Skocz do zawartości
_CoLo_

Athlon 1ghz...problem Z Oc

Rekomendowane odpowiedzi

Witam, nie dawno odblokowalem mnoznik (metoda z olowkiem) swojego Athlona 1Ghz (thunderbird). Wydaje sie ze wszytsko zrobilem jak trzeba polaczylem mostki L1. Po tej operacji wszedlem do biosu ustawilem mnoznik na x11 z x10, resecik... patrze na monitor i prosze bardzo 1100Mhz :) zadowolny chodze spowrotem do biosu, i ustawiam x12 i... niestety po resecie jest dalej 1100Mhz :| Nie wiem dlaczego procek nie reaguje na kolejne mnozniki, czy ktos moze mi wyjasnic dlaczego ? Moja plyta glowna to Abit KT7-RAID z zaktualizowanym biosem.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No i zakupiłem lakier, zrobiłem jak trza i... Jest :D Działa tak jak należy. Tylko teraz jest inny problem, mianowicie, najdalej udało mi sie podgonić proca do 1150Mhz (temperaturka 38-39). Gdy ustwaiam go na 1200MHz "Winzgroza" nie wstaje :( Podniosiłem V Core o 1-1,5V i nic. Czyżby kres możliwosci mojego proca ? :sad: Czy możliwa jest jakaś inna przyczyna ?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Pewnie chodzilo o 0,1 - 0,15 , bo inaczej juz by nie zyl ;)

Masz racje podniosłem o tyle co napisałeś, mój błąd. :-P

Szkoda, że tylko tyle udało się z niego wyciągnąć, liczyłem na stabilne 1200Mhz, niby nie wiele szybciej niż obecnie mam,

ale lepiej wygląda ;)

Edytowane przez _CoLo_

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi