Skocz do zawartości
Drogu

Ati Radeon X700 64mb

Rekomendowane odpowiedzi

Witam,

mam pytanie co radka x700 wersji 64mb - dosyc czesto montowanej w laptopach, natomiast ciezko znalezc jakiekolwiek testy wydajnosciowe (wszystkie dotycza 128mb lub ew. 256mb). Tak wiec pytanko do uzytkownikow jak sie sprawuje?

Czy jest spora roznica miedzy 64mb a 128?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ludzie testy testami ale gry takie jak FEAR FarCry Doom3 potrzebuja sporej ilosci pamieci na karcie ze wzgledu na duzy rozmiar tekstur jakie laduja, pamiec RAM tego nie zrekompensuje, i bedzie wam ciac nie bo karata nie wyrabia tylko dlatego ze nie mieszcza sie tekstury w pamieci. 64 mb to jest po prostu za malo do grania w dzisiejsze gry, owszem moc przerobowa tych kart jest taka sama ale granie to juz inna para kaloszy

Edytowane przez kurek

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Prawdą jest fakt, że na x700 z 64MB w DOOM3 na full detalach sobie nie pogram, no niestety tnie i to dosc mocno (nie wiem jakby to wygladalo jakbym mial wiecej ramu, bo gra zjada mi wiecej niz posiadam, wiec to dodatkowo obciaza dysk, a gram jeszcze uzywajac obrazu tak wiec dysk mieli caly czas.

Przekonam sie jak kupie wiecej ramu, ale calkiem mozliwe ze to o czym pisze kurek jest prawda.Na opcji medium, wszystko leci juz plynnie, bo i pewnie ramu mniej pochlania :D

Na szczescie nie lubie za bardzo gier FPP, wiec taka tylko moja pociecha :D

No ale wkoncu wymagania gier nieustannie sie zwiekszaja, wiec coraz trudniej bedzie odpalic gre korzystajac z jej pełnych detali. No ale od czego sa komputery stacjonarne .... ;)

Moze jeszcze jakis inny uzytkownik x700 ma jakies uwagi??? z checia dowiem sie jak sprawa wyglada u innych....

Edytowane przez shadows

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi