skinny500 Opublikowano 17 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 17 Stycznia 2006 Już niebawem zadebiutuje kolejna wersja popularnego benchmarka katującego nasze maszyny aby powiedzieć nam, jak szybki posiadamy komputer. Wyniki wyrażane w ilości punktów dla wielu są obsesją i robią wszystko, aby wycisnąc jeszcze kilka kolejnych oczek do góry. Jak będzie z 3DMark06? Przekonamy się już niebawem. Jak zapowiada producent programu, firma Futuremark, nowy 3DMark będzie pokazywał także wydajność procesorów, w tym jednostek dwurdzeniowych. 3DMark06 w wyświetlaniu grafiki ma korzystać głównie z efektów Shader Model 3.0 i renderowania HDR. Jako ciekawostka – nowy benchmark nie będzie współpracował z kartami Radeon X300/500/600/700/800. źródło: gry.wp.pl Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Soldier666 Opublikowano 17 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 17 Stycznia 2006 Jako ciekawostka – nowy benchmark nie będzie współpracował z kartami Radeon X300/500/600/700/800. źródło: gry.wp.pl Taa, uwierze jak zobacze, pozatym odpadna rowniez karty od Radeona 9500 do 9700Pro i wszystkie FX`y nVidii ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Heat Opublikowano 17 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 17 Stycznia 2006 (edytowane) Taa, uwierze jak zobacze, pozatym odpadna rowniez karty od Radeona 9500 do 9700Pro i wszystkie FX`y nVidii ? Nie bedzie wspolpracowal bo te karty nie posiadaja sprzetowego wsparcia dla tych rzeczy , ktorych ten benchmark bedzie wymagal :lol: Cos jak karty dx 8.1 na ktorych nie odpala sie natura w 3dm03 :lol: Nie ma to jak byc technologicznie do tylu :mrgreen: Edytowane 17 Stycznia 2006 przez Heat Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Grzechu_1990 Opublikowano 17 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 17 Stycznia 2006 Może i punkta bym miał :P O ile by zadziałało :P Ciekawe czy wkońcu zakończą serie tych marków czy nie ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KUBA TM Opublikowano 17 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 17 Stycznia 2006 Może i punkta bym miał :P O ile by zadziałało :P Ciekawe czy wkońcu zakończą serie tych marków czy nie ;) a ja mam gdzies czy mi ten benchmark odpali czy nie :) a co do PS3.0 to niech sobie go wsadza w buty :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kernelstrong Opublikowano 27 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 27 Stycznia 2006 A wogóle to Te marki sa jakieś dziwne ,mam kartę jak poniżej i w 3DMark03 ładnie to chodzi 300 klatek na sek. spoko ,ale w 3DMark05 na wysokich max 5 kl/sek ,a w 3DMark06 0 kl/sek na wysokich, ale liczy sobie w pamieci.Napewno testy 3DMark, sa bardzo dobrymi programami ,ale dziwi mnie ta różnica, weźmy tego 3DMark06 liczy 0 kl/sek żenujące obraz stoi ,a on testuje .Napewno program wspaniale to wszystko oblicza, ale uważam ,że nie jest to widowiskowe i ktoś uszczypliwy mógłby powiedzieć ,że liczy niedokładne ,chociaż to nie jest prawdą .Może jak program obliczałby wszystko w innych roździelczosciach i wszystkie testy (w zasadzie chodzi o wizję przedstawionych tu testów)chodziły płynnie, przypuśćmy Różnica 3DMark01 600kl/sek--3DMark03 500 kl/sek---3DMark05 300 kl/sek --- 3DMark06 100kl/sek było by to bardziej fascynujące. Aha, no i należy brać pod uwagę fakt ,że test 06 jest pod grafy 7800 i do góóóry. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość hydro2 Opublikowano 27 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 27 Stycznia 2006 Przeciez jest juz temat o tym 3dmarq :) W dziale karty graficzne Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...