Sylwek Opublikowano 11 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 11 Stycznia 2006 Witam, mam toshibe tecra s2 bez napedu dyskietek ale z cdromem. Zrobiłem sobie zbotowaną płyte i wszystko działa na stacjonarnym. A na lapie odpala sie z płyty i wyskakuje mi a:\ wpisałem format c:\ itd. Teraz wpisuje (f:\ to cdrom) f:\setup.exe i enter i pojawia sie czarny ekran i nic, wszystko staje i nic. nic nie rusza dalej, nie wiesza sie. Co jest? Dodam ze na stacjonarnym zrobiłem tak samo i setup.exe i instalator ruszyl a tu nie chce, co jest? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lobo0 Opublikowano 11 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 11 Stycznia 2006 jaki to windows? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sylwek Opublikowano 11 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 11 Stycznia 2006 Probowalem wgrac Me ale nie szlo, potem 98 ale terz tensam blad Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kurek Opublikowano 11 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 11 Stycznia 2006 nie poszlo ci bo one sie opieraja na systemach z flopem. Zabotuj plytke z XP ona pojdzie - jak nie to chyba blad na cd lub cd-rom sobie nie radzi a plytka Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lobo0 Opublikowano 12 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 12 Stycznia 2006 wejdz do katalogu f:\win98\ i odpal tam setupcor.exe Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kenji Opublikowano 12 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 12 Stycznia 2006 nie poszlo ci bo one sie opieraja na systemach z flopem.czy na pewno? kilkanascie razy instalowalem win98 bez stacji dyskietek, win98 se ma tez bootowanie bezposrednio z plyty instalacyjnej. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sylwek Opublikowano 13 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 13 Stycznia 2006 Drodzy panstwo, my sie chyba nie rozumiemy. Mam 3 zbotowane płyty,1-win98 2-me 3-winxp. Wszystke te płytki, 1 i 2, jak wrzuciłem do stacjonarnego kompa to sie odpalały, wyskakiwało a:\ a ja wpisywałem e:\setup (e: bo to mój cdrom) i uruchamiał sie instalator i instalował sie windows. Skoleji na laptopie robie tak samo, wyskakuje a:\ wpisuje tez e:\setup i robi sie ciemny obraz i nic, lap staje, i nic sie nie rusza(czekałem 10 min i nic) chodzi mi wlasnie o ten problem. Czy jest mozliwe ze lap nie przyjmóje takich starych windowsów? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kurek Opublikowano 13 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 13 Stycznia 2006 no to ja obstawiam ze sie ram sypnol (mialem kiedys identyczny przypadek) a konkretnie niektore komorki. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lobo0 Opublikowano 13 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 13 Stycznia 2006 sprobuj odpalic przez setupcor Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sylwek Opublikowano 13 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 13 Stycznia 2006 ale xp sie idealnie instaluje. Tylko te starsze windowsy szwankuja po wstukaniu setup i enter Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kurek Opublikowano 13 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 13 Stycznia 2006 (edytowane) no bo to jest tak ze on tam tworzy jakas pamiec wirtualna, kurde nie wiem dokladnie, ale jak ci idzie XP (czego NIE OMIESZKALES POWIEDZIEC) to na bank jest to sprawa zwiazana z tym ze nie masz flopa i laduje w zle miejsce lub wcale jakies pliki i pozniej nie moze po nie siegnac, albo oba instalatory x98 napotykaja na podzespol tak nowy ze go kompletnie nie moga rozpoznac, jakis kontroler pamieci czy cos, ale watpie, a moze masz NTFS na c: ? juz sam nie wiem jak by instalator na to zareagowal :/ Edytowane 13 Stycznia 2006 przez kurek Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lobo0 Opublikowano 13 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 13 Stycznia 2006 ja pieprze czy sprobujesz odpalic chociaz przez setupcor i dasz znac co wtedy sie dzieje czy nie chcesz rozwiazac tego problemu? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sylwek Opublikowano 13 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 13 Stycznia 2006 lobo0, widzisz musiałes walnac z grubej rury bym posłuchał :) setupcor działa, ruszyl instalator. Wilkie dzieki!!!!!!! ps a ciekawe czemu na sam setup nie chcial ruszyc Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lobo0 Opublikowano 13 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 13 Stycznia 2006 :mur: sam setup nie rusza bo jest to spowodowane prawdopodobnie jakims rodzajem niekompatybilnosi sprzetowej - chyba na drodze grafika - plyta. Poprzez setupcor intalator pozwala na ominiecie konfliktow sprzetowych. Ps.na przyszlosc czytaj dokladnie co ludzie pisza :angry: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sylwek Opublikowano 13 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 13 Stycznia 2006 Oj dobra nie wsciekaj sie, sorki. A najlepsze jest to ze mój lap moze działać tylko na xp :) Brak sterowników u producenta na inne windowsy :( Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lobo0 Opublikowano 13 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 13 Stycznia 2006 no zazwyczaj tak jest ze nowsze sprzety nie maja kompatybilnosci z winami wstecz Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sylwek Opublikowano 26 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 26 Marca 2007 A tak tylko spytam, zaistalowalem win me ale nie ma napedu cd. Jest mozliwosc by to zmienic? Taksamo inne stery? Sciagnac z kondys? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...