krisu1985ino Opublikowano 23 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 23 Stycznia 2006 jak wy robicie upgrady na płytach msi bo ja już nie wytrzymuje :mur: czy można zrobić upgrade spod windowsa w dosie ?? :-| bo ja robie tak przechodze z dyskietki startowej 98 na programik flasciach!ący i wpisuje komende a6580ism rom_file / i tu lipa nie moge wpisać tych znaczków "<" ">" pomoże ktoś bardzo o to prosze dołańczam załącznik który sciagnął sie razem z biosem zapomniałem dodać płyta to msi 845ge max How_to_flash_the_BIOS.doc Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rosolini Opublikowano 23 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 23 Stycznia 2006 a gdzie Ty te_znaczki chcesz wpisywac? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krisu1985ino Opublikowano 23 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 23 Stycznia 2006 a gdzie Ty te_znaczki chcesz wpisywac?gdzie w programiku wywołującym flaszowanie a coś nie tak robie ?? w biosie patrzyłem jest właczone flaszownie biosu ale płyta jeszcze jakoś musi być zabezpieczona a jak to ja nie wiem :sad: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rosolini Opublikowano 23 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 23 Stycznia 2006 pod dosem odpal program awdfl783m (wczesniej skopiuj go na dyskietke razem z plikiem biosu) nastepnie prog. zapyta, czy ma zapisac kopie twojego obecnego biosu (na wszelki wypadek lepiej zapisac), po tej operacji pojawi sie okienko, do ktorego nalezy wpisac nazwe pliku z biosem, ktory chcesz wgrac - i to cala filozofia ;) i na koniec, tak na wszelki wypadek: jezeli masz podkreconego kompa, to go odkrec na czas trwania tej operacji, zluzuj timingi na pamieciach, itp. - chodzi o to aby komp byl w tym czasie stabilny jak skala :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krisu1985ino Opublikowano 23 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 23 Stycznia 2006 (edytowane) pod dosem odpal program awdfl783m (wczesniej skopiuj go na dyskietke razem z plikiem biosu) nastepnie prog. zapyta, czy ma zapisac kopie twojego obecnego biosu (na wszelki wypadek lepiej zapisac), po tej operacji pojawi sie okienko, do ktorego nalezy wpisac nazwe pliku z biosem, ktory chcesz wgrac - i to cala filozofia ;) i na koniec, tak na wszelki wypadek: jezeli masz podkreconego kompa, to go odkrec na czas trwania tej operacji, zluzuj timingi na pamieciach, itp. - chodzi o to aby komp byl w tym czasie stabilny jak skala :) a skąd ten program awdfl783m: ORT: <span style='color: red;'>ORT: wziąść</span>[/color] jeżeli jeszcze możesz mi napisać bo jak sciągłem bios to nie miałem takiego programiku no chyba że będzie na stronce msi z góry dzięki czekam Edytowane 23 Stycznia 2006 przez krisu1985ino Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rangiz Opublikowano 24 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 24 Stycznia 2006 Natomiast ja mam inne pytanie co do MSI i live update.Potrzebuje wgrac nowy bios do plyty,lecz mam zepsuta stacje dyskietek a spod windowsa nie jest to mozliwe.I co teraz? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adam16v Opublikowano 24 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 24 Stycznia 2006 Ja robiłem upgreaty biosów na takiej płycie jak ty. robiłem to live updatem z poziomu windowsa. wszystko bez problemów zgodnie z opisem na stronie msi. robiłem to z 3 razy i za każdym razem bez problemów. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rosolini Opublikowano 24 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 24 Stycznia 2006 program powinien byc na stronie producenta - jak nie znajdziesz, to Ci przesle mailem BTW: ja bym sie nie odwazyl flashowac spod windowsa ;) rangiz -> co za problem? - kup flopa, albo pozycz od kogos - ja mam ze 4szt. na stanie, moge Ci niedrogo jednego opylic :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...