Gość Tomas1 Opublikowano 29 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 29 Stycznia 2006 Witam. Mam pytanie co do AthlonaXP 2800+ Bartona. Skoro 2800+ działa na szynie 333MHz to czy pamieci Patriot 2x512MB DDR400 będą chodziły z tym prockiem na 400MHz czy na 333MHz??? Jaki polecacie wentyl do tego procka (najlepiej do 50zł)??? Czy uważacie, że warto zainwestować 350zł w nowego Bartona 2800+ (wersja oem), wentyl do 50zł, do tego nowe mobo na soc A za 200zł oraz pamięć Patriot KH 2x512MB 400MHz??? A propos jakie mobo polecacie na soc A??? Ja myślę o Asusie A7N8X-XE, MSI K7N2 Delta2-FSR, Asrock K7NF2-RAID. Co o nich myślicie??? PS. NForce 2 Ultra jest chyba najlepszym wyborem na soc A? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DrKleiner Opublikowano 29 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 29 Stycznia 2006 Tak jak ustawisz taktowanie pamięci będziesz miał :) u mnie proc ten co w podpisie leci na 382Mhz a pamięci na 400Mhz. Więc już wszystko jasne. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Santi Opublikowano 29 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 29 Stycznia 2006 Jak kupujesz nowy procesor i plyte glowna to nie ma sensu brac sprzetu pod socket A. Za ta kase mozna kupic Semprona 3000+ pod S939 i np. Asrock'a Dual SataII na chipsecie ULI (bardzo dobra plytka za niewielka kaske). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Tomas1 Opublikowano 29 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 29 Stycznia 2006 Jak kupujesz nowy procesor i plyte glowna to nie ma sensu brac sprzetu pod socket A. Za ta kase mozna kupic Semprona 3000+ pod S939 i np. Asrock'a Dual SataII na chipsecie ULI (bardzo dobra plytka za niewielka kaske). Wiem, że można z dopłatą jakichś 80zł mieć soc 939 ale ten Barton będzie miał chyba lepszą wydajność w grach niż Semp 3000+? A i tak za jakis czas zamierzam przejść na soc 939. A połaczenie Bartona 2800+ z 1GB Ramu i R9800 Pro chyba bedzie całkiem dobre do gier? PS. Czy Fortron FSP400-60PFN to zasilacz normy ATX 2.0 tzn. czy posiada złącze PCI-express??? Jaką mobo polecacie na soc A? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Grzechu_1990 Opublikowano 29 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 29 Stycznia 2006 Nie sądze że miał by większą wydajność. Słuchaj tego co mówi Rafael Santi Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ower_lolek Opublikowano 29 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 29 Stycznia 2006 (edytowane) Dokładnie słuchaj tego co mowi Wielki Wieszcz narodów DON Rafael Santi , gdyż prawda płynie z jego słów a każde jego zdanie nadaje nowy sens temu co już było wiadome ... może troszke przegiołem ale kolo ma poprostu racje. Smepron S939 będzie szybszy od Bartona ... Edytowane 29 Stycznia 2006 przez Ower_lolek Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Santi Opublikowano 29 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 29 Stycznia 2006 (edytowane) hehe dzieki chlopaki za wsparcie ;) @Tomas1 Semp 3000+ pod 939 bedzie mial lepsza wydajnosc w grach niz barton 2800+, a jak go jeszcze podkrecisz to juz w ogole nie ma o czym mowic (wsparcie dla 64bitow tez nie jest bez znaczenia). Poza tym plyta AsRock'a ma AGP i PCI-E wiec od razu mozesz kupic grafike pod PCI-E (zakladam, ze nie masz 9800PRO i zamierzasz go kupic) Nastepnie dla pamieci sa odpowiednie dzielniki i nie wystepuje problem z blokowaniem mozliwosci pamieci lub procesora tak jak w przypadku Socket A (chodzi o tryb synchro w socket A uniemozliwiajacy czasem efektywne krecenie pamieci lub procesora, a tryb asynchroniczny w socket A jest duzo mniej wydajny) Moim zdaniem wszystko przemawia przeciw socket'owi A i nie warto ladowac sie w przestarzaly sprzet za dosyc spora gotowke. Edytowane 29 Stycznia 2006 przez Rafael Santi Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...