maSTHa212 Opublikowano 23 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 23 Stycznia 2006 . No need to mess about with BIOS updates, new batteries and power supplies, just swap out the ATI card, replace and update the drivers and your there!Happy to answer any questions.Wg mnie to bullshit i to ostry, przy zmianie GF6800 na Ultre w Inspironie musisz zmienic baterie i zasilacz a przy zmianie X300 na 7800GTX nic nie trzeba robic?!?! :blink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
soppel Opublikowano 23 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 23 Stycznia 2006 (edytowane) CYTAT (maSTHa212) Eeee moze mam cos z oczami ale wydaje mi sie ze bodajze 3 wpis jest moj ale moge sie mylic No może i jest, ale ja tamtego tematu nie tworzyłem, się tylko dopisałem. Może uzyskam troche więcej informacji dlaczego właśnie Asusa ?? Pozdrawiam. P.S. Jak zrobić tak żeby w tym okienku było kogo cytuje ?? :oops: Edytowane 23 Stycznia 2006 przez soppel Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kkooaallaa Opublikowano 23 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 23 Stycznia 2006 Moze nie jest ta zmiana jakas prosta ale powino sie dac, na wakacjach jak dobrze pojdze to sobie 7800gtx sprowadze to wtedy upłynnie gdze mojego 6800 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maSTHa212 Opublikowano 24 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 24 Stycznia 2006 (edytowane) Moze nie jest ta zmiana jakas prosta ale powino sie dac, na wakacjach jak dobrze pojdze to sobie 7800gtx sprowadze to wtedy upłynnie gdze mojego 6800Hehe do wakacji to ja pewnie bede mial innego kompa juz :wink: . Edytowane 24 Stycznia 2006 przez maSTHa212 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GRazny Opublikowano 27 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 27 Stycznia 2006 Moze nie jest ta zmiana jakas prosta ale powino sie dac, na wakacjach jak dobrze pojdze to sobie 7800gtx sprowadze to wtedy upłynnie gdze mojego 6800 Opłaca to się wogóle??? Przecież trzeba walnąć zasilacz PA-13 i baterię 9-komorową - i tego jestem pewien To już lepiej chyba sprzedać i nowego kupić - oczywiście chili ;) Pozdrowionka Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kkooaallaa Opublikowano 27 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 27 Stycznia 2006 (edytowane) Może i by sie bardzej opłaciło hmmm, po długich przemyśleniach doszłem do wniosku ze nie wymieniam grafy - doszłem do wnisku ze juz praktycznie nie gram wogole w gierki raz na czas w cs albo jakies autka, wymienie tlyko proca na 2.13centrino dysk 7200rpm i 1gb ramu i juz nic do tego nie dokładam.... ..... chodz z drugiej strony jak wejdze jakis nowy ukłąd graficzny to ludzie sie na niego rzuca i zaczna masowo wysprzedawac 7800Gtx na ebayu, tak samo było z 6800 jak 7800gtx jeszcze nei było to nie było szans dostac 6800 na ebauy a teraz jak ludzi e zmieniaja na 7800GTX to wszyscy wysprzedaj 6800 i 6800 ultry nawet ultre za 150$ można dorwac..... Edytowane 27 Stycznia 2006 przez kkooaallaa Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GRazny Opublikowano 27 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 27 Stycznia 2006 (edytowane) Może i by sie bardzej opłaciło hmmm, po długich przemyśleniach doszłem do wniosku ze nie wymieniam grafy - doszłem do wnisku ze juz praktycznie nie gram wogole w gierki raz na czas w cs albo jakies autka, wymienie tlyko proca na 2.13centrino dysk 7200rpm i 1gb ramu i juz nic do tego nie dokładam.... ..... chodz z drugiej strony jak wejdze jakis nowy ukłąd graficzny to ludzie sie na niego rzuca i zaczna masowo wysprzedawac 7800Gtx na ebayu, tak samo było z 6800 jak 7800gtx jeszcze nei było to nie było szans dostac 6800 na ebauy a teraz jak ludzi e zmieniaja na 7800GTX to wszyscy wysprzedaj 6800 i 6800 ultry nawet ultre za 150$ można dorwac..... Musze Ci tu przyznać rację ale z drugiej strony czy tych kart graficznych (notebookowych) jest aż takie zatrzęsienie? (bo wedlug tej teorii - ludzie powinni teraz masowo wyprzedawać GF 6800 GO) Niewielu jest takich wariatów, którzy wymienią super kartę 7800GTX na jeszcze lepszą 7900GTX (czy inną) żeby mieć 2 pkt. więcej w 3Dmark2007 :) Pozatym (nie chce nikomu nadepnąć na odcisk ale...) dopóki nie popracują nad zużyciem energii i chłodzeniem to wielu się będzie zastanawiało czy chce mieć sprzęt normalny czy z pietnastoma "cichutkimi" wiatrakami :) - ale to już takie dywagacje i jeszcze jedna sprawa: czy zarabiając 1500$ (przy dzisiejszej cenie np: sagera z 7800gtx na poziomie 1800$) wymieniłbyś samą kartę czy całego notebooka ? (na nowiutki, piękny, pachnący i wogóle) ... ja nad tym pierwszym raczej bym się nie zastanawiał. Edytowane 27 Stycznia 2006 przez GRazny Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość MastaMarek Opublikowano 28 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 28 Stycznia 2006 Firmy skladajace klony Clevo to nie taka msowka jak dell.Clevo to taka sama masowa jak Dell :D .... Chociaz niktore firmy skladajace laptopy clevo przykladaja wiecej uwagi do jakosci wykonania niz inne .... jednak to i tak taka sama masowa jak dell :D.... no i przynajmej serwis della jest lepszy od Clevo :D Pozdr. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maSTHa212 Opublikowano 28 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 28 Stycznia 2006 Ciekawa teoria. Jakos jednak nie przekonuja mnie twoje slowa. Chocby dlatego ze sam mialem Della a teraz mam Sagera (Clevo) i mimo tego ze uwazam I9300 za bardzo dobry komputer to jakosci zbudowania i uzytych materialow porownac sie nie da. Nie ta polka. Poza tym zerknij na strone notebookreview i tam po lewej masz ranking popularnosci laptopow - w pierwszej 20 sa 4 Delle i ani jednego Clevo-klona wiec nie wiem czy to taka masowka. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
samedi Opublikowano 28 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 28 Stycznia 2006 (edytowane) Co do tego serwisu della no nie byl bym taki pewien. Jak kumpel chcial cos sie dowiedziec to na X maili nie dostal zadnej odpowiedzi, a jak zadzwonil do nich to odebral jakis frajer z Hydrobadu co to panna lekkich obyczajow nawet nie umial po angielsku sie wyslowic. A moj serwis, wyslam na ich koszt 3-4 dni i jest u mnie. Wszystko next day'em. Edytowane 28 Stycznia 2006 przez samedi Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość MastaMarek Opublikowano 29 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 29 Stycznia 2006 Ciekawa teoria. Jakos jednak nie przekonuja mnie twoje slowa. Chocby dlatego ze sam mialem Della a teraz mam Sagera (Clevo) i mimo tego ze uwazam I9300 za bardzo dobry komputer to jakosci zbudowania i uzytych materialow porownac sie nie da. Nie ta polka. Poza tym zerknij na strone notebookreview i tam po lewej masz ranking popularnosci laptopow - w pierwszej 20 sa 4 Delle i ani jednego Clevo-klona wiec nie wiem czy to taka masowka.... W stanach clevo jest malo popularna marka :D .... jednak sa maniacy ktorzy potrzebuja i mobilnosci i wydajnosci :D ...... zagladnij sobie na notebookforums i zobacz jacy ludzie tam przebywaja .... 80% nie wie co to Clevo, mimo wszystko to i tak masowa :D Pozdr. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maSTHa212 Opublikowano 29 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 29 Stycznia 2006 ... W stanach clevo jest malo popularna marka :D .... jednak sa maniacy ktorzy potrzebuja i mobilnosci i wydajnosci :D ...... zagladnij sobie na notebookforums i zobacz jacy ludzie tam przebywaja .... 80% nie wie co to Clevo, mimo wszystko to i tak masowa :D Pozdr. Bo w Stanach jest Sager, Alienware, Hypersonic itp a oni sporo wlasnie maja od Clevo wlasnie. Poza tym dla mnie slowo masowa to okreslenie czegos co jest po prostu kiepskiej jakosci, bo jesli chodzi ze Clevo robi sporo modeli i ze je potem odsprzedaje czyli jest ODMem to ok, moze masz troche racji. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...