Gość fredus Opublikowano 18 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 18 Stycznia 2006 (edytowane) Fredus - zwracam honor. Gdy bawiłem się omegami włączyłem filtrowanie... I zapomniałem wyłączyć przed testem:)) Jednak miałem troszke racji :wink: a wracając do problemu to mimo może oprócz tego filtrowania co miałęs właczone masz włączone cos jeszcze co zwalnia grafe.... pobaw sie w opcji Direct 3D moze to cos da, ale mimo wszystko wynik cos mały :? Edytowane 18 Stycznia 2006 przez fredus Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hauti Opublikowano 18 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 18 Stycznia 2006 zawsze po oraniu najpierw instaluj stery od mobo Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
vvob Opublikowano 19 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 19 Stycznia 2006 (edytowane) Jak dla mnie to winę ponosi niemarkowa płyta...Polecam kupić jakąś porządną na NF2 (może zmiana pamięci i Dual Channel??), bo jeśli to ma KT133 to się nie dziwie, że mało pkt. w 3dmarkach. :) Chociarz to w sumie chyba KT400 sądząc po nazwie (ale Jetway...) Edytowane 19 Stycznia 2006 przez vvob Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fair_slow_up Opublikowano 19 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 19 Stycznia 2006 Moj pierwszy post na Tweaku heh Wiec tak coldfire- mam X700 AGP(zwykla wersja), wlozony w plyte glowna na VIA KT600 i mialem przez chwile taki sam problem. Tak wiec chyba moge pomoc. Wylacz w BIOS'ie koniecznie(!) opcje Fast Writes. Jak po wykonaniu tego wrocisz do Windows, to sprawdz w zakladce CCC SMARTGART, czy jest juz OK. Jesli nie, to zainstaluj ponownie sterowniki do karty graficznej i plyty glownej Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukadev Opublikowano 19 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 19 Stycznia 2006 Napewno spowalnie plyta i procesor, szczegulnie plyta, Apropo spowalniania kart graficznych przez plyty, niedawno mialem Abita Kv7-v(kt600) wlozylem do niej XP-M2500+@2300Mhz i x800xt pe i okazalo sie ze porazka Nfs Most Wonted, F.E.A.R, ciely strasznie w Most Wonted nie bylo mowy o graniu na Full Details (srednia FPS okolo 28klatek). Po zmianie mobo na An7(jak w podpisie), Komp dostal takiego kopa ze szczeka opada. Most Wonted FPS srednio 40-45, Doom 3 timedemo demo1 87FPS, na starym mobo okolo 60FPS. Ogolnie przyrost mocy w grach okolo 30%. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
coldfire Opublikowano 5 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 5 Lutego 2006 Witam! Wyłączenie "Fast Write" nic nie daje. W sklepie doradzili mi, żebym zaistalował GARTa. Podobno jest to na płytce ze sterami do płyty głównej, ale ja nic takiego nie widzie. Byłbym wdzięczny gdyby mi ktoś doradził skąd to ściągnąć, jak zainstalować i... wyjaśnił co to dokładnie jest:) Z góry dzięki i pozdro. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fair_slow_up Opublikowano 9 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 9 Lutego 2006 Hm... GART to taki sterownik odpowiedzialny za komunikacje szyny AGP miedzy mostkiem polnocnym plyty glownej, a karta graficzna. Bez tego AGP nie bedzie dzialac prawidlowo. Juz za Windows 98 trzeba bylo go stosowac, bo inaczej nici z grania (wtedy bylo wiecej z tym problemow). Kiedys GART osobno sie instalowalo. Obecnie GART wchodzi w sklad drivers pack'a. W tym przypadku chodzi o komplet do starych chipset'ow VIA, a wiec wejdz na http://www.viaarena.com/default.aspx?PageI...ID=1&CatID=1070 sciagnij wersje 4.43 (jest na samym dole stony) i zainstaluj poprostu. Na plytce CD do mobo tez jest pack, ale nie wiem w ktorej wersji, wiec zrob jak pisze Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...