Skocz do zawartości
k a m e r e k

Życie Bez "pcimci"

Rekomendowane odpowiedzi

Jaką przepustowość ma PCMCIA ?

Czy jest to na poziomie PCI Express albo wolniejsze ?

wydaje mi sie ze na poziomie PCI, na pewno nie pci-e, bo to zapewnia dopiero napa z mostkiem poludniowym ICH7M (chyba ze juz ktos ma centrino duo, przyznawac sie... :wink: )

edit: polecam arta o platformie napa na pclabie. jak bede mial chwile to naskrobie tutaj cos podobnego.

Edytowane przez kenji

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

(Na pewno jest Audigi ale ludzie krytykuja)

nie tyle krytykują co zalezy to od zainstalowanego pcmcia - nie kazde jest kompatybilne i wychodza takie trzaski.. chodzi o glebokosc gniazda i powstajace zaklocenia wtedy..

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No wlasnie ja o tych trzaskach slyszalem. Troche bez sensu - kupujesz Audigy na pcimciu

za 400 zl i jeszcze cos trzeszczy - nieciekawie. Pozatym drogo, rozumiem tyle kasy za X-Fi ale Audigy ? Kto by podlaczal 4 glosniki do laptopa...

Nie musisz podlaczac 4, wystarczy nawet 2.1 albo sluchawki lepszejsze i od razu da rade odczuc roznice. Audigy2 i karty wbudowane to jak niebo i ziemia.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam

Czy ktoś moze się orientuje jakie są dostępne w sprzedaży typy EkspressCard? Mam takie złącze w lapciu i ciekawi mnie co mógłbym w nie wpiąć. W ulotce Toshiby napisali że będzie można w tym złączu zainstalować kartę graficzną :blink: . Jeśli to bzdura jakaś to poroszę o sprostowanie.

Edytowane przez dudim1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tuner TV Avermedia jest w wersji PCMCIA ExpressCard.

Karta graficzna w slocie PCMCIA ? To watpliwe z przyczyn takich jak problem zasilania, chlodzenia i ograniczonej przepustowosci samego interfejsu.

Edytowane przez limerro

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A moze ktos juz slyszal o karcie muzycznej na ExpressCard??? Lub moze zna jakies plotki ze taka niedlugo ma sie ukazac? :D

Dolaczam sie do tego pytania. Czy sa jakies lepszejsze karty na Express Card albo czy istnieja jakies przejsciowki pcmcia->ec?? Bo rozumiem ze EC nie bedzie kompatybilne z PCMCIA.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi