Skocz do zawartości
Dr.Crash

Dziwne zachowanie!

Rekomendowane odpowiedzi

nie wiem co jest zgrane. posiadam plyte msi kt4 ultra. ostatnio chcialem sprawdzic mozliwosci podkrecenia Athlonika 2000. i kurka, test wypadl cieniutko. max fsb jakie udalo mi sie uzyskac to 144. jak wezme 145 winda nie wstaje, a jak 146 to juz musze zerowac biosa. co moze powodowac takie zachowanie? proc jest z serii Agoia. podejrzewalem konflikt z pamieciami, ale czy zaloze ocz czy np infineona, jest tak samo. czyzby proc byl az tak wrazliwy? prosilbym o jakies sugestie w tej sprawie. z gory dzieki. 8)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

tak, zasilanie rownierz zwiekszalem. ale co ciekawe, jak podnioslem fsb do 144 i zresetowalem kompa, podczas startu pokazywal non toper proca jako Athlon 2000. dopiero sandra pokazala czestotliwosc zegara jako 1.78 Mhz. dziwi mnie nie tylko to, bo wczesniej na epoxie jak zwiekszalem fsb to pokazywal kolejno Athlon 2100 itp., natomiast tutaj dlaczego jak sie delikatnie przecholuje z fsb, trzeba zerowac bios? malo tego. wystarczy zmienic mnoznik na ciut wiekszy i jest to samo. zerownie biosu. Na epoxie tak nie bylo. i oco tu chodzi? coraz bardziej nie podoba mi sie ta plyta.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Heh kolejny przypadek co XP200+ nie chce sie dobrze podkrecic

powtorze to jeszcze raz XP 2000+ jest najgorszym procem do krecenia z zablokowanym mnoznikiem i bez WC. Zapewne zablokuja ci ten temat bo weronika juz na ten temacik pisala i sie skonczylo

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

• Dodaj nową pozycję...