Skocz do zawartości
Misyo

Przymulenie Windy, Nie Uruchamia Sie Regedit

Rekomendowane odpowiedzi

Witam

Generalnie już mam dosyć. Komputer momentami muli się strasznie. Dysk pracuje czasami na okręte. Teraz jest spokój, sam windows chodzi dobrze, ale uruchomienie gierki kończy się po 2-3 minutach bo tak komp zwalnia.

Nie wiem czy to jakiś proces bo ctrl+alt+del nie działa.

Regedita tez nie moge uruchomić [w polu poleceń wpisuje i zero reakcji]

Wyczyściłem TuneUp-em system, odpaliłem Ad - ware-a, RegDoctora...

I wciąż to samo.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Sytuacja chyba uratowana. Kolejne dwa antyviry znalazły sporo trojanów.

Na razie regedit ruszył. ctrl alt del też/

Zobaczymy co z grami. Dzięki za pomoc

P.S: Hijack nic nie wykazywał. Od tego zacząłem.

No i [gluteus maximus]. Po wywaleniu wszystkiego co sie dało pograłem 20 minut. I w jednej chwili totalne przymulenie. Ledwo save-a zrobiłem.

Edytowane przez Misyo

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Logfile of HijackThis v1.99.0

Scan saved at 19:49:17, on 2006-01-29

Platform: Windows XP Dodatek SP2 (WinNT 5.01.2600)

MSIE: Internet Explorer v6.00 SP2 (6.00.2900.2180)

Running processes:

C:\WINDOWS\System32\smss.exe

C:\WINDOWS\system32\winlogon.exe

C:\WINDOWS\system32\services.exe

C:\WINDOWS\system32\lsass.exe

C:\WINDOWS\system32\svchost.exe

C:\WINDOWS\System32\svchost.exe

C:\WINDOWS\Explorer.EXE

C:\WINDOWS\system32\spoolsv.exe

C:\Program Files\NVIDIA Corporation\NvMixer\NVMixerTray.exe

C:\Program Files\Winamp\winampa.exe

C:\Program Files\D-Tools\daemon.exe

C:\Program Files\Tlen.pl\tlen.exe

C:\WINDOWS\system32\svchost.exe

C:\Program Files\AntiVir PersonalEdition Classic\avgnt.exe

C:\Program Files\AntiVir PersonalEdition Classic\sched.exe

C:\Documents and Settings\Błażej\Pulpit\HijackThis.exe

R0 - HKCU\Software\Microsoft\Internet Explorer\Main,Start Page = http://www.google.pl/

R0 - HKCU\Software\Microsoft\Internet Explorer\Toolbar,LinksFolderName = Łącza

O2 - BHO: AcroIEHlprObj Class - {06849E9F-C8D7-4D59-B87D-784B7D6BE0B3} - C:\Program Files\Adobe\Acrobat 7.0\ActiveX\AcroIEHelper.dll

O3 - Toolbar: Yahoo! Toolbar - {EF99BD32-C1FB-11D2-892F-0090271D4F88} - C:\Program Files\Yahoo!\Companion\Installs\cpn\yt.dll

O4 - HKLM\..\Run: [NVMixerTray] "C:\Program Files\NVIDIA Corporation\NvMixer\NVMixerTray.exe"

O4 - HKLM\..\Run: [AtiPTA] atiptaxx.exe

O4 - HKLM\..\Run: [WinampAgent] C:\Program Files\Winamp\winampa.exe

O4 - HKLM\..\Run: [NeroFilterCheck] C:\WINDOWS\system32\NeroCheck.exe

O4 - HKLM\..\Run: [DAEMON Tools-1033] "C:\Program Files\D-Tools\daemon.exe" -lang 1033

O4 - HKLM\..\Run: [key2] C:\WINDOWS\system32\winlog.exe

O4 - HKLM\..\Run: [avgnt] "C:\Program Files\AntiVir PersonalEdition Classic\avgnt.exe" /min

O4 - HKCU\..\Run: [Gadu-Gadu] "C:\Program Files\Gadu-Gadu\gg.exe" /tray

O4 - HKCU\..\Run: [Komunikator] C:\Program Files\Tlen.pl\tlen.exe

O4 - HKCU\..\Run: [key2] C:\WINDOWS\system32\winlog.exe

O8 - Extra context menu item: E&ksport do programu Microsoft Excel - res://C:\PROGRA~1\MICROS~2\OFFICE11\EXCEL.EXE/3000

O9 - Extra button: Badanie - {92780B25-18CC-41C8-B9BE-3C9C571A8263} - C:\PROGRA~1\MICROS~2\OFFICE11\REFIEBAR.DLL

O9 - Extra button: Messenger - {FB5F1910-F110-11d2-BB9E-00C04F795683} - C:\Program Files\Messenger\msmsgs.exe

O9 - Extra 'Tools' menuitem: Windows Messenger - {FB5F1910-F110-11d2-BB9E-00C04F795683} - C:\Program Files\Messenger\msmsgs.exe

O16 - DPF: {917623D1-D8E5-11D2-BE8B-00104B06BDE3} (CamImage Class) - http://195.78.48.106/activex/AxisCamControl.cab

O23 - Service: AntiVir Scheduler - H+BEDV Datentechnik GmbH - C:\Program Files\AntiVir PersonalEdition Classic\sched.exe

O23 - Service: AntiVir PersonalEdition Classic Service - H+BEDV Datentechnik GmbH - C:\Program Files\AntiVir PersonalEdition Classic\avguard.exe

O23 - Service: ATI Smart - Unknown - C:\WINDOWS\system32\ati2sgag.exe

O23 - Service: InstallDriver Table Manager - Macrovision Corporation - C:\Program Files\Common Files\InstallShield\Driver\11\Intel 32\IDriverT.exe

O23 - Service: Sandra Data Service - SiSoftware - C:\Program Files\SiSoftware\SiSoftware Sandra Lite 2005.SR3\RpcDataSrv.exe

O23 - Service: Sandra Service - SiSoftware - C:\Program Files\SiSoftware\SiSoftware Sandra Lite 2005.SR3\RpcSandraSrv.exe

O23 - Service: TuneUp WinStyler Theme Service - TuneUp Software GmbH - C:\Program Files\TuneUp Utilities 2006\WinStylerThemeSvc.exe

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Hijack nic nie wykazywał. Od tego zacząłem.

Po co to piszesz skoro to nie prawda? Zeby uzywac hijackthis trzeba wiedziec co sie robi...

Usun w hijackthis te wpisy:

O4 - HKLM\..\Run: [key2] C:\WINDOWS\system32\winlog.exe

O4 - HKCU\..\Run: [key2] C:\WINDOWS\system32\winlog.exe <- ten plik usun z dysku.

Przeskanuj system tym:

ftp://download.hirekmedia.hu/ssfsetup1_0.exe <- zrob update przed skanowaniem, po przeskanowaniu odinstaluj.

http://download.ewido.net/ewido-setup.exe <- zrob update przed skanowaniem, po przeskanowaniu odinstaluj.

Zamknij porty w wwdc:

http://www.firewallleaktester.com/tools/wwdc.exe

Do tego jak juz wklejasz log to uzywaj najnowszej wersji hijackthis!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi