Skocz do zawartości
TUBA

9800xt Vs X1600pro

Rekomendowane odpowiedzi

witam jak w tytule

mam zalmana vf 700cu i zamierzam go zalozyc na nowa(jezeli kupie x1600 na razie jest na xt) kaarte... :) czy x1600pro na zalmanku sie bedzie fajnie i skutecznie krecil??

za odp. dzieki

Edytowane przez TUBA

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

W starszych grach taki 9800 jako ze mozna go odniesc do 6600GT bedzie szybszy ,ale z tytulu na tytul wydajnosc x1600 bedzie wyzsza i wyzsza az dosiegnie 6800gs czy gt :) Wsparcie dla sm3.0 przyda sie na przyszlosc a na dzien dzisiejszy x1600 ma wystarczajaca wydajnosc a z dnia na dzien bedzie coraz lepiej :wink: Jedyne co moze zastanawiac to slabe wsparcie softu dla x1600 ale moze stery 6.1 wprowadzily jakies zmiany :-|

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Szyna 128bit. nie jest tutaj problemem ,karta nie jest taka szybka aby pograc w jakiejs bardzo wysokiej rozdzialce z AA i AF chociaz tez sobie z tym radzi :) Co do zmiany to raczej bym sie wstrzymal i pomyslal o przesiadce na pci-e ale to tak za pol roku aby wskoczyc na nowa podstawke amd :) pozdro

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mam dokładnie ten sam dylemat... na razie zostaje przy AGP i chcę zmienić grafikę na 9800XT, ale zastanawiałem się również nad X1600PRO... cena niewiele wyższa... w sumie nie wiem co wybrać.

Zaznaczam z góry, że żadne GF mnie nie interesują.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mam dokładnie ten sam dylemat... na razie zostaje przy AGP i chcę zmienić grafikę na 9800XT, ale zastanawiałem się również nad X1600PRO... cena niewiele wyższa... w sumie nie wiem co wybrać.

Zaznaczam z góry, że żadne GF mnie nie interesują.

przykre troche ... ale Twoj wybór, znaczy nie-wybór ...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi