Skocz do zawartości
krisu1985ino

Upgrade Na Msi

Rekomendowane odpowiedzi

jak wy robicie upgrady na płytach msi bo ja już nie wytrzymuje :mur: czy można zrobić upgrade spod windowsa w dosie ?? :-| bo ja robie tak przechodze z dyskietki startowej 98 na programik flasciach!ący i wpisuje komende a6580ism rom_file / i tu lipa nie moge wpisać tych znaczków "<" ">" pomoże ktoś bardzo o to prosze dołańczam załącznik który sciagnął sie razem z biosem

zapomniałem dodać płyta to msi 845ge max

How_to_flash_the_BIOS.doc

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

pod dosem odpal program awdfl783m (wczesniej skopiuj go na dyskietke razem z plikiem biosu)

nastepnie prog. zapyta, czy ma zapisac kopie twojego obecnego biosu (na wszelki wypadek lepiej zapisac), po tej operacji pojawi sie okienko, do ktorego nalezy wpisac nazwe pliku z biosem, ktory chcesz wgrac - i to cala filozofia ;)

i na koniec, tak na wszelki wypadek: jezeli masz podkreconego kompa, to go odkrec na czas trwania tej operacji, zluzuj timingi na pamieciach, itp. - chodzi o to aby komp byl w tym czasie stabilny jak skala :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

pod dosem odpal program awdfl783m (wczesniej skopiuj go na dyskietke razem z plikiem biosu)

nastepnie prog. zapyta, czy ma zapisac kopie twojego obecnego biosu (na wszelki wypadek lepiej zapisac), po tej operacji pojawi sie okienko, do ktorego nalezy wpisac nazwe pliku z biosem, ktory chcesz wgrac - i to cala filozofia ;)

i na koniec, tak na wszelki wypadek: jezeli masz podkreconego kompa, to go odkrec na czas trwania tej operacji, zluzuj timingi na pamieciach, itp. - chodzi o to aby komp byl w tym czasie stabilny jak skala :)

a skąd ten program awdfl783m: ORT: <span style='color: red;'>ORT: wziąść</span>[/color] jeżeli jeszcze możesz mi napisać bo jak sciągłem bios to nie miałem takiego programiku no chyba że będzie na stronce msi z góry dzięki czekam Edytowane przez krisu1985ino

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

program powinien byc na stronie producenta - jak nie znajdziesz, to Ci przesle mailem

BTW: ja bym sie nie odwazyl flashowac spod windowsa ;)

rangiz -> co za problem? - kup flopa, albo pozycz od kogos - ja mam ze 4szt. na stanie, moge Ci niedrogo jednego opylic :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi