kameT Opublikowano 25 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 25 Stycznia 2006 WITAM!!! Nadszedł czas na zmiany! Mam prośbę do Was drodzy forumowicze! Możecie mi złożyć kompa do 2000zł (+-100zł) Te pieniądze chcem przeznaczyć tylko na: -płytę główną -procesor -kartę graficzną -zasilator -ewentualnie, ale niekoniecznie ramy. Mój nowy sprzęt ma być głownie przeznaczony do grania :) Reszta jest zbędna! Każda wypowiedź się dla mnie bardzo liczy! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pho Opublikowano 25 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 25 Stycznia 2006 Ja tak proponuje: Athlon64 3000 Asrock K8 939Dual-Sata2 X800GTO@XT od PITera HuntKey HK-400AP A-Data 1024mb Wszystko wychodzi 2182zł Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukmek Opublikowano 25 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 25 Stycznia 2006 (edytowane) Sempron 3000+ s.939 - 385 zł AC Freezer64 Pro - 65 zł Epox 9NPA+ Ultra - 340 zł Kingston Hyper-X 2x512MB - 410 zł Gigabyte 6800GS - 790 zł Huntkey HK350 - 169 zł Razem: 2159 zł Edytowane 25 Stycznia 2006 przez lukmek Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kornographyc Opublikowano 25 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 25 Stycznia 2006 Witam. A co myślicie o takich pamięciach? Potrzebuję czegoś z czym mógłbym dobrze podkręcić Semprona (jeszcze nie wiem jakiego 3000+ czy 2800+). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pho Opublikowano 25 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 25 Stycznia 2006 Lepsze te Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukmek Opublikowano 25 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 25 Stycznia 2006 Witam. A co myślicie o takich pamięciach? Potrzebuję czegoś z czym mógłbym dobrze podkręcić Semprona (jeszcze nie wiem jakiego 3000+ czy 2800+). Jeśli twoja płyta oferuje napięcia ok. 3.4V to weś te Kingstony Hyper-X, link masz przy mojej propozycji. Są one na kościach Winbond CH-5. Jeśli twoja płyta nie oferuje takich napięć, to weś te Patrioty, co napisał Maciag Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kornographyc Opublikowano 25 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 25 Stycznia 2006 Dzięki! Jednak jeszcze zastanawiam się nad mobo dla Semprona 3000+ którego już zamówiłem. Na początku chciałem Epoxa 8KDA3I, ale jakoś cieżko go dostać, więc teraz zastanawiam się nad Gigabyte K8NS. Obie płyty nie oferują wysokich napięć dla pamięci, ale jak myślicie, Gigabyte K8NS będzie dobry, czy może polecacie coś innego (tak do 350zł). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukmek Opublikowano 25 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 25 Stycznia 2006 Dzięki! Jednak jeszcze zastanawiam się nad mobo dla Semprona 3000+ którego już zamówiłem. Na początku chciałem Epoxa 8KDA3I, ale jakoś cieżko go dostać, więc teraz zastanawiam się nad Gigabyte K8NS. Obie płyty nie oferują wysokich napięć dla pamięci, ale jak myślicie, Gigabyte K8NS będzie dobry, czy może polecacie coś innego (tak do 350zł). Lepszy będzie ten Epox. Miałem takiego i jego jedyną słabą stroną jest dźwięk. Gigabyte K8NS weś, jak znajdziesz rev 1.1. Obecnie sprzedawana (rev2) ma mniejsze możliwości O/C. Z Epoxem napewno dobrze bedą współpracowały te Patrioty. Zmontowałem kuzynowi zestaw z tą moją byłą płytą (Epoxem) i Patriotami, wszystko dobrze współgra ze sobą. Pamięci przy 2.8V podkręciły się do 240MHz przy timingach 2.5-3-3-6. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kameT Opublikowano 25 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 25 Stycznia 2006 lukmek podoba mi się Twoja propozycja, ale nie lepiej by było wziąć Athlon 64 3000+ +s.939 Venice oem i do tego jakąś tańszą kartę graficzną??? Czy to nie będzie miało lepszych wyników w grach??? Z jakiego sklepu korzystałeś??? Czy ktoś jeszcze może mi coś doradzić??? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fisher Opublikowano 25 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 25 Stycznia 2006 (edytowane) Siemka! Jesli chodzi o plyte glowna s.754 to jabym polecil DFI Infinity nf4X. Plyta ma duze mozliwosci o/c ma regulacje napiec na sempki 2600+ i 2800+ oraz napiecia na ramy do 3.2V ;] ja bym bral DFI :D Edit: Mysle ze propozycja Lukmeka jest dobra, chyba ze nie masz jeszcze tych 100~150 zl to moze zamiast 6800 wez 6600GT i tyle ;] Maciaq tez dobry zestawik tylko ze troche budzecik przekroczony :P Edytowane 25 Stycznia 2006 przez Fisher15 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
chemiczny_ali Opublikowano 25 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 25 Stycznia 2006 lukmek dal propozycje imo najlepsza ,chociaz Maciag tez (boli tylko ta mobo :) ). Jezeli chodzi o gry to taki zestaw semp po o/c + 6800gs pozre takiego A64 po o/c + 6600GT :D Osobiscie wlasnie celowalbym w taki zestaw chociaz nie wiem jak sprawuje sie ten epox :) pozdro Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kornographyc Opublikowano 25 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 25 Stycznia 2006 (edytowane) Niestety nie mogę znaleźć nigdzie tego Epoxa.. Jak mogę sprawdzić rev. płyty głównej (chodzi o tego Gigabyte'a K8NS)? Przeważnie nie podają takiej informacji w sklepach.. edit: A jednak znalazłem! http://www.4speed.pl/sklep.php?stan=opis&id_towaru=675 - jak myślicie, brać tą? I jeszcze malutkie pytanko - jaki wzrost wydajności na pamięciach daje praca w Dualu (oczywiście mówię o s939)? edit2: Wolałbym raczej kupić mobo na miejscu aby nie mieć problemów z gwarancją (a niestety często mam), także gdyby ten Gigabyte okazał się rev. 1.1 to wziąłbym go. Ale jak to sprawdzić? Edytowane 25 Stycznia 2006 przez kornographyc Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kameT Opublikowano 25 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 25 Stycznia 2006 A jeśli bym zrezygnował z ramów, bo mam jak narazie 512, zaoszczędziłbym wtedy ponad 400zł to na co bym je mógł ewentualnie przeznaczyć??? A zasilanie Huntkey HK350 w zupełności wystarczy do GF 6800gs??? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pho Opublikowano 25 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 25 Stycznia 2006 (edytowane) A to moja nastepna propozycja troche szalona :twisted: Sempron64 3000 s.939 Asrock K8 939Dual-Sata2 HuntKey HK400 A-Data 1024mb GF6800GT Lub GS Ktory podał @Lukmek wtedy wyjdzie taniej Razem:2095zł :rolleyes: Edytowane 25 Stycznia 2006 przez Maciag Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kameT Opublikowano 25 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 25 Stycznia 2006 (edytowane) Dlaczego szalona? Jest dobra, aczkolwiek karta trochę za droga:( Wolę narazie ładować w co innego. Podajcie jakieś ciekawe propozycje płyt głównych i zasilaczy :) Czyli już na pewno wezmę GF 6800gs, do tego chyba Sempa 3000 (754 czy 939?), a z resztą się waham:( Pomóżcie! Edytowane 25 Stycznia 2006 przez kameT Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Grzechu_1990 Opublikowano 25 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 25 Stycznia 2006 Bierz 939, 754 już sie kończy, 939 jeszcze sie TROCHE potrzyma, napewno dłużej niż 754 i będzie można potem wrzucić X2. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kameT Opublikowano 25 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 25 Stycznia 2006 (edytowane) Dzięki Waszym podpowiedziom wiem już tyle: (dalej najbardziej przemawia do mnie propozycja LUKMEKa) Sempron 3000+ (939) GF 6800gs Epox 9NPA+ Ultra AC Freezer64 Pro Jaki polecicie do tego zasilacz? A tak w ogóle to gdzie mogę kupić to wszystko tanio??? Edytowane 25 Stycznia 2006 przez kameT Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukmek Opublikowano 25 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 25 Stycznia 2006 (edytowane) chociaz nie wiem jak sprawuje sie ten epox :) pozdroPłytka sprawuje się bardzo dobrze. Możliwości podkręcania nie odbiegaja od DFI. Nie oferuje tylko takich napięć na RAMY bo daje tylko 3.1V, co jest wystarczające dla TCCD i innych kości nie opartych o winbondy (od czego są Vmody :wink: ). Płytka jest stabilna, dobrze się na niej podkręca. Ma rozbudowany BIOS, ale jest łatwiejszy do opanowania niż na DFI. Dzięki Waszym podpowiedziom wiem już tyle: (dalej najbardziej przemawia do mnie propozycja LUKMEKa) Sempron 3000+ (939) GF 6800gs Epox 9NPA+ Ultra Z resztą dalej nie wiem :( Zasilacz bierz Huntkeya HK 350. Ma moc realną ok. 400W. Tu masz test przeprowadzony przez naszych kolegów z forum. Jeśli chodzi o pamięci to chyba jednak lepiej wziąć Patrioty KH (są w niebieskich radiatorkach). Te Kingstony były by lepsze z DFI LanParty, ponieważ potrzebują wysokich napięć. Edytowane 25 Stycznia 2006 przez lukmek Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kameT Opublikowano 26 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 26 Stycznia 2006 A jaki sklep mi polecacie, bo chcialem kupi.ć w proline, ale nie ma tam wszystkich tych częsći. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...