fodini Opublikowano 15 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 15 Stycznia 2006 (edytowane) Witam wszystkich forumowiczów. Mam pytanko i potrzebowałbym szybkiej odpowiedzi. Przeszukałęm już internet i nie znalazlem satysfakcjonujacej mnie odpowiedzi. Otóż mam płyte MSI kt4v + Athlon 2000XP+ Thorton i 256 DDR GoodRAM 400. Chiałbym rozszerzyć pamieć do 1GB no i tu zaczynaja sie moje dylematy. Technologia Dual Channel: czy każda płyta ją obsługuje ?? Bo kupiłem płyte używana i nie mam do niej instrukcji obslugi. Słyszałem o zaletach układu dual i zastanawiam sie czy do mojego 256 dołożyć jeszcze kości: 256 i 512, czy sprzedać tą kość i kupić 2x512 w dualu, tyle że nie wiem czy moja płyta obsługuje tą opcje?? z gory dzieki za wskazowki. pozdro Edytowane 15 Stycznia 2006 przez fodini Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
raf33 Opublikowano 15 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 15 Stycznia 2006 Twoja plyta nie obsluguje duala. bo jest na kt400. wedlug mnie sprzedaj te kosc i kup 2 razy 512. Polecam kingstony do tej plyty. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomii Opublikowano 15 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 15 Stycznia 2006 twoja płyta jest chyba na kt400 więc nie obsługuje duala, pozatym na tej platformie zysk wydajnści z duala jaest znikowy więc lepiej czhyba 2x512 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fodini Opublikowano 15 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 15 Stycznia 2006 rozumiem, czyli potwierdzacie moją poczatkowa wiedze, wychodzi na to, ze niepotrzebnie szperałem po necie i namieszalem sobie tylko w głowie... ;) wielkie dzieki za natchmiastowa odpowiedz Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lzep Opublikowano 19 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 19 Stycznia 2006 wychodzi na to, ze niepotrzebnie szperałem po necie i namieszalem sobie tylko w głowie... szukałeś nie tam gdzie trzeba - skoro masz płytę MSI to jest Forum MSI-Polska, gdzie o Twojej płycie jest mnóstwo informacji - sam mam podobną płytę (KT4AV) i napisałem co najmniej kilkadziesiąt postów na jej temat !!! A na ten konkretny temat to zapraszam tu -> http://forum.msi-polska.pl/index.php?topic=581.0 Pozdr. :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...