darkoblues Opublikowano 24 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 24 Stycznia 2006 Witam, Od miesiaca posiadam ponizsza konfiguracje , nic specjalnego aczkolwiek np. podczas grania w "call of duty 2" 1024x768 przy dosc duzej zmiennosci scenerii grafika "przytyka sie" . Jest to o tyle bardziej denerwujace gdyz na kompie kumpla ( pentium 2.4, RADEON 9200 ) w tych samych ustawieniach gra chodzi plynnie..... U mnie 3dmark03 = 6600 , u niego 3dmark03 = 1210 W biosie mam dwa ustawienia: RGB (robust graphic booster) i Top Performance. Czytajac manual , ich uruchomienie powoduje optymalizacje przepustowosci itp, itd. NIestety po wlaczeniu tych funkcji windows wstaje , ale zaraz po pojawieniu sie okna do logowania ekran zamazuje sie (pikseloza, nic nie widac). Pytanie czy ktos z was ma moze taka sama plyte glowna i korzysta z tych ustawien? Czy moze je uruchomic? Szczegolnie chodzi o fast lub turbo w RGB... Czy to nie jest tak ,ze domyslnie ta plyta glowna ma wlaczone ustawienia na pol gwizdka co mogloby tlumaczyc przytykanie sie ? Nie wiem, w ktorym kierunku pojsc czy wymienic plyte glowna czy tez grafike. Byc moze wlasnie ten model karty graficznej gryzie sie z ta funcja? Pozdr Darkoblues ---------------------------------------------------- Gigabyte GA-8I915P-Duo , HIS Radeon X700 pci-e 128Mb, driver catalist 6.1 celeron D 330 (2,66Ghz) dual channel 2x256 Kingston WinXP sp2 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tsoushi Opublikowano 24 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 24 Stycznia 2006 u mnie nigdy nie chcial wstac po wlaczeniu top preformance :/ a w biosie F5 usuneli ta opcje z listy, takze wiadomo o co chodzi ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Beckson Opublikowano 25 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 25 Stycznia 2006 U mnie też nie ruszał :-| Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
siwy05 Opublikowano 28 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 28 Stycznia 2006 512MB ramu to troche malo jak na dzisiejsze czasy zeby grac bez zacinek Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...