paprotek Opublikowano 18 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 18 Stycznia 2006 witam. wczoraj zakupilem u siebie w sklepie monitorek Samsung 913V. niestety nie jest to zadna rewelacja ale nie mialem ani grosza wiecej na cos innego. kupilem, podlaczylem i... zdumialem. wow jaki wielki :) wczesniej w pracy testowalem juz sobie ViewSonica tez 19'' i tez zrobil na mnie tak wielkie wrazenie ogromu. dobra ale przechodzac do tematu, chodzi mi o to ze... ten samsung wali mi strasznie po oczach... nie wiem czy to jest kontrast taki mocny, czy jasnosc (odpowiednio 49/39). bardzo szybko mi sie oczy mecza. wyglada to tak jakby na zwyklej bance bylo kiepskie odswierzanie, kolo 60Hz. wszystkie opcja monitorka sa standardowe. no i teraz sie zastanawiam czy to jest jakas wada, czy to jest moj blad w ustawianiu czegos, czy moze tak mja lcd i tzreba sie przyzwyczaic. dodam jeszcze ze na kiepskim viewsonicu nie mialem takiego wrazenia ze jakos mi to dziwnie swieci i bylo ok. jesli ktos potrafi mi pomoc bylbym bardzo wdzieczny. pozdrawiam, mariusz Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SR-71 Opublikowano 18 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 18 Stycznia 2006 Zmniejsz jasność i kontrast,bo wszystkie lcd na fabrycznych nastawach walą po oczach. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gmfriend Opublikowano 18 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 18 Stycznia 2006 witam. wczoraj zakupilem u siebie w sklepie monitorek Samsung 913V. niestety nie jest to zadna rewelacja ale nie mialem ani grosza wiecej na cos innego. kupilem, podlaczylem i... zdumialem. wow jaki wielki :) wczesniej w pracy testowalem juz sobie ViewSonica tez 19'' i tez zrobil na mnie tak wielkie wrazenie ogromu. dobra ale przechodzac do tematu, chodzi mi o to ze... ten samsung wali mi strasznie po oczach... nie wiem czy to jest kontrast taki mocny, czy jasnosc (odpowiednio 49/39). bardzo szybko mi sie oczy mecza. wyglada to tak jakby na zwyklej bance bylo kiepskie odswierzanie, kolo 60Hz. wszystkie opcja monitorka sa standardowe. no i teraz sie zastanawiam czy to jest jakas wada, czy to jest moj blad w ustawianiu czegos, czy moze tak mja lcd i tzreba sie przyzwyczaic. dodam jeszcze ze na kiepskim viewsonicu nie mialem takiego wrazenia ze jakos mi to dziwnie swieci i bylo ok. jesli ktos potrafi mi pomoc bylbym bardzo wdzieczny. pozdrawiam, mariusz Zmniejsz jasnosc kontrast, zastosuj odpowiedznie oswietlenie (w pracy na pewno było jasniej koło viewsonika)... Gucio Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
paprotek Opublikowano 18 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 18 Stycznia 2006 jasnos mam na 45, kontrast 55. tak na benchmarku proponowali do 913N. wpadlem teraz na jeszcze jeden pomysl. czy to moze byc wina karty graficznej ktorej teraz uzywam: mx 4000 (jakis wynalazek). ostatnio na mx440 tez gosc przyszedl bo mu sie pierniczyl obraz. co wy na to? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Krzys'az Opublikowano 21 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 21 Stycznia 2006 A ja na to zebys sam ustawil monitor tak aby dobrze wygladalo a nie tak jak proponuja ;] Mam 913V od kilku dni i nic mi po oczach 'nie wali' chociaz defaultowe ustawienia ma faktycznie tragiczne. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...