morys Opublikowano 16 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 16 Stycznia 2006 Jako ubogiemu kolekcjonerowi przechodzonego sprzętu trafił mi sie kolejny komputer. Poprzedni właściciele narzekali że żle funkcjonuje. Odpaliłem , podzialiłem dysk. Zainstalowałem windows. Gdy przyszła kolej na Linuxa pełne zdziwienie: żadna z moich kilkunastu dystrybucji Linuxa nie zaakceptowała sprzętu (chyba). Jedynie Slackware 10.2 dotarło do określenia klawiatury lecz po wklepaniu "1" nastąpił reboot komputera. Inne dystrybucje nawet nie zbootowały (od razu reboot za rebootem). Poradźcie coś proszę. Dołanczam info EWEREST-a.Report.txt Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ParanoiK Opublikowano 16 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 16 Stycznia 2006 Weź jakąś starszą dystrybucję. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
morys Opublikowano 17 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 17 Stycznia 2006 Problem w tym ze nie znam się na informatyce i nie znam j.ang. Próbowałem wiele live CD np. Damn Small Linux Slax nawet NetBSD żaden nie poszedł za daleko (reboot) Sprubuję zrobić test pamięci później odłącze wszystkie dyski wyjmę wszystkie karty zacznę wkładać od grafiki i zobaczę w czym roblem Poprawcie jeśli robię bład sam w necie nic nie znajdę bo się nie znam. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Uffizi Opublikowano 17 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 17 Stycznia 2006 ja stawiam na problem ze sprzetem. pewnie ram... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...