Skocz do zawartości
vojt

Asus P5vd1-x, Pt880, Dualddr400, Sata, Raid, Gblan, Atx [p5vd1-x]

Rekomendowane odpowiedzi

WITAM !

Pytanko do ludzi którzy mają tą płytę (lub mieli - też pisać dlaczego już jej nie mają!) i wiedzą na jej temat więcej.

Interesuje mnie ta płytka ze względu na możliwość obsługi zarówno AGP (z DDR) jak i PCI-E (zDDR2). Ale pytanie czy chipset VIA PT880 jest odpowiedni (wydajny?) dla Pentium D itd. Proszę o rady i opinie.

Sprawdzałem na stronie Asusa, nie ma tej płyty w opisach. Nie wiem co o tym myśleć.

Adres stronki z tą płytą :

http://pc.emarket.pl/pricelist/item.aspx?pid=C6510260

Edytowane przez vojt

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja mam pt800, jest do d***y. Nie polecam tego pt880, bo to może być kontynuacja tego złomu. Mam np. problemy z ramem (ale tylko wtedy jak jest więcej niż 1 kość), timingi się ustawiają trochę mniejsze nić powinny i nie da się na wyższe zmienić ;-(, napięcie na procku skacze trochę (mam nowy zasilacz, ale na każdej płycie podobnej do mojej tak jest) ale już niedługo zmieniam mobo i procesor i sie bardzo z tego ciesze.

Edytowane przez Jacek_:D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie jestem (jeszcze?) maniakiem podkręcania, zostawmy podkręcanie, jaki ten chipset jest z procesorami P4 630 i PD, jak pracuje z AGP a jak z PCI-E. Szukam w sieci ale mało na ten temat, wniosek: nikt tego nie kupuje ?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi