Skocz do zawartości
kreatin

Jaki Lcd 19cali Z Mva Lub Pva, Dvi I Pivotem?

Rekomendowane odpowiedzi

Wiecie może gdzie można go już dostać w Warszawie i jeżeli tak to gdzie i za ile ???

komputronik, w katalogu juz jest ale w dostawie 1929zł

http://sklep.komputronik.pl/pelny.php?id=25420

został on dodany do katalogu dopiero 19 stycznia w innych pojawi się pewnie na dniach (bo jest w hurtowni)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

zeby nie zakladac nowego tematu:

warunki jakie musi spelnic czyli super obraz w.. ( w takiej kolejnosci )

1.2d-Photoshop,Flash..

2.3d-3dStudio

3.Filmy

4.Gry

cena do 4k

myslalem na tym http://sklep.komputronik.pl/pelny.php?id=23785 ale moze ktos ma wieksze doswiadczenie wlasnie w tego typu aplikacjach w polaczeniu z lcd..

Edytowane przez Lazymodder

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nareszcie pojawia się w sklepach długo oczekiwany samsung 19" z przyciskami na PVA 8ms - alternatywa dla 193P+ i 970P:

Samsung 940FN:

1000:1

178/178

8ms

PIVOT, DVI-I 2x

zgrabna obudowa

cena ~1850zł

Gucio

Gdzie jest napisane, ze to PVA? Na stronie Samsunga nigdzie nie widze jaka to matryca, a w Komputroniku, jest ze TN...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

TAK, TN z kątami 178/178 - to była by rewelacja ;)

na 10000% PVA

http://monitor.samsung.de/article.asp?arti...B0F1&show=specs

I 16,7 mln kolorów - za dużo tych dobrodziejstw jak na TN ;]

Ale tak po prawdzie, to nowe TN mają już 170/170

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam

wszystkie pod tym wzgledem są takie same...

Niezupełnie 193P+ i 970P nie mają przycisków na obudowie. A monitor miał być do gier i filmów. Takie aplikacje pracują głównie w trybie pełnoekranowym. Jeżeli więc podczas grania lub oglądania filmu np. zechcesz rozjaśnić obraz, to musisz opuścić tryb pełnoekranowy, uruchomić aplikację sterującą monitorem i na powrót wrócić do trybu pełnoekranowego. Na mój gust dziwne rozwiązanie. Uważam, że monitor powinien mieć przyciski.

Dlatego 940FN lepiej się tu sprawdzi.

na 10000% PVA

Tak też mi odpowiedział Samsung Polska kilka dni temu (odnośnie 940FN).

Ale niektórzy twierdzą, że może mieć też Premium MVA.

Pozdrawiam

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam

Niezupełnie 193P+ i 970P nie mają przycisków na obudowie. A monitor miał być do gier i filmów. Takie aplikacje pracują głównie w trybie pełnoekranowym. Jeżeli więc podczas grania lub oglądania filmu np. zechcesz rozjaśnić obraz, to musisz opuścić tryb pełnoekranowy, uruchomić aplikację sterującą monitorem i na powrót wrócić do trybu pełnoekranowego. Na mój gust dziwne rozwiązanie. Uważam, że monitor powinien mieć przyciski.

Dlatego 940FN lepiej się tu sprawdzi.

Tak też mi odpowiedział Samsung Polska kilka dni temu (odnośnie 940FN).

Ale niektórzy twierdzą, że może mieć też Premium MVA.

Pozdrawiam

czy brak przycisków na obudowie to duze utrudnienie.?? chce mieć monitor głównie do netu, word, prace biurowe, pozostała cześć to filmy i na samym końcu gry. Przymierzałem sie do samsunga 970p ale nie ma przycisków stąd moje pytanie jakie to utrudnienie, w sumie wydaje mi sie że spore. Czym różni sie 940fn od tego 970???

aaa i czytałem też że fs p19-2 jest całkiem ok, jak się ma on do tych dwóch??

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi