Skocz do zawartości
harryt

Ręce Opadają

Rekomendowane odpowiedzi

Problem wygląda tak. Podłączyłem komputer do TV przewodem S-video<->S-video. Wszystko działało ok przez jeden dzień (czyli wczoraj). Włączam dzisiaj i na TV całkowity brak obrazu. Sprawdziłem przewód i gniazdo w TV podłączając tym przewodem DVD do telewizora i wszystko w porządku. Karta R9800Pro też chyba sprawna bo obraz na monitorze ok. Probowałem różnych kolejności włączania kompa i TV - bez zmian. Przeinstalowałem sterowniki karty (WarCat 5.11Pro)- obrazu nadal nie ma. Obraz pojawia sie w jednym przypadku i to taki bardzo ciemny (jak przez maske do spawania) jak w ATT ustawię TV jako "clone". Próby "dołączony" i "podstawowy" we właściwościach ekranu spełzają na niczym. Wie ktoś o co chodzi bo mi już ręce opadają.

Telewizor to Thomson 32WS24EE.

Edytowane przez harryt

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ustalenia po 4 dniach walki. Wypraniu w "Ludwiku" płytki z gniazdami S-video-audio i likwidacji podejrzanych lutów na tejże.

1.PC wykrywa TV tylko jeśli podłączona jest antena lub inne euro. Obraz jest "połamany" i niestabilny.Po odłączeniu anteny i innych gniazd robi się stabilny z lekką morą.

2. Po podłączeniu przewodów audio obraz się poprawia (jaśniejszy i gładszy), mora jest minimalna. Słychać buczenie z głośników.

3. Po wyłączeniu pulpitu rozszeżonego aby go ponownie uruchomić trzeba podłączyć antene i dalej jak w pkt.1.

4. Obraz w trybie "clone" stał się jaśniejszy.Jednak ATT jak i Właściwości ekranu pokazują, że TV "not connected".

5. We właściwościach ekranu -> zaawansowane -> ekrany brak jest informacji pod ikoną TV o rozdzielczości, odświerzaniu i nr ekranu.

Przy pierwszym podłączeniu TV do PC wszystko działało (łamał sie przy podłączonych innych gniazdach i antenie), dawał się dołączać i odłączać bez względu na to czy jest antena, dźwięk był prawidłowy i wszystkie informacje były wyświetlane. Obraz był prawidłowy bez mory i niezależnie czy audio jest dołączone. Dobrze że w ogóle jest.

Ma ktoś jakiś pomysł ?

EDIT: Kur..a, mam samoregulujący się komputer i telewizor. Po 1 dniu podłaczenia ciągłego urządzeń same sie wyregulowały!!! Wszystko działa (ciekawe jak długo). TYLKO TERAZ KOLORU NIE MA NA TV :mur:

Edytowane przez harryt

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi