Gość futureeman Opublikowano 24 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 24 Stycznia 2006 Witam. Czytałem ostatnio w czasopiśmie artykuł o phisingu i w związku z tym chciałbym się dowiedzieć jak można sprawdzić miejsce (kraj) w którym znajduje się serwer strony na którą wszedłem, jeśli ktoś zna jakiś program lub metodę to będę wdzięczny za odpowiedź. Piszę nie w związku z phisingiem ale z ciekawości ponieważ odwiedzam kilka stron zagranicznych i chciałbym wiedzieć gdzie mają serwery. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ParanoiK Opublikowano 24 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 24 Stycznia 2006 'whois <ip>'? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
avecezary Opublikowano 24 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 24 Stycznia 2006 "SmartWhois"- duzo informacji Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość futureeman Opublikowano 25 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 25 Stycznia 2006 (edytowane) dzięki, zainstalowałem program i działa chociaż nie do końca bo z niektórymi stronami są problemy i pokazuje jedną lokalizacje (te strony mają podobną tematykę ale na pewno pochodzą z różnych krajów), pierwszej porady na razie nie sprawdzałem Edytowane 25 Stycznia 2006 przez futureeman Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...