_CoLo_ Opublikowano 16 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 16 Stycznia 2006 Witam, nie dawno odblokowalem mnoznik (metoda z olowkiem) swojego Athlona 1Ghz (thunderbird). Wydaje sie ze wszytsko zrobilem jak trzeba polaczylem mostki L1. Po tej operacji wszedlem do biosu ustawilem mnoznik na x11 z x10, resecik... patrze na monitor i prosze bardzo 1100Mhz :) zadowolny chodze spowrotem do biosu, i ustawiam x12 i... niestety po resecie jest dalej 1100Mhz :| Nie wiem dlaczego procek nie reaguje na kolejne mnozniki, czy ktos moze mi wyjasnic dlaczego ? Moja plyta glowna to Abit KT7-RAID z zaktualizowanym biosem. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
janio Opublikowano 16 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 16 Stycznia 2006 wygląda na to że nie wszystkie mostki są dobrze połączone. spróbuj połączyć jeszcze raz, najlepiej lakierem przewodzącym. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
_CoLo_ Opublikowano 16 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 16 Stycznia 2006 Ok, sprobuje jak tylko zaopatrze sie wnia, THX. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
_CoLo_ Opublikowano 28 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 28 Lutego 2006 No i zakupiłem lakier, zrobiłem jak trza i... Jest :D Działa tak jak należy. Tylko teraz jest inny problem, mianowicie, najdalej udało mi sie podgonić proca do 1150Mhz (temperaturka 38-39). Gdy ustwaiam go na 1200MHz "Winzgroza" nie wstaje :( Podniosiłem V Core o 1-1,5V i nic. Czyżby kres możliwosci mojego proca ? :sad: Czy możliwa jest jakaś inna przyczyna ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pietia(lania) Opublikowano 28 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 28 Lutego 2006 a czego sie spodziewales po nim ? kres technologiczny tego proca to z tego co pamietam to 1400 wiec nie dziw sie Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gwynbleidd Opublikowano 1 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 1 Marca 2006 Podniosiłem V Core o 1-1,5V i nic Podniosles napicie rdzenia procesora o 1,5V? Powiedz mi jakim cudem on jeszcze zyje?! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
best-boy Opublikowano 1 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 1 Marca 2006 Podniosles napicie rdzenia procesora o 1,5V? Powiedz mi jakim cudem on jeszcze zyje?! Pewnie chodzilo o 0,1 - 0,15 , bo inaczej juz by nie zyl ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
_CoLo_ Opublikowano 1 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 1 Marca 2006 (edytowane) Pewnie chodzilo o 0,1 - 0,15 , bo inaczej juz by nie zyl ;) Masz racje podniosłem o tyle co napisałeś, mój błąd. :-P Szkoda, że tylko tyle udało się z niego wyciągnąć, liczyłem na stabilne 1200Mhz, niby nie wiele szybciej niż obecnie mam, ale lepiej wygląda ;) Edytowane 1 Marca 2006 przez _CoLo_ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...