radekch83 Opublikowano 26 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 26 Stycznia 2006 Witam, Zastanawiam się nad zmianą procesora z Celereona 2.0GHz na Pentium 4. Moja płyta to MSI 845PE Max. W instrukcji jest napisane że obsługuje procesory 2.8GHz i wyższe, ale przy "wyższe" jest gwiazdka że nie były testowane. Chciałbym zmienić procesor na maksymalny jaki ta płyta pociągnie i stąd moje pytanie czy ktoś próbował używać Pentium 4 3.06GHz HT na tej płycie? A może nie opłaca się montować takiego procesora na tej płycie. Komputera nie używam do grania w gry ale korzystam z Linuksa Gentoo i kompilacja programów na tym Celeronie troche długo trwa. Dzięki za odpowiedź Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KAMILcom Opublikowano 26 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 26 Stycznia 2006 hmm powinien iść bo wkońcu procesory to to samo tylko taktowanie wyższe Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rzymo Opublikowano 26 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 26 Stycznia 2006 Witam, Zastanawiam się nad zmianą procesora z Celereona 2.0GHz na Pentium 4. Moja płyta to MSI 845PE Max. W instrukcji jest napisane że obsługuje procesory 2.8GHz i wyższe, ale przy "wyższe" jest gwiazdka że nie były testowane. Chciałbym zmienić procesor na maksymalny jaki ta płyta pociągnie i stąd moje pytanie czy ktoś próbował używać Pentium 4 3.06GHz HT na tej płycie? A może nie opłaca się montować takiego procesora na tej płycie. Komputera nie używam do grania w gry ale korzystam z Linuksa Gentoo i kompilacja programów na tym Celeronie troche długo trwa. Dzięki za odpowiedź Przeciwwskazań nie widzę, w końcu to proc z szyną 133MHz, więc oficjalnie obsługiwaną przez i845. Sprawdzałeś stronę www producenta ? (np. tutaj) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Żyrafa Opublikowano 26 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 26 Stycznia 2006 Pentium 4 3.06GHz Northwood fsb 533 pociągnie!!! to informacja z www.msi-polska.pl Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...