robinxp Opublikowano 26 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 26 Stycznia 2006 Witam moze taki temat już był pzrerabiany ale ja nie znalazlem a jestem ciekawy jaka jest maksymalna teperatura dla tego procka z góry dzieki Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
janio Opublikowano 26 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 26 Stycznia 2006 maksymalna temperatura to rozległe pojęcie. bo może być maxymalna temp. stabilnej pracy, podejrzewam że powyżej 65* nie będzie już stabilny. może być maxymalna dopuszczalna temp. powyżej której procesor się spali, podejrzewam że dla twojego procka jest coś ok. 90* (dokładnych danysz poszukaj w google). ale jeśli osiągniesz temp np. 80* to mozesz nie spalić procesora, ale go przegrzać, co spowoduje trwałe fizyczne uszkodzenie, objawiające się niestabilną pracą kompa, zawieszaniem się itp... rozejrzyj się po googlach, może na stronie amd będą jakieś dane ... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robinxp Opublikowano 26 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 26 Stycznia 2006 to moge byc spokojny że mam 48 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
janio Opublikowano 26 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 26 Stycznia 2006 to moge byc spokojny że mam 48 spokojnie, temperatura normalna :) jeśli działa stabilnie to wszystko jest w porządku, generalnie lepiej żeby nie przekraczała 60* Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
vvob Opublikowano 27 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 27 Stycznia 2006 Temperaturę maksymalną (przynajmniej dla Athlonów XP) i innych Amd chyba tez można określić po trzeciej od końca w numerze serii literze. A-75, B-80, C-85, D-90st Oczywiście, jeśli niczego nie pokręciłem...:D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
matii997 Opublikowano 30 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 30 Czerwca 2006 na moim duronie 1000 zaraz po przesmarowaniu pasta termoprzewodzaca wlaczylem kompa i temeratura w stresie podniosla sie o 6 st. czy to jest normalne , czy pozniej temeratura sie obnizy<bo ma teraz 51 st. bez O/C>. z gory dziex Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Muniek Opublikowano 30 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 30 Czerwca 2006 @matii997 Może troszke przesadziłeś z pastą - za dużo jej nałożyłeś. Niewielkie rozbierzoności mogą być ale te Twoje 6* to trochę za dużo... :wink: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
emre Opublikowano 1 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 1 Lipca 2006 Ściągnij i przesmaruj jeszcze raz, trening czyni mistrza ;-). Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
samm-ur Opublikowano 1 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 1 Lipca 2006 na moim duronie 1000 zaraz po przesmarowaniu pasta termoprzewodzaca wlaczylem kompa i temeratura w stresie podniosla sie o 6 st. czy to jest normalne , czy pozniej temeratura sie obnizy<bo ma teraz 51 st. bez O/C>. z gory dziexPasta musi sie wygrzać, w zależności od producenta 70-200 godzin, po tym czasie temperatura może spaść nawet o 5*C. Choć złego nałożenia pasty też nie można wykluczyć. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
psychodeliczny Opublikowano 2 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 2 Lipca 2006 Pamiętajcie, że Dureń 1000 to jeszcze proces technologiczny 0,18 mikrona i temperatura, która oscyluje w granicach 50 lub kilka wyżej stopni C wcale nie jest taka tragiczna, jest przecież wiele czynników za nią odpowiedzialnych... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Grzechu_1990 Opublikowano 2 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 2 Lipca 2006 Ja na palomino 1600+ zszedłem do 35 stopni w lato, ale to było używanie kompa do netu wtedy, a w grach max 45 stopni. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...