SbN Opublikowano 11 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 11 Stycznia 2006 mam pamięć o wielkości 512MB ramu... a komputer wykrywa mi 256MB... dlaczego... wina płyty głownej...? [asus p2-b-f] a może bios...? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rosolini Opublikowano 11 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 11 Stycznia 2006 to nie wina biosu ani plyty, tylko uroki chipsetu 440bx - ma on problemy z poprawnym wykrywaniem modulow pamieci wiekszych niz 8mb tak wiec zadna kostka o pojemnosci 512mb nie bedzie na tej plycie poprwnie pracowala (no chyba, ze sie myle ale ja o takiej nie slyszalem) beda chodzily wszystkie dwustronne 128mb (16 x 8mb), 256mb to juz loteria - moze chodzic ale nie musi i rowniez tylko dwustronne (16 x 16mb) przed zakupem trzeba sie dokladnie dowiedziec, czy chodzi na bx? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Neo_x Opublikowano 13 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 13 Stycznia 2006 kolega wyzej ma racje... na swoim starym kompie tez mialem takie problemy.. mianowicie.. mialem jedna kosc 256 wykrywana bez problemu jednostronna, druga dwustronna i trzecia jednostronna.. i ta ostatnia wykrywal tylko w polowie.... wiec jak wiadomo.. wina plyty glownej na ktorej jest bx :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SbN Opublikowano 13 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 13 Stycznia 2006 no to nic [gluteus maximus] zbita... dzięki... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...