secha Opublikowano 29 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 29 Stycznia 2006 W związku z ostatnimi moimi problemami (pisałem o tym w innym temacie) prawdopodobnie siadł mi RAM. Bede musiał pewnie kupic nowy i mam pare pytań. Czy kupując RAM musze zwrócić uwagę na to jaką kostke mam w środku? (znaczy wiem ze jak są DDR to takie musze kupić) ale czy ważna jest np firma, albo wielkosc (pojemność, nie wiem w czym to sie mierzy) ? Niestety nie znam firmy tej kostki co jest w środku, na kostce była tylko nalepka na której pisał: "DDR 128 MB PC 2100" i zastanawiam sie czy moge do niej dokupić np 512MB. Prosze o jakąs pomoc. Dzieki Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AndrzejSnk Opublikowano 29 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 29 Stycznia 2006 Czy kupując RAM musze zwrócić uwagę na to jaką kostke mam w środku? (znaczy wiem ze jak są DDR to takie musze kupić) ale czy ważna jest np firma, albo wielkosc (pojemność, nie wiem w czym to sie mierzy) ? Niestety nie znam firmy tej kostki co jest w środku, na kostce była tylko nalepka na której pisał: "DDR 128 MB PC 2100" i zastanawiam sie czy moge do niej dokupić np 512MB. Prosze o jakąs pomoc. Dzieki to zależy czy chcesz kręcić jeśli nie to wystarczą najtańsze ramce firmy #### jeśli natomiast chcesz kręcić to polecam szajsungi tccd, tccc, uccc, hynixy d43, lub winbody (jednak te aby rozwinąć skrzydła potrzebują bardzo wysokiego napięcia), pojemność mierzy się w MB co do dołożenia to oczywiście jednak wtedy ta nowa kostka zwolni do 266MHz efektywnie przez to bardzo spadnie wydajność wiec raczej sprzedaj stara Co do firm produkujących pamięci to polecam A-DATY (są tanie i świetnie się kręcą) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
secha Opublikowano 29 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 29 Stycznia 2006 Nie, nie mam zamiaru jej podkecać czy w ogole cokolwiek z nia robić, ona ma po prostu działac :) A czy spadek wydajności jest az tak znaczący jeżeli dołoze ją do posiadanej 128? Czy faktycznie lepiej to opchąć (ciezko będzie)? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AndrzejSnk Opublikowano 29 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 29 Stycznia 2006 Nie, nie mam zamiaru jej podkecać czy w ogole cokolwiek z nia robić, ona ma po prostu działac :) A czy spadek wydajności jest az tak znaczący jeżeli dołoze ją do posiadanej 128? Czy faktycznie lepiej to opchąć (ciezko będzie)? to zalezy jakiego masz proca ?? jesli jakiegos Athlona XP / Durona z FSB 100, 133 lub P3, P4 lub Celerona z FSB 100 to możesz smiało dokładac natomiast jesli cos nowszego np: Semrona S A /754/939 Athlona64 lub Pentium 4 z FSB 200 to lepiej ja sprzedaj Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
secha Opublikowano 29 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 29 Stycznia 2006 Moj sprzet to: Proceor: AMD Athlon XP 2200+ Karta graf: NVidia GeForce 4 MX 440 RAM: 128 DDR System: Windows XP PRO + SP1 wiec będzie czy nie bedzie tego problemu z dokładaniem pamięci ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maciek2107 Opublikowano 29 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 29 Stycznia 2006 wspolczuje ci ze musisz kozystac z win xp przy 128mb ramu wg mnie to sprzedaj ta kostke i dokup sobie 512mb moze jakis goodram:) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
secha Opublikowano 29 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 29 Stycznia 2006 Kozystam ze 128 po 256 mi padło :) Ale szczerze to wole mieć 2 kości, własnie po to jak by jedna padła. Jak bede mieć jedną 512 to przy padzie RAMu bedzie ciezko, a tak zostaje zawsze to zabezpieczenie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...