zwierzak07 Opublikowano 21 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 21 Stycznia 2006 (edytowane) Proszę o wypowiedź na temat tej obudowy http://www.thermaltake.com/xaserCase/Damier/v5000a.htm lub może http://www.thermaltake.com/2005/xaserCase/lanmoto/bwa.htm http://www.thermaltake.com/product/Chassis...ire/vm1000a.asp Chciałbym wiedzieć jak jest z głośnością tych wentylatorów i czy te rozwiązania w instalcji urządzeń się sprawdzają <_< A może jakąś inna dobra firma :? Edytowane 21 Stycznia 2006 przez zwierzak07 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KAMILcom Opublikowano 21 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 21 Stycznia 2006 wszyskie są dobre urządzenia sie przydają Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zwierzak07 Opublikowano 21 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 21 Stycznia 2006 A wie kotś gdzie można dostać tą pierwszą w dobrej cienie nigdzie nie mogę znależć http://www.thermaltake.com/xaserCase/Damier/v5000a.htm :mur: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KAMILcom Opublikowano 21 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 21 Stycznia 2006 było sie narpierw zastanowić pewnie w polsce tylko na zamówienie Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zwierzak07 Opublikowano 21 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 21 Stycznia 2006 KAMILcom napisał(a): było sie narpierw zastanowić pewnie w polsce tylko na zamówienie Nad czym się miałem zastanowić możesz pisać jaśniej <_< Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość maciekkk Opublikowano 21 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 21 Stycznia 2006 obudowa paskudna i przestarzala. 4max.pl jest dystrybutorem to ci pewno sprowadzi. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Masaccio Opublikowano 21 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 21 Stycznia 2006 Fakt, obudowy wyjątkowo szpetne, za taką kasę można już coś ładnego kupić ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zwierzak07 Opublikowano 21 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 21 Stycznia 2006 Masaccio napisał(a): Fakt, obudowy wyjątkowo szpetne, za taką kasę można już coś ładnego kupić ;) Jakie szpetne?? To powiedzicie mi ktore są takie łądne.Ładniejsze od termaltaka B) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
NFS Opublikowano 21 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 21 Stycznia 2006 Mam taka obudowe jest ok ! szczegolnie jesli chodzi o chlodzenie , fakt moze troche wyglada jak choinka ale to jest kwestia gustu a o gustach sie nie rozmawia :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zwierzak07 Opublikowano 21 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 21 Stycznia 2006 NFS napisał(a): Mam taka obudowe jest ok ! szczegolnie jesli chodzi o chlodzenie , fakt moze troche wyglada jak choinka ale to jest kwestia gustu a o gustach sie nie rozmawia :D I tu masz racje może wyglądać jak choinka ale ja nie zamierzam stawiać w pokoju trumny i dlatego chciałbym thermaltaka ale jak zapytałem które ładniejsze to już nikt się nie odezwał :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
NFS Opublikowano 21 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 21 Stycznia 2006 hmmm a co do kupna ... to moze byc ciezka sprawa, ja swoja kupilem w listopadzie na allegro nowke,a teraz jak jest nie wiem Tez mialem problem kupic czy nie kupic.... nie zastanawiaj sie kupuj :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zwierzak07 Opublikowano 21 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 21 Stycznia 2006 (edytowane) NFS napisał(a): hmmm a co do kupna ... to moze byc ciezka sprawa, ja swoja kupilem w listopadzie na allegro nowke,a teraz jak jest nie wiem Tez mialem problem kupic czy nie kupic.... nie zastanawiaj sie kupuj :D Ile daleś za swoją w listopadzie??Włąściwie to już jestem pewny na 99% ze ją kupię :) A jak jest z głośnością w tej budzie wentylatory dają się we znaki?? :huh: Edytowane 21 Stycznia 2006 przez zwierzak07 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
NFS Opublikowano 21 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 21 Stycznia 2006 Ja dałem 450 zł + koszty przesyłki (zalecam kuriera bo buda w pudle wazy prawie 20 kg a poczta polska nie dba o przesylki wiec nie warto ryzykowac) jak wszystkie wiatraki sa ma min obrotach to ja slysze tylko prace dysku i grafiki :D , a jak wszystko ma max to istna burza a tamp wtedy spada i spada :D dlatego najlepiej jest znalezc zloty srodek i ustawic wszysko w.g wlasnego uznania i jest git PS; z racji tego ze posiadam niebieski model ( czarnych nie bylo :/ ) pokusilem sie o male modyfikacje : wszystkie wiatraki wymienilem na podswietlane thermaltake do tego 2 katody i uzyskalem calkiem ciekawy efekt :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zwierzak07 Opublikowano 21 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 21 Stycznia 2006 NFS napisał(a): Ja dałem 450 zł + koszty przesyłki (zalecam kuriera bo buda w pudle wazy prawie 20 kg a poczta polska nie dba o przesylki wiec nie warto ryzykowac) jak wszystkie wiatraki sa ma min obrotach to ja slysze tylko prace dysku i grafiki :D , a jak wszystko ma max to istna burza a tamp wtedy spada i spada :D dlatego najlepiej jest znalezc zloty srodek i ustawic wszysko w.g wlasnego uznania i jest git PS; z racji tego ze posiadam niebieski model ( czarnych nie bylo :/ ) pokusilem sie o male modyfikacje : wszystkie wiatraki wymienilem na podswietlane thermaltake do tego 2 katody i uzyskalem calkiem ciekawy efekt :) Masz jakięś zdjątka swojej obudowy??Obejżął bym ją w warunkach polowych a nie tylko na upiększonych stronach :? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
torque Opublikowano 21 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 21 Stycznia 2006 (edytowane) Ja znalzłem tego termaltake'a w 4speed za 600zł. Moim zdaniem jest to w miare dobra obudowa. Chodzi oczywiscie o te pierwsza bude daimerr czy cos takiego. Tu jest link: http://www.4speed.pl/sklep.php?stan=opis&id_towaru=1069 Edytowane 21 Stycznia 2006 przez torque8 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
$kubi Opublikowano 21 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 21 Stycznia 2006 mnie sie zadna nie podoba :P blee :] Soprano jest piekne :P zadna tam trumna :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
NFS Opublikowano 21 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 21 Stycznia 2006 podaj maila to jutro zrobie foty i podesle Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bartezjusz Opublikowano 21 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 21 Stycznia 2006 wszystkie ohydne i smierdzą odpustem -takie moje zdanie Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
NFS Opublikowano 21 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 21 Stycznia 2006 hmm soprano tez jest dobra :D choc wiele osob skarzy sie na slaby system montowania napedow itd i na kiepskie drzwi :D ja i tak bym ja kupil jak bym nie mial swojego ,,damiera " :-P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zwierzak07 Opublikowano 21 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 21 Stycznia 2006 bartezjusz napisał(a): wszystkie ohydne i smierdzą odpustem -takie moje zdanie A jakie ci nie śmierdzą odpustem i jaką ty masz nie odpustową skoro te takie są?? :lol: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bartezjusz Opublikowano 21 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 21 Stycznia 2006 zwierzak07 napisał(a): A jakie ci nie śmierdzą odpustem i jaką ty masz nie odpustową skoro te takie są?? :lol: wystarczy odrobina intelektu i znajdziesz w sigu Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zwierzak07 Opublikowano 21 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 21 Stycznia 2006 bartezjusz napisał(a): wystarczy odrobina intelektu i znajdziesz w sigu Sądząć po twoich wypowiedziach to Tobie chyba brakuje intelektu a nawet czegoś więcej :razz: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bartezjusz Opublikowano 21 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 21 Stycznia 2006 zwierzak07 napisał(a): Sądząć po twoich wypowiedziach to Tobie chyba brakuje intelektu a nawet czegoś więcej :razz: o swój sie nie martwie -ale Twój na poziomie stonki ziemniaczanej mnie poraza wiec bierz TT - bedzie dla ciebie wypasem na max- :mur: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zwierzak07 Opublikowano 21 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 21 Stycznia 2006 bartezjusz napisał(a): o swój sie nie martwie -ale Twój na poziomie stonki ziemniaczanej mnie poraza wiec bierz TT - bedzie dla ciebie wypasem na max- :mur: Odnosnie stonki ziemniaczanej: mamy swojej to ty w to nie mieszaj :lol2: Może i sobie kupię TT :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
$kubi Opublikowano 21 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 21 Stycznia 2006 (edytowane) oj zwierzak my tu z dobrym sercem a ty jedziesz po ludziach... po co wogole pytasz jaka obudowe wziac skoro ten TT to dla ciebie "kapliczka"? zrozum ze jak pytacz czy "Będzie Dobra" padną pozytywne opinie ale i negatywne... moja jest taka jak i bartezjusza i tego nie zmienisz... Edytowane 21 Stycznia 2006 przez $kubi Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zwierzak07 Opublikowano 21 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 21 Stycznia 2006 $kubi napisał(a): oj zwierzak my tu z dobrym sercem a ty jedziesz po ludziach... po co wogole pytasz jaka obudowe wziac skoro ten TT to dla ciebie "kapliczka"? zrozum ze jak pytacz czy "Będzie Dobra" padną pozytywne opinie ale i negatywne... moja jest taka jak i bartezjusza i tego nie zmienisz... A ja to się pytałem niby ze złym sercem.A zamiast odpowiedzi wprowadzających coś do topicu czytam o odpuście i swoim intelekcie :huh: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bartezjusz Opublikowano 21 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 21 Stycznia 2006 (edytowane) zwierzak07 napisał(a): A ja to się pytałem niby ze złym sercem.A zamiast odpowiedzi wprowadzających coś do topicu czytam o odpuście i swoim intelekcie :huh: odpust-takie moje zdanie na temat tych obudów - po prostu w tych pieniądzach są obudowy o klase , dwie lepsze i przewyzaszajace TT w kazdym aspekcie apropos "intelektu"- odpowiedz na "naskoczenie" na moją skromną osobę wyrazającą swoje zdanie Edytowane 21 Stycznia 2006 przez bartezjusz Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
NFS Opublikowano 21 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 21 Stycznia 2006 fotki wyslane :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zwierzak07 Opublikowano 21 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 21 Stycznia 2006 (edytowane) bartezjusz napisał(a): odpust-takie moje zdanie na temat tych obudów - po prostu w tych pieniądzach są obudowy o klase , dwie lepsze i przewyzaszajace TT w kazdym aspekcie apropos "intelektu"- odpowiedz na "naskoczenie" na moją skromną osobę wyrazającą swoje zdanie OK.Jakie nie wliczając twojej?? Do NFS dzięki za fotki :D Nieźle wygląda Edytowane 22 Stycznia 2006 przez zwierzak07 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aerial Opublikowano 22 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 22 Stycznia 2006 Imho okrutnie odpustowo brzydkie sa te budy. Ja bym szukal czegos trzymajacego sie jednej konwencji stylistycznej. Imho najfajniejsze budy w tej cenie robi silverstone - jednak dla neiktorych tak ograniczona liczba kolorow i bajerow jest nie do przyjecia :) male ot ale apropos wyboru budy. Tzn ostatnio pomagalem staremu kumplowi z ktorym przez dlugi czas gralem dobrac czesci do kompa ktory sobie skladal wlasnie i pytal o rade (rozmowa toczyla sie na ircu). Mial okazje sciagnac czesci z usa, wiec raczej nie oszczedzal. No i zmeczony juz kilkugodzinna w sumie debata i opisywaniem czesto od podstaw na co zwracac uwage i jakie modele podzespolow ma brac pomyslalem "pytal mnie juz doslownie o wszystko a nie spytal o wybor budy?". No to pytam podstepnie "a buda? juz wybrales?". Na co ten odpowiada dumnie ze tak i zarzuca linkiem do sklepu z ktorego byla wiekszosc czesci. Moim oczom ukazal sie calkowicie z plexy zrobiony sunbeam w ktorym zastosowano bodaj 5 roznych kolorow oswietlenia (nie wspomne ze koles nie bral absolutnie pod uwage np zasilki z odpinanymi kablami , kolory napedow itd - 0 swiadomosci co to znaczy przezroczysta buda) no i te kolory :lol: skad bierze sie taki """gust""" ? :mur: /ot (to nie ma nic wspolnego z opisywana w tym temacie buda, ale po czesci daje odpowiedz na pytanie "czy ktos w ogole kupuje takie obudowy?" :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...