Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Cytat

Właśnie przed chwilą zauważyłem, że mogę sobie programowo odczytać temperaturę twardego dysku (Maxtor D740X) - wychodzi 48 C.

Wie ktoś może jaka jest norma?

Marcin

a jak to zrobiłeś? może w barakudce IV też się da.

a dysk masz ciepławy ale nie ma co się stresować :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Cytat

niewiem jaka jest norma ale wiem ze ja tez mam taki dysk d740x i jak go dotke reka podczas pracy to jest prawie zimny czyli ma jakies 40stopni na moje oko

jak 40 stopni to prawie zimno to kiedy jest gorąco :?:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Cytat
  Cytat

niewiem jaka jest norma ale wiem ze ja tez mam taki dysk d740x i jak go dotke reka podczas pracy to jest prawie zimny czyli ma jakies 40stopni na moje oko

jak 40 stopni to prawie zimno to kiedy jest gorąco :?:

jezeli chodzi o czucie ciepla reka to nie raz sie dalem na to nabrac

jak jest wszytko ok i masz temp. reki ok 36,6 i dotykasz hdd to a on ma 40 stopni to nie ma duzej roznicy temp. i nie poczujesz ciepla "zbytnio"

-----------------------------------------------------------------------------

ale jak kiedys mialem zmarzniete rece , czy poprostu jakims przypadkiem mialem zimniejsze niz normalnie i dotknelem swojego radiatorka na CPU to wydawal mi sie duzo bardziej goracy niz jest normalnie :P , a sie okazalo ze ja mialem zimne rece a nie ze CPU jest za cieple , zwroccie na to uwage dokonujac pomiaru temp. na "dotyk"

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Moja baracuda jest chłodna bo zamontowałem na niej taki długi radiator z celerona slotowego i dwa wiatraki na 7 V ale przedtem była gorąca i podejrzewam że około 50-60 stopni miała.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

muj w zime miał 37 a jak go dotknąłem do był ciepły - coś tu chyba nie gra - barracuda IV 40 - teraz mam puszczonego na niego jakaś 8cm wieje i jest zimny temp. nie sprrawdzałem bo po co SpeedFan mnie troche wkurza

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dobra mam pytanie czy moj miernik jest zwalony mam B IV i caly czas temperatura jest od 27-28 C odczytane przez speedfan-a a temperatura cpu 27C mhmm komp 24/7 w tej chwili temp taka sama pomimo ze od 2 godzin zrzucam cd-audio na dysk z kompresja do mp3 8O no chyba powinno sie troszke cieplej zrobic ? No niby mam nawiew z zewnatrz na dysk 2x4cm i na dole obudowy 1x8cm mozliwe to to czy nie :?:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...