobie zbotowaną płyte i wszystko działa na stacjonarnym. A na lapie odpala sie z płyty i wyskakuje mi a:\ wpisałem format c:\

itd. Teraz wpisuje (f:\ to cdrom) f:\setup.exe i enter i pojawia sie czarny ekran i nic, wszystko staje i nic. nic nie rusza dalej, nie wiesza sie. Co jest? Dodam ze na stacjonarnym zrobiłem tak samo i setup.exe i instalator ruszyl a tu nie chce, co jest?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Drodzy panstwo, my sie chyba nie rozumiemy. Mam 3 zbotowane płyty,1-win98 2-me 3-winxp. Wszystke te płytki, 1 i 2, jak wrzuciłem do stacjonarnego kompa to sie odpalały, wyskakiwało a:\ a ja wpisywałem e:\setup (e: bo to mój cdrom) i uruchamiał sie instalator i instalował sie windows. Skoleji na laptopie robie tak samo, wyskakuje a:\ wpisuje tez e:\setup i robi sie ciemny obraz i nic, lap staje, i nic sie nie rusza(czekałem 10 min i nic) chodzi mi wlasnie o ten problem.

Czy jest mozliwe ze lap nie przyjmóje takich starych windowsów?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

no bo to jest tak ze on tam tworzy jakas pamiec wirtualna, kurde nie wiem dokladnie, ale jak ci idzie XP (czego NIE OMIESZKALES POWIEDZIEC) to na bank jest to sprawa zwiazana z tym ze nie masz flopa i laduje w zle miejsce lub wcale jakies pliki i pozniej nie moze po nie siegnac, albo oba instalatory x98 napotykaja na podzespol tak nowy ze go kompletnie nie moga rozpoznac, jakis kontroler pamieci czy cos, ale watpie, a moze masz NTFS na c: ? juz sam nie wiem jak by instalator na to zareagowal :/

Edytowane przez kurek

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

:mur:

sam setup nie rusza bo jest to spowodowane prawdopodobnie jakims rodzajem niekompatybilnosi sprzetowej - chyba na drodze grafika - plyta. Poprzez setupcor intalator pozwala na ominiecie konfliktow sprzetowych.

Ps.na przyszlosc czytaj dokladnie co ludzie pisza :angry:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi