S.W.A.T Opublikowano 19 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 19 Stycznia 2006 (edytowane) Witam, od pewnego czasu wyskakują mi take oto bluescreeny: screen#2 http://img376.imageshack.us/img376/7482/zdjcie0087ua.jpg a tak pokazuje (wyslij raport itp..) jak zrobie resa: Możliwe, że to BADSECTORY? Dysk to 80GB Samsung, mam go okolo 2-3 lat... Aha i jakie są programy, ktore sprawdzają i odrazu naprawiają mi badsektory? Edytowane 19 Stycznia 2006 przez S.W.A.T Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bellum Opublikowano 19 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 19 Stycznia 2006 Witam, od pewnego czasu wyskakują mi take oto bluescreeny: .......... zacznij od użycia scandisk-a potem ściągnij program HDTune i podaj z niego raport SMART oraz zrób test "Error Scan" i podaj wyniki wymieniałeś ostatnio jakieś serowniki ? dodawałeś/usuwałeś jakieś urządzenie ? dodawałeś/usuwałaś jakiś program narzędziowy, antywirus ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
S.W.A.T Opublikowano 19 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 19 Stycznia 2006 13 (pechowa 13 :P )grudnia mialem format i odrazu install, pamietam, że wtedy 1szy bluescreen mi wyskoczyl. jutro walne scandisca na obie partycje Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kfgz Opublikowano 20 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 20 Stycznia 2006 Jeżeli chcesz mieć 100% pewności czy są na dysku są uszkodzone sektory to przeskanuj dysk programem Hdd Regenertor. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
S.W.A.T Opublikowano 20 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 20 Stycznia 2006 A te testy trzeba robic z wylaczonymi programami itp.. czy moge spokojnie z p2p internetem itp ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bellum Opublikowano 20 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 20 Stycznia 2006 (edytowane) A te testy trzeba robic z wylaczonymi programami itp.. czy moge spokojnie z p2p internetem itp ? "Error Scan" w HDTune możesz zrobić, ale scandisk żeby przeprowadził skan w poszukiwaniu uszkodzonych sektorów na partycji systemowej, musisz restartowac system bo skan prowadzony jest podczas startu systemu skandiska uruchom z polecenia chkdsk X: /R (gdzie X oznacza literę dysku) zrzut reportu SMART zrób po skandisku i "Error Scan" narazie z HDDRegeneratorem daj sobie spokój Edytowane 20 Stycznia 2006 przez Zawadaki Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
S.W.A.T Opublikowano 20 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 20 Stycznia 2006 (edytowane) ee ? ja zawsze robilem w windowsie scandisc : O Error Scan zrobiony i o dziwo tak wyglada :o Dysk czysty.... Edytowane 20 Stycznia 2006 przez S.W.A.T Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bellum Opublikowano 20 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 20 Stycznia 2006 (edytowane) ee ? ja zawsze robilem w windowsie scandisc : Otakie skanowanie jest G.... wartę, nawet nic nie naprawi no to jeszcze podaj zrzut SMART (zakładka Health) Edytowane 20 Stycznia 2006 przez Zawadaki Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
S.W.A.T Opublikowano 20 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 20 Stycznia 2006 (edytowane) ee ? nie ma tam zrzucu smart... wiec daje to: ps. jak uruchomic komende: chkdsk X: /R (gdzie X oznacza literę dysku) trzymajac F8 a potem wybrac linie komend itp ? Edytowane 20 Stycznia 2006 przez S.W.A.T Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bellum Opublikowano 20 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 20 Stycznia 2006 (edytowane) ee ? nie ma tam zrzucu smart... ps. jak uruchomic komende: chkdsk X: /R (gdzie X oznacza literę dysku) trzymajac F8 a potem wybrac linie komend itp ? no dysk z całą pewnością ma 9 uszkodzonych sektorów ale zostały relokowane, wiec idziemy dale do komendy kliknij na guzik "Start" potem "Uruchom" i wpisz komendę (chkdsk /R), pojawi się okno z pytaniem czy zaplanować sprawdzenie woluminu przy następnym uruchomieniu, wciskasz T i enter następnie jak komputer się uruchomi po sprawdzeniu wpisz w "Uruchom" eventvwr.msc jak pojawi się okno to przejdź do gałęzi "Aplikacje" i otworz pierwszą od góry pozycje pod nazwą "Winlogon" i zrob zrzut tego co się pojawi Edytowane 20 Stycznia 2006 przez Zawadaki Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
S.W.A.T Opublikowano 25 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 25 Stycznia 2006 jeszcze tego nie probowalem ale jak znajde czas to zrobie! :) ale wczoraj mi to sie zdarzylo juz 3 razy, a od dzis mialem juz 2 RAZY! :[ dziwne bo w tedy wydaje mi się, ze sie dysk wyłącza.... nie wiem czego to wina, ale tam wyskoczyl blue screen i costam z plikiem xxx.SYS :( Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...