Lajne Opublikowano 16 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 16 Stycznia 2006 Witam, Musze przebudować komp brata, który używa komputera jedynie do pracy, Office, czasami jakieś corele itp, internet... praktycznie 0 grania. Do dyspozycji mam Dysk, obudowa z zasilaczem ze starego komputera. Do kupna: Płyta, Procek, Grafa, Ram + Nagrywarka DVD Wstępnie ułożyłem coś takiego: MoBo::::: Gigabyte K8U _____________________________ 199zł Procesor: AMD Sempron64 2600+ BOX __________________ 309zł RAM:::::::512MB DDR _________________ 162zł Grafika::: 6200 128mb _________________ 195zł Nagrywarka __________________ 150zł Wychodzi mi 1015 zł, ale to i tak troche chyba za dużo, bo wybrałem tanią płyte. Zastanawiam się nad płytami z PTR'u (tam chce kupić częsci) Asrock A8U - 190zł Asus K8N - 225zł Gigabyte k8U - 199zł MSI k8N - 225zł Czy coś wypadałoby zmienić ? Czy potrzebna mi jest wersja BOX ? Czy może niektóre częsci kupić na allegro? Pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
avecezary Opublikowano 16 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 16 Stycznia 2006 w sprawie plyty: zobacz na jakim chipsecie jest ten gigabyte :((((((((((( polecam Asus albo MSI jesli box to nie OC ( cienki wentyl ) kup oema i jakis wentyl piszesz ze masz HDD ale jak stary to tez bedzie mulil zeby jako tako chodzilo to tez HDD trzeba by zapodac niestety jak malo szmalu to trudno cos wybrac nawet to minimum zasilacz stary? jaki ile lat ma ? moze sie okazac ze on tu nie da rady Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Grzechu_1990 Opublikowano 16 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 16 Stycznia 2006 (edytowane) ASRock dual sataII, Sempron 3000+, 512ddram albo dwa razy, grafa to może być nawet 9550. Nagrywarke polece benq 1640. EDIT: Nie 14 latek, troche tolerancji człowieku. Edytowane 16 Stycznia 2006 przez Grzechu_1990 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lajne Opublikowano 16 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 16 Stycznia 2006 nie no 14latek mi radzi...boshe co tu się dzieje :o Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pho Opublikowano 16 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 16 Stycznia 2006 (edytowane) nie no 14latek mi radzi...boshe co tu się dzieje :o OT A masz cos przeciwko? Moze od malego sobie siedzi przy kompach i sie tym zajmuje "kocha to" :lol2: A ja mam 17 lat to lepiej radzic niebede bo za mlody jestem :huh: I wiesz on jest 1990 a teraz 2006 to by przynajmniej dawalo 15lat skaczone a moze nawet 16 jak z poczatku stycznia jest!! Pozdro. Edytowane 17 Stycznia 2006 przez Maciag Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...