dzejzi Opublikowano 14 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 14 Stycznia 2006 Może to pytanie wydawać się nieco lamerskie no ale cóż... A więc byłbym wdzięczny za szybką odpowiedź bo program mam do napisania na poniedziałek a idzie mi jak po grudzie... Z góry dzięki za pomoc. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomii Opublikowano 14 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 14 Stycznia 2006 procedure zapis; var i,j:integer; plik:textfile; begin if (form1.savedialog1.Execute())then begin assignfile(plik,form1.savedialog1.FileName); //przypianie pliku czy cos w tym stylu Rewrite(plik); form1.caption:=form1.savedialog1.filename; for i:=1 to form1.stringgrid1.rowcount do begin for j:=0 to 4 do begin append(plik); //otwarcie pliku do zapisu writeln(plik,form1.stringgrid1.cells[j,i]); //zapis flush(plik); //? closefile(plik); //zamykanie end; end; end; end; sorki za zbędne dodatki:) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nargil Opublikowano 14 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 14 Stycznia 2006 o kurde... po co tyle razy otwierac i zamykac plik ? wyrzucic to poza petle... Poza tym jak masz 2 razy petle for przy czym wewnatrz pierwszej jest tylko ta druga to nie trzeba dawac begin end Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomii Opublikowano 15 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 15 Stycznia 2006 pewnie masz racje ale pisałem to dość dawno temu, ważne żedziała:P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...