sebcat Opublikowano 28 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 28 Grudnia 2002 Zapewne wiekszośc z was już widziała system chłodzenia zaprezentowany na karcie z procesorem geforce fx(jakiej firmy to karta?- MSI). Mam dwa zdjęcia i na jednej wentylator jestcąły zamknięty w plastikowym tunelu, natomiast te jaki mżna znaleźć na stronie nvidii ma odsłoniete łopatki. W pierwszym przypadku jest to otyle nieciekawe że powietrzxe jest wyrzucane jednym otworem i zasysane drugim tuz obok, taka bliskość otworów bedzie powodować zasysanie ciepłego powietrza. Zajmuje dwa miejsca w obudowie i nie wyrzuca gorącego powietrza jakiw przecierz bedzie sie tworzyc woół karty a zwłascza przez pamięc, raditort beda grząc powitrze w obudowie i to znacznie, wic pewnie nie obejdzie sie bez pomocy osobnego wentylatora na sledź(ja uzywam firmy TITAN- TTC003) Pozatym wygłada on tka pokracznie i słabo żę obawiam sie co do jego sprawności. System abita wyglada o wiele lepiej i działa najlepiej ze wszystkich dostepnycz na rynku. Podobne watpliwości maja tez uzytkownicy na zagranicznych forach o sprzecie. Ciekaw jestem co wy o tym myslicie. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Allen Opublikowano 28 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 28 Grudnia 2002 Wiatrak nie wiatrak ale karta jest full wypas Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
berkut Opublikowano 28 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 28 Grudnia 2002 Dla mnie cale te chlodzenie ktore montuja na kartach grafiki jak i specyfikacja agp ktora wymysil intel jest wogole pomylona...... gdyby rdzenie kart grafiki byly montowane po 2 stronie karty- mozna by swobodnie montowac uklady chlodzace tak duze jak na procesorach- wtedy np. ati moglo by rozbujac takiego radeona 9700 do ~400mhz przy lekkim udoskonaleniu procesu technologicznego, nie wspomne o gffx Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zxc Opublikowano 28 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 28 Grudnia 2002 Dla mnie cale te chlodzenie ktore montuja na kartach grafiki jak i specyfikacja agp ktora wymysil intel jest wogole pomylona...... gdyby rdzenie kart grafiki byly montowane po 2 stronie karty- mozna by swobodnie montowac uklady chlodzace tak duze jak na procesorach- wtedy np. ati moglo by rozbujac takiego radeona 9700 do ~400mhz przy lekkim udoskonaleniu procesu technologicznego, nie wspomne o gffxRacja już kiedyś uhh z 1,5 roku temu jeszcze na starym forum gadałem o tym z Trinti. Niedość że można by było montować wypasy chłodzenia to jeszcze przecież CIEPŁO UNOSI SIĘ DO GÓRY! powinno być tak jak było z ISA! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...