Skocz do zawartości
Old Peter

Intel 915gm Gpu I Kompatybilność W Grach - Kotor ?

Rekomendowane odpowiedzi

U mnie dziala na ustawieniach domyslnych. Raz probowalem pozmieniac cos w sposob ktory tu znalazlem ale wtedy nic nie chodzilo:/

U mnie na tych ustawieniach wszystko śmiga lepiej niz na defaultowych :blink: Więc nie wiem czym są spowodowane rozbieżności... :blink: Sterowniki??

Pozdrawiam

Edytowane przez sansaba

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

U mnie taka sytuacja jak u sansaby. Tyle, ze chwilowo jade nastarych sterach, bo na najnowszych Medieval Total War sie wywala.

Heroes 3 testowane, oczywiscie bez zarzutu (bo i jak inaczej mialo by byc w przypadku gry, ktora w zalecanych wymaganiach ma 32MB RAM :) )

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mam problem który jż się tu pojawił-nie moge zmienić ilości ramu przydzielanego dla gfx a w biosie fsb nie ma nawet a co dopiero mówić o przydzielaniu vmemory u mnie sytuacja jest kiepska bo tylko 10mb se dodzielił i wyniki mam ciulowe-3dm 2001se: 2000 celek 1.3 512 mb ramu

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja mama wrazenie, ze to sie moze przez Shadery wywalac. Czy jakis posiadacz pelnej wersji moglby poszukac, czy jest gdzies w opcjach/plikach konfiguracyjnych wymuszenie DX7?

EDIT: w tym topicu http://forums.ubi.com/groupee/forums/a/tpc...04/m/9031076344 poruszana jest sprawa Intela GMA900, na drugiej stronie sa jakies zmienione .exe, na ktorych rzekomo HeroesV chodzi na tej karcie. Moglby ktos przetestowac fulla?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dorwalem Heroes V... dziala!

Trzeba tylko podmienic oryginalne H5-Game.exe na to: http://rapidshare.de/files/20992035/H5_Gam...ersion.rar.html

1024x768, Very High na lapku z podpisu i chodzi spoko. Gralem na razie tylko chwilke, wiec nie wiem jak w miescie czy w czasie walki, pogram dluzej to opisze wrazenia.

EDIT: Przeszedlem 3 pierwsze misje kampanii Haven. 1280x800, Very High i gra sie w zasadzie komfortowo, przy niektorych ustaweniach kamery potrafi zwolnic (choc to ogolnie znany problem). Po dluzszym graniu (kilka godzin) mocno muli i wydluzaja sie loadingi - podejrzewam, ze to wina 512MB RAM.

Generalnie jednak nie ma co narzekac - gra sie swietnie, nie ma zadnych bledow w teksturach czy w grafice (poza brakiem shaderow oczywisice).

Pare screenow:

Dołączona grafika Dołączona grafika Dołączona grafika

Dołączona grafika Dołączona grafika Dołączona grafika

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dorwalem Heroes V... dziala!

Potwierdzam.... po wgraniu pliku od użytkownika Costi Herosy działają bezproblemowo...

Grałem dzisiaj 8h i po dłuższej grze troszkę zmula. Na detalach na very high myszka troszkę powoli działa, dlatego używam najniższych i rozdzielczośći 1280 na 800.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

W dziale Gry jest topic "Gry lat minionych", moze Cie zainteresuje ;)

To tyle ogolnych sugestii. U mnie na dysku leza sobie Deus Ex, Fallout 2, Medieval Total War, mam ze soba jeszcze Heroes III i Icewind Dale II.

Obecnie wsiaklem w Heroes V :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mafia chodzi?

Powoli sie przymiezam do "lapatapa" za 2,5-3k. Do gier mam stacjonarke, ale w podrozy dla relaksu przycieloby sie w cos :) Widze, ze Heroes V chodzi to wysmienicie, Civ4? i Mafia jak to chodzi to wiecej nie potrzeba ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mafia chodzi?

Powoli sie przymiezam do "lapatapa" za 2,5-3k. Do gier mam stacjonarke, ale w podrozy dla relaksu przycieloby sie w cos :) Widze, ze Heroes V chodzi to wysmienicie, Civ4? i Mafia jak to chodzi to wiecej nie potrzeba ;)

hej demo Mafi chodzi mi extra na hp nx 6110 768 MB ram, Operation Flash Point i XIII też śmigają

pozdrawiam

Edytowane przez tniutnia

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mam jeszcze pytanie, szczerze to troche sie pogubilem w tym

Tamat topic to "Intel 915gm Gpu" ale z tego co wiem to nie jest uklad graficzny tylko chipset, a grafika przy tym chipset to Intel GMA 900 - zgadza? Mozna sie w tym zagubic.

Zastanawiam sie nad takim laptopem IBM Lenovo C100,

link do lapa

ma wszystko co mi potrzeba, duzy dysk, wifi, wyjscie tv, czytnik kart i ponoc bardzo dlugi czas na baterii. Jedyny minus to ta grafika (chyba to minus) w stosunku do x200?

Do pracy nadaje sie idealnie. Rozrywka to gry: Mafia, Civ4, heroes V i procz tego leciwe gierki dla mojej Lady, coby sie odframolila od mojego stacjonarnego kompa :) to: Faraon, Kleopatra, Sims2, Movies.

Jesli to bedzie na tym lapku chodzic to chyba bedzie to faworyt.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mam jeszcze pytanie, szczerze to troche sie pogubilem w tym

Tamat topic to "Intel 915gm Gpu" ale z tego co wiem to nie jest uklad graficzny tylko chipset, a grafika przy tym chipset to Intel GMA 900 - zgadza? Mozna sie w tym zagubic.

Zgadza sie. Taki skrot myslowy ;)

Co do gier - wymienione powinny dzialac, Civ4 chyba tylko nikt nie testowal.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Temat dobry, pomógł mi przy zakupie kilku gier. Podaje liste tytułów sprawdzonych przeze mnie osobiście na moim lapku:

1. Splinter Cell 1 - nie dziala termowizja, wywala z gry - poza tym git :D

2. Warcraft III Roc i TFT - wszystko na maxa - gra wszechczasow smiga na najwyzszych rozdzielczosciach :D

3. Homm3, Homm4 - no problem

4. Knights of the Old Republic 1- 1024x768 luz - tylko w dolnym miescie wychodzi(trzeba zmienic na 800x600 to pojdzie;) )

5. Gothic I - jak marzenie :D

6. Gothic II - w miare plynnie, tylko czasami tnie. jakosc tekstur raczej trzeba obnizyc

7. Divine Divinity - jak blyskawica

8. Deus Ex - jak wyzej

9. Pro Evo 5 - 800x600 plynnie

10. Settlers V - na najnizszych deatalch plynnie

11. Star Wars: Jedi Outcast II i Jedi Academy - plynnie

12. Morrowind - 1024x768 plynnie

13. Ghost Reckon - plynnie

14. Arx Fatalis - 1024x768 plynnie :D

15. Thief 2 - stare, wiec smiga

Podobno do Kotora 2 wyszedl patch ktory sparwia ze gre mozna uruchomic na Intelu, wiec jesli ktos by to sprawdzil i napisal jak mu poszlo to bylbym wdzieczny.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi