wysoki Opublikowano 22 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 22 Stycznia 2006 Chce podłaczyć dźwiek stereo z kompa do telewizora, tle że z karty dźwiekowej wychodzi jeden minijack i nie wiem jak go rozdzielić go na dwa cinch'e w telewizorze ktore odpowidaja za dźwięk. Zależy mi na tym aby dźwiek w TV był stereo. Z góry dzięki za wszelka pomoc. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Linoge Opublikowano 22 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 22 Stycznia 2006 odpowiednie przejsciowka z jacka na cinche ;] koszt ok 8-10zl Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wysoki Opublikowano 22 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 22 Stycznia 2006 A nie ma na to jakies chalupniczej metody ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Linoge Opublikowano 22 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 22 Stycznia 2006 jest moze ja samemu zrobic koszt ok 20zl pozlacane koncowki itd ;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wysoki Opublikowano 22 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 22 Stycznia 2006 Ale jak to zrobic? Jak kabel 2 zylowy z koncowka minijack rozdzielic na dwa kable dwu zylowe z koncowkami cinch? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
costi Opublikowano 22 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 22 Stycznia 2006 Mowimy o takiej przejsciowce (do tego juz stanradowe kable RCA). A tutaj to samo, ale juz z kablem: http://www.allegro.pl/show_item.php?item=81504070 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
netes Opublikowano 22 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 22 Stycznia 2006 Ale jak to zrobic? Jak kabel 2 zylowy z koncowka minijack rozdzielic na dwa kable dwu zylowe z koncowkami cinch?A od kiedy kabel stereo jest dwużyłowy? Masz 3 żyły - lewy/prawy/ekran. Chałupniczą metodą tego nie rób skoro nawet nie masz pojęcia jak wygląda taki kabel (no offence). Idź do sklepu elektronicznego i poproś kabel jack -> 2xRCA, zapłacisz 10zł i będziesz miał z głowy. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PelzaK Opublikowano 23 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 23 Stycznia 2006 chałupniczym sposobem to ja taki kabalek robię za 3pln... metrowej długości :) A te sklepowe najtańsze to jest chłam jakich mało... Spotkałem się nawet że kabelki nie były lutowane we wtyczce tylko owijane... :> Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
netes Opublikowano 23 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 23 Stycznia 2006 Za 3PLN? To co Ty za wtyczki kupujesz? ;-), bo ja kabelki tylko na Neutrikach robię, a co do tych sklepowych to sądzę, że kolega nie zauważy nawet różnicy między zrobionym ręcznie, ale solidnie, a tanim sklepowym :-), my już mamy takie "zboczenie", że wszystko słyszymy :-D. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PelzaK Opublikowano 24 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 24 Stycznia 2006 (edytowane) jak co za wtyczki :D okazyjnie czincze po 50 groszy... jacki po 1,50 :D kabelek po złotówkce i śmiga :)... Zawsze to lepsze niż przewody skręcane na dywanie :D Edytowane 24 Stycznia 2006 przez PelzaK Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...