GrzesioPL Opublikowano 21 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 21 Stycznia 2006 Witam mam pytanko, zakupilem ostatnimi czasy laptptopa HP Pavilion DV4277EA (Pentium M 740 1.73GHz. 1GB DDR, 100GB HDD, ATI X700 128MB). No i mianowicie spodziewalem sie troszeczke lepszej wydajnosci... :-( Nowa istalacja Windozy XP Pro na sterownikach dolaczonych do komputera odpalam 3DMarka2001 no i ku mojemu zdziwieniu wynik to jedyne 6800pkt. ??? Paranoja??? Po takim wyniku w 3DMarku nie ma sie co dziwic ze NFS Most Wanted po prostu kuleje na wszystkie strony :-( Co robic? Czy taka slaba wydajnosc laptopa jest podstawa do reklamacji towaru. Czy moze potrzebuje jakis innych sterownikow?? Dzieki za wszelka pomoc :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maSTHa212 Opublikowano 21 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 21 Stycznia 2006 Witam mam pytanko, zakupilem ostatnimi czasy laptptopa HP Pavilion DV4277EA (Pentium M 740 1.73GHz. 1GB DDR, 100GB HDD, ATI X700 128MB). No i mianowicie spodziewalem sie troszeczke lepszej wydajnosci... :-( Nowa istalacja Windozy XP Pro na sterownikach dolaczonych do komputera odpalam 3DMarka2001 no i ku mojemu zdziwieniu wynik to jedyne 6800pkt. ??? Paranoja??? Po takim wyniku w 3DMarku nie ma sie co dziwic ze NFS Most Wanted po prostu kuleje na wszystkie strony :-( Co robic? Czy taka slaba wydajnosc laptopa jest podstawa do reklamacji towaru. Czy moze potrzebuje jakis innych sterownikow?? Dzieki za wszelka pomoc :DNa poczatku upewnij sie ze wszystko zrobiles, posciagaj NAJNOWSZE drivery a nie te ze strony producenta (chodzi mi tutaj o stery do karty graficznej) i wtedy zapusc test. Powylaczaj jakies bzdety pracujace w tle. Powinno pomoc bo taki sprzet powinien wymiatac, X700 w 3dm05 wyciaga (krecony) okolo 3000. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GrzesioPL Opublikowano 21 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 21 Stycznia 2006 O ja głupi :-( Takich jak ja to tylko powystrzelać. Problem leżal w braku zasilania...kto testuje laptopa na bateriach bez podlaczonego praądu :/ Heheh nie było tematu. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Luk@s Opublikowano 21 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 21 Stycznia 2006 Poustawiaj sobie POWER PLAY w sterowniku od ATI to i na baterii będziesz miał dużą wydajność. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...