KeloKelo Opublikowano 18 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 18 Stycznia 2006 Czy mając płyte obsługującą pamięci non-ECC moge korzystać z pamięci ECC? Oczywiście zdaje sobie sprawe ze nie wykorzystam w pełni tych pamięci, parzystość nie bedzie sprawdzana napewno. Ale czy bedą te pamięci ECC pracować jako non-ECC?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Grzechu_1990 Opublikowano 18 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 18 Stycznia 2006 (edytowane) Nie będą działać, ecc są tylko do serwerów, a non-ecc do zwykłych komów. EDIT: Źle skojarzyłem :oops: Edytowane 18 Stycznia 2006 przez Grzechu_1990 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jonathan Opublikowano 18 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 18 Stycznia 2006 Grzechu_1990 chyba czas sie jeszcze poszkolic w dziedzinie kompow. Sa plyty do zwyklych pecetow obslugujace moduly ECC. Musza miec jednak odpowiedni kontroler pamieci. Jezeli go nie posiadaja to nie masz nawet co ladowac tych pamiatek Temat byl juz kilkakrotnie poruszany na forum Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Arekservice Opublikowano 18 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 18 Stycznia 2006 Witam. KeloKelo zobacz w manualu mobo czy twoja płyta ma obsługę ECC jak tak to powinny działać (są jednak dziwne wyjątki) więc na początek radzę sprawdzić przed zakupem. B) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KeloKelo Opublikowano 19 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 19 Stycznia 2006 Tu jest taki problem ze mam płyte P4P800 Deluxe, i w ins nie pisze nic o ECC, ale w instrukcji od zblizonego modelu P4p800 jest wyszczególnie ze pamięci kingston ECC, bedą działać jako non-ECC. http://pl.asus.com/480/download/products/179/179_10.pdf i tu pisze ze działa na seri P4P800 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
megawebmaster Opublikowano 22 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 22 Stycznia 2006 Ja troszkę poza. W BIOSie mojego Abita BX133 jest opcja przełączenia na ECC. Czy te pamiątki zadziałają? I czy będzie system dużo wolniejszy? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...