Skocz do zawartości
wizardking

Chłodzenie Chipsetu Nforce4

Rekomendowane odpowiedzi

masz przewiew w obudowie?? zmien na jakiegos zalmana albo chociaz zdejmi radiator wywal ta gume do rzucia .. posmaruj czyms lepszym + nawiew na plyte. tyle moge zaproponowac - pisze to na nf3 .. i on sie nie grzeje az tak ... czy nf4 sie grzeje bardziej ? trudno mi powiedziec bo przechodze na tego asrock`a co mam w sigu

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

no wiem że to guma ale chcę najpierw coś wiedzieć bo wyjmowanie całej płyty z obudowy jeśli wszystko jest ok to trochę zbyt dużo a przewiew jakiś tam jest mam kłopoty z 9x300 a na 8x300 chodzi więc sprawdzam to co wydaje mi się niepewne.... ale to jest pytanie tylko o chipset więc proszę o odpowiedzi tylko na ten temat napięcie na nim 1,6V

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mam na chipsecie ponad 50C czy to normalna wartość ile można dopuścić ??? Czy ktoś zna sposób na zmniejszenie temperatury na nim ???? Nad nim mam kartę PCI E (płyta DFI NF4 Ultra-D)

to normalne taka temperatura - uwazaj ja przegrzałem chise i sie spaliła

płyta . Co moge ci doardzic to dobra pasta i wiatrak na chipset aby dmuchał na ten chipset 80 wiatak moze byc .

dołanczam zdjecie spalonego chipsetu -- ostrzegam !!!!!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

to normalne taka temperatura - uwazaj ja przegrzałem chise i sie spaliła

płyta . Co moge ci doardzic to dobra pasta i wiatrak na chipset aby dmuchał na ten chipset 80 wiatak moze byc .

dołanczam zdjecie spalonego chipsetu -- ostrzegam !!!!!

gdzie zdjecie ?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi