Skocz do zawartości
Stach007

Wina Kodeków, Systemu Czy Może Komputera?

Rekomendowane odpowiedzi

Witam!

Od kilku miesięcy walcze z bardzo denerwującym problemem, chodzi o odtwarzanie filmów różnych typów avi, mpg, wmv, nawet DVD...

Problem jest tego typu, że przy odtwarzaniu jakiegokolwiek filmu, wszystko idzie normalnie około 15 sekund, po czym film nagle przyspiesza na 1-2 sekundy, wraca do normy i tak w kółko!

Już naprawdę straciłem nadzieje na normalne oglądanie filmów, ręce człowiekowi opadają, kiedyś miałem Subedit + codec pack i wszystko pięknie chodziło...

Instalowałem większość kodeków tj k-lite, nimo, all in one, ffdshow, divixy itp. itd. i sprawa zawsze wygląda tak samo, ten sam problem!

Ostatnio odinstalowałem wszystko, zainstalowałem prog. ALLPlayer i dokonałem auto update kodeków, wszystko ładnie pięknie odtwarza... i dalej to samo :[

Koledzy specjaliści pomóżcie, może to wina płyty głównej Asrock? Dysku raczej nie, bo jest nowy, windy też bo jes świeżo zainstalowana... Ja już naprawde nie wiem :[

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Koledzy specjaliści pomóżcie, może to wina płyty głównej Asrock? Dysku raczej nie, bo jest nowy, windy też bo jes świeżo zainstalowana... Ja już naprawde nie wiem :[

Ja specjalistą nie jestem :lol2: ale jeżeli nie masz to zainstaluj najnowsze stery do grafy + DirectX 9c + ffdshow + Codec Pack + najnowszy SubEdit + restart = powinno śmigać :wink:

Też mi tak filmy skakały-przyspieszały (zwłaszcza rmvb) ale to załatwiło sprawę.

Edytowane przez bartas39

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

najnowsze kodeki nie zawsze musza sprawować się najlepiej. Ja mam taki zestaw: Nimoc Codec Pack v5.0 Final +ffdshow + ac3 = zero problemow. Ostatnio po formacie skusilem sie na zachwalany przez wielu kaza-lite codec pack - no i po dwoch dniach wrocilem do sprawdzonej konfiguracji.

P.S Di rmvb - real alternative

Edytowane przez kobe2005

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ffdshow + Codec Pack

Nimoc Codec Pack v5.0 Final +ffdshow + ac3

:mur: :blink: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

jaki jest sens instalowania ffdshow i codecpack? przeciez codecpacki powoduja iz filmy zaczynaja mulic, nie wspominajac o 100% uzyciu procesora podczas ogladania filmow

tydzien temu dostalem kompa do zrobienia... bo kumpel zaczal sie bawic roznego rodzaju codecpackami.... mianowicie.. filmy byly odtwarzane w 8bitach koloru.. wygladalo to tragicznie.. do tego sie cielo na bartonie 2500+.. kombinowalem z wywaleniem kodekow... jednak jak wiadomo instalatory nie wszystko usuwaja... i tym razem tez nie chcialy to wywalic... zrobilem formata.... do tego najnowsze ffdshow + real alternative + quicktime alternative i wszystko dziala bez problemu.

ODRADZAM INSTALOWANIE WSZELKIEGO RODZAKU CODECPACKOW!

Edytowane przez Neo_x

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

jaki jest sens instalowania ffdshow i codecpack? przeciez codecpacki powoduja iz filmy zaczynaja mulic, nie wspominajac o 100% uzyciu procesora podczas ogladania filmow(...)

<_< :lol2: Mulić?! 100%?! Może u ciebie, u mnie smigają aż miło B) i użycie proca jest duże ale nie 100%... Możliwie, że tak jest jak piszesz ale niekoniecznie na każdym kompie, ja mam lapka 1,1 GHz, 256 RAM i TYLKO 8 MB grafa i każdy film odpalam bez zacięć i innych problemów... Edytowane przez bartas39

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi