Skocz do zawartości
wisnia723

Monitory Lcd

Rekomendowane odpowiedzi

Witam wszystkich. NIedawno moja 5 letnia 15 :-P zaczęla gubic kolory co jest chyba sygnałem nieuchronnej zmiany monitora. Zastanawiam się między 17 a 19"". Niestety mój budzet wynosi max 1400 zł. Niedawno byłem w MediaMarkt i zainteresowały mnie takie oto monitory:

Samsung 711MP, 760BF

LG L1921, L1740PQ

Belinea 1049, 101903

Co sądzicie o tych monitorach?? Ewentualnie co byście mogli doradzić innego??

Na co zwracać uwage przy kupnie monitora (na jakie parametry patrzec itd)??

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

http://sklep.komputronik.pl/pelny.php?id=18861

Zalety:

* 3 lata gwarancji na 0 martwych pikseli -> 1 martwy piksel ( nawet po 2 latach ) = nowy monitor :D

BTW mam taki i zauwazylem 2 wypalone na jasno ( widac je tylko i wylacznie na czarnej tapecie i nigdzie indziej ) i za rok bede im wysylal :D I bede mial nowy monitorek, czy to nie piekne ? :D

* 8 ms - to naprawde 8 ms ( zadnego smuzenia )

* ogolnie jestem very happy z tego monitorka i polecam go kazdemu

Napisales ze masz 1400 zl... Jakbys dozbieral jeszcze 200 zl to kup sobie 190B6CS ( taki sam , identyczne parametry , tez 3 lata gw , ale za to 19" )... :D

Wady:

Po 3 latach nie wymieniaja juz na nowy po znalezieniu martwych pikseli, ale podejrzewam ze za 3 lata to juz beda monitory LCD 17" po ok 500 zl albo taniej :]

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

@remo

a nie widzisz ze max to 1400 ? gdyby max bylo 1600 to bym mu polecil Philipsa 190B6CS a tak to tylko 170B6CS...

@wunat

a czy FS 19-7 ma 3 lata gwarancji na 0 martwych pikseli ? :P watpie... jak bedziesz mial 4 martwe piksele to i tak Ci tego nie wymienia... A Philips zrobi to od razu...

@wisnia723

Ja bym sie nawet nie zastanawial, przede wszystkim wewnetrzny spokoj... min 3 lata swietego spokoju... bo jak bedziesz mial to co ja ze wypala ci sie np 2 ( tak jest u mnie ) na jasno to nie bedziesz ich w ogole widzial ale pod koniec gwarancji zglaszasz usterke i ci wymianiaja na nowy... Ktora jeszcze firma daje ci taka gwarancje... Odpowiadam - zadna... :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie, do tego dochodzi:

8 ms - naprawde jest 8 ms wiem bo mam i nie widze zadnego smuzenia

swietny kontrast

USB w obudowie monitora, przydatne w przypadku pendriva

nigdy nie widzialem niepochlebnej oceny na temat 1X0B6...

ja mam i jestem super zadowolony

kumpel ma 190B6CS i jest szczesliwy niesamowicie... ( wymienil za calkiem niezla 17" LG CRT )

Cos jeszcze dopowiedziec ? Znajdz mi jego zalety i wtedy pogadamy... Bo jak narazie ( mam go ponad rok a wczesniej 170B5CB ) ja zadnych wad nie znalazlem...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dobra, juz dobra :P nie bede sie klocil bo i tak mam 20% ostrzezen :| Jeszcze z zeszlego roku :| Ja tylko polece serie Philipsa 170B6CS... :D

@wunat

BTW - jak sie pozbyc tych 20% ostrzezen :| To tak nieestetycznie wyglada przy moim nicku :P jak to usunac :|

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi