Skocz do zawartości
YARO133

Ocena Kompa

Rekomendowane odpowiedzi

cześć mam proźbe żebyście ocenili mojego składaka prosze równiesz o sugestje co wymienić

procek AMD 64 3500

pł. głó. epox 9npa nf4

graf. sapphire radeon x800gto 128mb

dysk samsung 250gb 7200 8mb SATA

pamięć geil 512 mb 400

dvdrw lg gsa4167

dvd lg 8160b

zailanie chieftec 420

PS w sklepie doradzali mi P4 3000 2MB ale ja zastanawiam się nad 3200 lub 3500 AMD a czy pamięć na grafie starczy czy większą a pamięć DDR zamieżam sobie dokupić za 2-3 mc prosze o sugestje

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

właśnie na tym kompie to przedewszystkim grać ale kiedyś też pracować oraz od czasu do czasu obrubka filmu aczy dvd i dvdrw to nie będzie duże obciążenie bo chciałbym przegrywać płyty w locie a i czy mam się pchać w sli

Edytowane przez YARO133

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jesli potrzebujesz kompa przedewszystkim do grania to bierz a64 3200 Manchester do tego płytke gł. Epox EP-9NPA+ Ultra nVidia nForce4 Ultra lub DFI LP ultra-d. Do tego 2x512MB bo procek obsługuje duala, pamieci moga byc np. PDP Ratriot sl . Grafe to wez pełnego x800gto np tego: http://www.znak.pl/index.php?cid=143&scid=...TOSap256DVIbulk . Zasilacz to wez raczej huntkey 400W bo ten chiftec to jest pewnie stara seria df chyba ktora nie najlepiej sie spisuje albo jak masz wiecej kasy to tagana z serii U22 lub Topowera P6. Nagrywarka lg to dobry wybór. Dysk tez bardzo dobry tylko wez serie P120 na sata po prostu super.

pozdro

Edytowane przez torque8

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi