Amfidiusz Opublikowano 19 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 19 Stycznia 2006 Witam! Od jakiegoś czasu zastanawiałem się nad zakupem nowych pamięci. Nadszedł wreszcie ten czas :D Przeglądając Forum stwierdziłem, że polecacie zasadniczo dwóch producentów: PDP Patriot Corsair Które z nich byście wybrali? Na allegro biją się również o SuperTalent. Przyznam, że o nich nie słyszałem, ale jednak sporo ludzi to bierze... Proszę Was - pomóżcie mi wybrać! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Grzechu_1990 Opublikowano 19 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 19 Stycznia 2006 Będziesz kręcił, jeżeli tak to można wziąć też kingmaxy hardcore, a jeżeli z tych dwóch to bierz patiroty. BTW Usuń linka z siga, łamiesz regulamin. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
$kubi Opublikowano 19 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 19 Stycznia 2006 (edytowane) zeby nie zakladac nowego tematu... rowniez szykuje sie do zmiany kosci... maja to byc kosci typowo do OC ... moja plyta glowna to msi k8n neo2 platinum... mysle nad jedna koscia 1gb... co wy na to? Edytowane 19 Stycznia 2006 przez $kubi Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Amfidiusz Opublikowano 19 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 19 Stycznia 2006 Przepraszam @Grzechu_1990 :( Dopiero zaczynam. Co do kości, to mówisz o TYM? Jeśli nie, to czy mógłbyś podać jakiegoś linka, gdzie można te KingMaxy złapać? A może rzeczywiście jakąś kostkę 1GB kupić? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Grzechu_1990 Opublikowano 19 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 19 Stycznia 2006 Tak mówie o tych, albo jakieś ciekawe A-Daty, na allegro nie widziałem, moje propozycje (alfabetycznie :P ) A-data, Corsairy, Geile Ultra-X, Kingmaxy hardcore, Patrioty kh. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Amfidiusz Opublikowano 19 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 19 Stycznia 2006 Zakładając ten topic myślałem, że sobie wyklaruję wybór, a tymczasem coraz głębiej tonę... Czy mógłbyś, proszę, ułożyć je w innej kolejności, np. wg wydajności :> ? A jeśli nie, to co ty byś wziął na dzień dzisiejszy za tą kasę (do 400zł)? BTW: Mój config: DFI LanParty Ultra-D, Athlon64 3000+ Venice, itd. ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Amfidiusz Opublikowano 20 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 20 Stycznia 2006 Dziękuję @Grzechu_1990! Więc jeśli nikt więcej nie może/nie umie/nie chce mi pomóc, kupię PATRIOTY KH z allegro. Mam nadzieję, że nie będę żałował tego wyboru... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Grzechu_1990 Opublikowano 20 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 20 Stycznia 2006 Powinieneś być z nich zadowolony. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tazikk Opublikowano 20 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 20 Stycznia 2006 Co do "SuperTalent" to mi sie wydaje ze to jest "shit w sreberku" :P @Grzechu_1990 - widzisz podobienstwo ? :P podobnie napisales o Geilach :P Co do tematu to w sumie szukam tez pamieci, tez 1 Gb , tez 2x512 i tez do 400 zl :P I co najlepsze tez chyba wezme te PDP... :D Tylko jeszcze nie jestem pewien a czas ucieka bo w poniedzialek musze swoj ram wyslac a nie mam nic na zamiane... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MILANS Opublikowano 20 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 20 Stycznia 2006 nie !! bierz te http://www.allegro.pl/show_item.php?item=82082848 winbondy + dfi = niezła wydajnosc Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tazikk Opublikowano 20 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 20 Stycznia 2006 ooo, nie zauwazylem... A troszke nie za tanio te HyperX-y ? :| w komputroniku 100 zl wiecej :| Nie ma tu zadnego podstepu ? Skad pewnosc ze to napewno Winbondy ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MILANS Opublikowano 20 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 20 Stycznia 2006 techpowerup.com/memdb Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
donpablox Opublikowano 20 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 20 Stycznia 2006 Niedawno kupilem na allegro kingston hyperX, dalem 410+przesylka tez niewiedzialem na co sie zdecydowac :-P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Amfidiusz Opublikowano 20 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 20 Stycznia 2006 (edytowane) I jak Ci sie @donpablox podabają te pamięci? Da radę z nimi się pobawić? Czy lepiej zainwestować w inną markę? ----EDIT---------- Pytanie chyba już nieaktualne... Aukcja się skończyła, zabrakło przedmiotów... Edytowane 20 Stycznia 2006 przez Amfidiusz Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
donpablox Opublikowano 20 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 20 Stycznia 2006 (edytowane) ja kupilem na tej aukcji http://www.allegro.pl/show_item.php?item=81463535 ustawienia ida na 2.-2-2-7 2-3-3-7 2-3-3-8 przy 200mhz nie potrafie ich przetestowac :oops: nie podnosilem napiecia bo nie moge tego w biosie znalezc, nigdy nawet tam nie grzebalem.W grze mnie nie wywala a komp sie nie zawiesza.Bede je testowal jak qmpel mnie odwiedzi bo ja to nie chce czegos zchrzanic. rzeczywiscie ida jak woda te pamieci po tej aukcji jeszcze aga-poziomka miala wystawione 2 aukcje z dwoma parami i jz poszly. Edytowane 20 Stycznia 2006 przez donpablox Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tazikk Opublikowano 21 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 21 Stycznia 2006 A juz chcialem kupowac :( Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tazikk Opublikowano 21 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 21 Stycznia 2006 Czy te Hynixy - http://allegro.pl/show_item.php?item=82355358 , beda dobre ? bo nie chce zeby mi znowu pamieci zabrali sprzed nosa :| Tak jak z Kingstonami HyperX-ami dzisiaj :| Pilne ! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
$kubi Opublikowano 21 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 21 Stycznia 2006 nie, nie kupuj ich... hyperx sa o niebo lepsze... sproboj zaagaadac z tymi sprzedawcami kingstonkow moze da sie cos jeszcze zdziałać... jak byś coś się dowiedział daj znac :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aligator Opublikowano 22 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 22 Stycznia 2006 (edytowane) Witam. Mam ten sam dylemat, czyli kupno pamieci. Chce kupic 1GB, ale w całości. Nie zamierzam ich specjalnie krecić, bo komp zasłaby, a napewno zasilacz jest szajsowaty, wiec niema co specjalnie ryzykować. Teraz mam Kingstony 512mb 400 na winbondach ch-5 - stabilne i spokojnie to wystarcza. Ale chce je zmienic na 1GB. Co z tego ponizej byście proponowali: -A-Data CL 2.5 - 344.00 zł -GoodRam CL 3 - 344.00 zł -GeIL CL 3 - 389.00 zł -Kingston CL 3 - 354.00 zł (te kingstonki to moge miec nówki za 329zl) -PDP Patriot CL 3 Value PDP Systems - 364.00 zł -V-Data CL 2.5 A-Data - 331.00 zł Ceny przykladowe ze sklepiku ZNAK w Poznaniu http://www.ckznak.pl/index.php?cid=305&scid=1439 Te A-Data i V-Data to to samo? Edytowane 22 Stycznia 2006 przez aligator Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tazikk Opublikowano 22 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 22 Stycznia 2006 1) Z tego co mi wiadomo to A-Data i V-Data to calkiem inna firma, ze wskazaniem ze lepsze sa A-Daty... 2) Polecam Ci kupic jeszcze jeden moduł 512 Mb Kingstona a za zaoszczędzoną kase kup sobie zasilacz ( np. bardzo polecanego na tym forum Fortrona 350 W ). Bedziesz mial wtedy 1 Gb i bedziesz mogl spac spokojnie... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MILANS Opublikowano 22 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 22 Stycznia 2006 równie dobrze mozesz kupic komplet adatek, sprzedach kingstony i kupic zasilacz :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aligator Opublikowano 22 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 22 Stycznia 2006 Żeby kupić 1GB, to musze opylić tą 512, bo inaczej kasy nie starczy :-| Chce w jednej kości, bo przynajmiej za rok jak bedzie trzeba dokupic kolejne GB to nie bedzie problemu z miejscem na płycie. Kupie cos w tej cenie do tych ok 350zl. Przypuszczam, że te pamiątki maja podobne możliwości. Moja aktualna kość pracuje sobie spokojnie na 430 i wiecej mi nie potrzeba. Jak nowy 1GB poleci tylko na 400 to tez problemu nie będzie. Chyba lepiej wybrać którąś z CL.2.5 ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Kaaban Opublikowano 22 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 22 Stycznia 2006 Ja tez nie bede zakladal nowego tematu tylko spytam tutaj. Tez rozglądam się za nowymi pamiątkami (niestety kaski mam narazie tylko na 256 ale nie na dlugo potem kolejne 256) Pamięco maja byc wybitnie do krecenia. Dzis przeglądałem allegro i zobaczyłem kingosty hyperX wczesniej myslalem ze nie ma ich w kosci 256 :blink: czy będa dobre bo cena tez troche podejrzana :/ Wczesiej porzucilem mysl o 256 i mialem pozniej kuowac 512 ale jak teraz zobaczylem te hyperX... Co zrobic? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tazikk Opublikowano 22 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 22 Stycznia 2006 to poczekaj jeszcze troszke i kup zestaw 2*256 ( dual channel ), specjalnie pakowany, wtedy masz pewnosc dzialania w dualu i polecam PDP Patriot KH ( ten z niebieskimi radiatorkami )... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Kaaban Opublikowano 22 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 22 Stycznia 2006 To te HyperX sie nie nadają?? Ok ale po co mi dual skoro mam s754..... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Amfidiusz Opublikowano 23 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 23 Stycznia 2006 nie, nie kupuj ich... hyperx sa o niebo lepsze... sproboj zaagaadac z tymi sprzedawcami kingstonkow moze da sie cos jeszcze zdziałać... jak byś coś się dowiedział daj znacJa zamówiłem właśnie te Kingstony HyperX 2x512MB ...AK2 na Apollo.pl. Podczas rozmowy telefonicznej powiedzieli mi, że ich ściągnięcie potrwa 2-3 dni. Cena rewelacyjna: 413zł!!! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aligator Opublikowano 29 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 29 Stycznia 2006 Znalazłem pamiątke, ale nie wiem co o niej myśleć? 1GB 400MHz CL3 na kościach Infineon HYB25D512400BT-5 Nigdzie niemoge znaleźć co to za pamięć i co można z niej wyciągnąć? Nawet na stronie Infineona niema nic na temat akurat tych kości. Może ktoś wie cos więcej? Infineony to raczej niezła firma prawda? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
$kubi Opublikowano 29 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 29 Stycznia 2006 a co sadzicie o tych kostkach wie ktos cos o nich wiecej? http://www.allegro.pl/show_item.php?item=83166824 http://www.allegro.pl/show_item.php?item=83166842 pozdrawiam... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aligator Opublikowano 30 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 30 Stycznia 2006 a co sadzicie o tych kostkach wie ktos cos o nich wiecej? http://www.allegro.pl/show_item.php?item=83166824 http://www.allegro.pl/show_item.php?item=83166842 pozdrawiam... Też na nie patrzyłem i sam niewiem. Okazja to może nie jest, bo za taka sama kase mozna je kupic normalnie w sklepie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Tomas1 Opublikowano 30 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 30 Stycznia 2006 (edytowane) Mam pewne wątpliwości, bo HyperX-y są z oznaczeniem AK2/1G oraz ULK2/1G. Czy jest między nimi jakaś duża róznica w wydajności O/C??? Różnica między nimi w cenie wynosi ok. 100zł. Edytowane 30 Stycznia 2006 przez Tomas1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...