Skocz do zawartości
_Vip_

Xp1800+ na fsb 166

Rekomendowane odpowiedzi

Mam taki plan : Xp1800+ z odblokowanym mnoznikiem puszczony jako 10x166.Co myslicie ,bedzie dzialac czy nie ? :D

Odblokowales Antka ? (tzn kleiles mostki?)

To jest komp kumpla,ale tak odblokowalem dziada :) rozwalilem stare sluchawki do walkmana,powyciagalem te malenkie kabelki.Lutownica specjalistyczna (taka bardzo cienka),lupa,sprawne raczki,godzinka stresu i po klopocie :) Juz mu go tak odpalilem i chodzi pieknie.Chlodzenie to Titan D5TB UWAGA zasilany na7V!!! Temp. po godzinnym meczeniu CCR'em to max 63'C.Troche duzo ale narazie siedo mnie nie dobija wiec to znaczy ze narazie stabilnie.Kazalem mu zostawic go podtym CCR'kiem do rana.Jak nie bedzie zwisu to bedzie GIT :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mam taki plan : Xp1800+ z odblokowanym mnoznikiem puszczony jako 10x166.Co myslicie ,bedzie dzialac czy nie ? :D

To jest komp kumpla,ale tak odblokowalem dziada :) rozwalilem stare sluchawki do walkmana,powyciagalem te malenkie kabelki.Lutownica specjalistyczna (taka bardzo cienka),lupa,sprawne raczki,godzinka stresu i po klopocie :) Juz mu go tak odpalilem i chodzi pieknie.Chlodzenie to Titan D5TB UWAGA zasilany na7V!!! Temp. po godzinnym meczeniu CCR'em to max 63'C.Troche duzo ale narazie siedo mnie nie dobija wiec to znaczy ze narazie stabilnie.Kazalem mu zostawic go podtym CCR'kiem do rana.Jak nie bedzie zwisu to bedzie GIT :)

Masz q***sko sprawne lapki, jezeli udalo Ci sie polutowac mostki

zazdroszcze 8O 8)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Czyli nie zalewałeś mostków tylko poprowadziłeś po powierzchni połączenie kabelkami ?? Bo chyba tak to zrozumiałem......

Ile kosztuje taka lutownica ?

Lutownica byla pozyczona,ale zobacz w jakims elektronicznym sklepie.To sa takie same lutownice ktore sa uzywane do poprawiania lutow na plytkach drukowanych.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Masz q***sko sprawne lapki, jezeli udalo Ci sie polutowac mostki

zazdroszcze 8O 8)

Pijam tylko piwo (no przewaznie :)) To naprawde nie takie trudna jak sie wydaje, wystarczy naprawde delikatnie to musnac lutem i sie trzymie

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ja osobiście nie pije nie pale chodze i nie bije a ręce mi sie trzęsą jak psu jajca - czasami srubokrętem nie moge trafić w srube - raz bym tak zdemolował starą karte grafiki ATI Rage coś tam - GRATULACJE

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ja osobiście nie pije nie pale chodze i nie bije a ręce mi sie trzęsą jak psu jajca - czasami srubokrętem nie moge trafić w srube - raz bym tak zdemolował starą karte grafiki ATI Rage coś tam - GRATULACJE

jak ci się ręce trzęsą na trzeźwo to trzeba wypić :D :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

U mnie na tym samym konfigu (taka sama plyta i pamiec) chodzi spokojnie 10X166 1.825 v na coolerku cooler master hhc-001 heat pipe pamiec cl2 command 1t

Maxymalnie procek idzie mi na 1715 Mhz Mam XP 1700+

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...