KAMILcom Opublikowano 24 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 24 Stycznia 2006 (edytowane) witam ponieważ moje fundusze sie zmieniły co do zasilacza miałem kupować enermaxa ale teraz mam na to maxymalnie 220zł moje mój config po zmianach bedzie wyglondał nastempująco celeron D 2.53 chłodzony WC Abit IC7-G ram 2x256 geili CL2 GF 6600GT hdd 200GB hdd2 20Gb 2x npendy optyczne komp nie jest jakoś nisamowicie prądożerny ale kiedy bede miał kolejny przypły gotówki natychmiast przesiadam sie na DFI lan party NF4 i oczywiście bedzie mod na sli moje wymagania: co naj mniej 6x molex 20+4pin mocna linia 12V dosyć gadania podaje moje typy 1AEROCOOL AeroPower 450W - wysyłka GRATIS !!! 2Q-tec 650 W 3Chieftec 400W GPS-400AA-101A 4Enermax EG465AX-VE(G) FM 460W/PFC/24pin !!?? 5Tagan 330-U01 @ PRZESYŁKA GRATIS 6HuntKey HK-400AP 7HuntKey HK-350AP inne zasilacze mile widziane Edytowane 24 Stycznia 2006 przez KAMILcom Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
$kubi Opublikowano 24 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 24 Stycznia 2006 eeee a czego tu niema huntkeya 350AP? moim zdaniem to on by tu wygrał... tagan jest tez ok ale mniej mocy ma... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KAMILcom Opublikowano 24 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 24 Stycznia 2006 to pisze dodawać swoje typy i najlepiej linki do sklepów żeby każdy z forum mógł porównać Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
torque Opublikowano 24 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 24 Stycznia 2006 Jak dla mnie to Q-teca sobie od razu odpusć. Ja bym z tych zasilaczy wział enermaxa ze wzgledu na najmocniejsza 12V. Albo huntkeya 350 jak npisał kubi Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KAMILcom Opublikowano 24 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 24 Stycznia 2006 właśnie ten enermax mnie użekł tylko czemu go nikt nie kupił Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Arekservice Opublikowano 24 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 24 Stycznia 2006 (edytowane) Witam. Polecił bym Tagana ale coś mocniejszego (380-450W) a tak stawiam na huntkey'a 350, dobra i mocna zasiłka. B) Edit. Mogę dodać sklep zasiłki Edytowane 24 Stycznia 2006 przez Arekservice Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KAMILcom Opublikowano 25 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 25 Stycznia 2006 a czy tego huntkeza 400 si opaca targana pewnie wezme moze w licztacji jak sie uda Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Arekservice Opublikowano 25 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 25 Stycznia 2006 Generalnie huntkey'e 350 i 400 niczym się nie róznią, to te same bebechy z innymi nalejkami. B) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KAMILcom Opublikowano 25 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 25 Stycznia 2006 ogolnie teraz chce zasilacz zeby nie wymieniac go jak bede chcial se b.ostre OC zrobic mzsle nad enermaxem ale jak bedzie okazja kupic targana w licztacji to oczwiscie biore Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Arekservice Opublikowano 25 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 25 Stycznia 2006 Odpowiem tak zasiłka jest bardzo ważnym podzespołem w kompie koniecznie weź markowy, a jak nie chcesz zmieniać często zakręć się za czymś o min mocy 400-450W ale tutaj koszty idą w góre. :D Ostatecznie zasilacz jest na lata, 2-3 razy zmienisz konfig a zasiłka mocna i markowa będzie ci dobrze służyć. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KAMILcom Opublikowano 25 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 25 Stycznia 2006 w 4speed.pl chyba kupie TAGANa TG380-U01 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Arekservice Opublikowano 25 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 25 Stycznia 2006 Jak zmieścisz się w kosztach POLECAM. :razz: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
remo112 Opublikowano 25 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 25 Stycznia 2006 Cytat Generalnie huntkey'e 350 i 400 niczym się nie róznią, to te same bebechy z innymi nalejkami. Dziwne: HuntKey HK-350AP=400W HuntKey HK-400AP=450W Bynajmiej tak ma zenfist na stronie i tkie sa opinie wielu uzytkownikow. To chyba nie sa te same bebechy. Wedlug mnie hunttkey 400 to najlepszy z tych zasilacy. poz Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jacek_:D Opublikowano 25 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 25 Stycznia 2006 Ja mam ten zasilacz co w podpisie i jestem bardzo zadowolony. Napięcia stałe jak skała. Wachania takie minimalne, że prawie niezauważalne. Polecam, kupiłem go na allegro za 191 zeta z przesyłką Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
torque Opublikowano 25 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 25 Stycznia 2006 Tyle ze z tego co pamietam ma on dosyc słabe linie 12V na 2 15A a to troche mało jak na terazniejsze wymagania. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
HomerSimpson Opublikowano 25 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 25 Stycznia 2006 A co sądzicie o tych: http://zenfist.pl/pID/161.htm http://zenfist.pl/pID/121.htm ? Najlepiej żeby uciągnął mój sprzecik czyli: semp 3000+ s939 -> do OC asrock s939 Sata2 R9600pro gigabyte -> do OC audigy ls seagate 80Gb 1024 ram -> do OC dvd cdrw dvdrw coolery: ac freezer 64pro coolermaster na obudowie chlodzenie dysku (2 wentyle) grafika dodam jeszcze to, ze obudowa będzie moddowana, i będę brał z niego prąd do oświetlenia, dodatkowego chłodzenia itp. Cena nie powinna przekraczać 200zł, jednak, jeżeli będzie super promocja to te 29zł oczywiście w miarę możliwości dołoże. Z góry dziękuję za pomoc! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jacek_:D Opublikowano 25 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 25 Stycznia 2006 http://www.allegro.pl/show_item.php?item=81895521 Tam jest tabliczka znamionowa tego zasilacza. Ma 2 linie 12V na jednej 14A, a na drugiej 15A. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
HomerSimpson Opublikowano 25 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 25 Stycznia 2006 A Jak wyglądają napięcia i ich trzymanie? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KAMILcom Opublikowano 25 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 25 Stycznia 2006 wyżej przecież napisał ja bym nie brał chieftecka bo dużo osób sie skarży na te słabe 12v powiedzcie jak sie spisuje ten enermax http://allegro.pl/show_item.php?item=82450363 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
HomerSimpson Opublikowano 26 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 26 Stycznia 2006 No właśnie, jak do OC to już raczej niet. A jak inne PSU? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jacek_:D Opublikowano 26 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 26 Stycznia 2006 U mnie napięcia są spoko, tylko Vcore trochę skacze, ale to od beznadziejnej płyty głównej ( kondensatorki chyba chcą się wymienić :)) Na liniach 12 volt napięcia maksymalnie się wachają 0 1%, czyli bardzo dobrze. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
chemiczny_ali Opublikowano 26 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 26 Stycznia 2006 (edytowane) Mialem ta Delte 400W i moge powiedziec ze w stresie byla troche glosna :-| Ale napiecia trzymala wzorowo i zapewniala doskonala wentylacje obudowy :) Co do zasilki to podobno HK350 to ten sam zasilacz co model 400W tylko ze ma inna naklejke ,co do tego enerka to sie nie wypowiem ,ale wyglada na dosc wiekowa konstrukcje (jedna linia 12V ,brak zlaczy pci-e) chociaz moze spisuje sie dobrze :wink: pozdro Edytowane 26 Stycznia 2006 przez chemiczny_ali Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
XiAo_20 Opublikowano 26 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 26 Stycznia 2006 (edytowane) HuntKey HK-350AP ewen. ten z promocji Aerocool Aeropower Black Line 350W http://zenfist.pl/pID/121.htm Enermax jesli to prawda ta char. V/A to bierz Edytowane 26 Stycznia 2006 przez XiAo_20 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KAMILcom Opublikowano 26 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 26 Stycznia 2006 (edytowane) co myślicie o tym http://allegro.pl/show_item.php?item=82330277 be quaiet topower 480 w za 250 zł http://allegro.pl/show_item.php?item=83311605 kupiłem już ostatecznie tagana 380W u01 za 200 zł Edytowane 26 Stycznia 2006 przez KAMILcom Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
HomerSimpson Opublikowano 26 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 26 Stycznia 2006 No to co byście wybrali; http://www.allegro.pl/show_item.php?item=81426630 http://zenfist.pl/pID/121.htm Czy coś innego? Powtarzam, że będzie musiał być odpowiedni dla OC i moddingu! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
chemiczny_ali Opublikowano 26 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 26 Stycznia 2006 Wez HuntKey HK-350AP nowoczesny i wydajny :wink: @KAMILcom dobry wybor :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
HomerSimpson Opublikowano 26 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 26 Stycznia 2006 A taki sobie forton? http://www.allegro.pl/show_item.php?item=82883222 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KAMILcom Opublikowano 26 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 26 Stycznia 2006 (edytowane) homer weź tego huntkeya albo areocola tego tagana moze jeszcze dziś bede miał bo osobiście odbiore Edytowane 26 Stycznia 2006 przez KAMILcom Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KAMILcom Opublikowano 26 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 26 Stycznia 2006 (edytowane) mam tego tagana 380 już w kompie na początku kiedy odpaliłem kompa do puki sie dysk nie włączył myśle sobie kurde co jest czemu tak cicho nie myślałem że fortron jest taki głośny a ten poprostu nie słysze go z 5cm a wykonanie perfekcyjne i już chyba nigdy nie kupie innego zasilacz niż tagan gware mam jeszcze 22 miechy wiec bede go trzymał dopuki sprzęt tego nie bedzie wymagał !!! polecam wydaje mi sie że jeżeli kogoś nie stać na 380 to śmiało niech bierze 330 !!! a na pewno sie nie zwawiedzie PS. gdzie sie podłacza uziemienie i czemu tam jest to w sylikonowej koszulce Edytowane 26 Stycznia 2006 przez KAMILcom Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
chemiczny_ali Opublikowano 26 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 26 Stycznia 2006 KAMILcom napisał(a): ... PS. gdzie sie podłacza uziemienie i czemu tam jest to w sylikonowej koszulce Przykrec do obudowy lub jak masz wiecej czasu pod plyte glowna ,koszulka to po prostu oslonka :) pozdro Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...