Miazga82 Opublikowano 1 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 1 Lutego 2006 ThemOn: wiem i dlatego chcę raczej jakiś fabryczny bo w nich przedział ufności jest najmniejszy (jesli wiesz o czym mówię z matematyki określenie)No to własnie masz ... taki super duper fabryczny. Cały ten temat jest bez senu. Zakładać cały temat dla jednego tak oczywistego pytania to głupota. >> czy zmiana bloku cpc ci coś da? .... lol Wystarczyło troche poczytać forum. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
99tomcat Opublikowano 1 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 1 Lutego 2006 tomcat : patrzyłem na testy i chyba się nie mylę ten twój cascade gorzej wychodzi od tego co pisałeś G4 http://www.procooling.com/index.php?func=articles&disp=91 kszonek: wszystko kosztuje to pewne a ile pewnie dużo razy mniej niż my płacimy; kszonek wreszcie zajarzyłeś to że ja wiem że mi to coś da taka zmiana ale clue to ile da i dlatego ten temat założyłem, tylko nie mów że ja kocham cpc czy coś w tym rodzaju, a producenci patrzą jak wycisnąć jak najwięcej kasy itp. Martinii: proponuję dawać konkrety a nie teksty dam ci wryja jesteś głupi itp. na tym polega dyskusja interligentnych ludzi ThemOn: wiem i dlatego chcę raczej jakiś fabryczny bo w nich przedział ufności jest najmniejszy (jesli wiesz o czym mówię z matematyki określenie) pisałem,że storm to nastepca cascade więc chyba logiczne, że storm jest lepszty od cascade? i to nie mój blok tylko cathara... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nargil Opublikowano 1 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 1 Lutego 2006 wizardking: ale ja cie nie rozumiem... skoro nie odpowiadaja ci testy na jet-pc i nie ma szans by powstaly na innym serwisie ( koszty ), to po prostu olej nasze rodzime bloki i kup Storm G5, albo co innego zechcesz. To przeciez twoj wybor. Mysle ze dalsza klutnia na temat wydajnosci tweakowych konstrukcji jest bez sensu. Wszyscy przedstawilismy argumenty i nic nowego napisac sie juz nie da - to jednak do autora tematu nie dociera. PS kiedys jakas zagraniczna firma kupila od mcs licencje na x3m i sprzedawala jako swoj produkt. Gdzies nawet byly testy na zagranicznych stronach, jednak nie pamietam ani strony, ani nawet nazwy pod jaka x3m zostal wydany. O ile sie nie myle byla to jakas skandynawska firma Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kszonek Opublikowano 1 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 1 Lutego 2006 wizardking: ale ja cie nie rozumiem... skoro nie odpowiadaja ci testy na jet-pc i nie ma szans by powstaly na innym serwisie ( koszty ), to po prostu olej nasze rodzime bloki i kup Storm G5, albo co innego zechcesz. To przeciez twoj wybor. Mysle ze dalsza klutnia na temat wydajnosci tweakowych konstrukcji jest bez sensu. Wszyscy przedstawilismy argumenty i nic nowego napisac sie juz nie da - to jednak do autora tematu nie dociera. PS kiedys jakas zagraniczna firma kupila od mcs licencje na x3m i sprzedawala jako swoj produkt. Gdzies nawet byly testy na zagranicznych stronach, jednak nie pamietam ani strony, ani nawet nazwy pod jaka x3m zostal wydany. O ile sie nie myle byla to jakas skandynawska firma Jakiego Storma g5, przeciez to jakas, podroba ;) lepiej swiftecha, bo on jest oryginalny :lol: Przeciez tweakowe bloki sa gorsze od tych markowych, miedzy innymi ze wzgledu na spadki cisnienia, na to ze piny sa wielkie (powinny miec mniej niz 0,3 mm srednicy) i sa to prostopadłosciany, a nie walce. Po za tym to niemozliwe zeby taki cube popkonał 99% markowych blokow. No i na koniec fiero jest niewiarygodny, nie bo nie. :lol: no dobre to by było na tyle jezeli chodzi o ironie. Ja proponuje zrobic tak: - sprzedac to cpc - srzedac bixa3 - kupic ac, - nie pisac wiecej na tweaku. Tyle. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wizardking Opublikowano 1 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 1 Lutego 2006 (edytowane) Miazga: na górze masz temat wątku nie przeinaczaj Nargil: to nie ja zacząłem dyskusję o tych tweakowych blokach, powiedziałem tylko że mnie ten test mało przekonał Kszonek: znowu przeinaczasz moje słowa, nie mówiłem że są lepsze bo mają to i to tylko że byłyby lepsze, bo z takimi pinami cieniutkimi nie ma; z tego co widać to grubość dna modułu w fabrycznych niektórych chyba jest mniejsza jedynie znacząco Edytowane 1 Lutego 2006 przez wizardking Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nargil Opublikowano 1 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 1 Lutego 2006 no teraz to ja juz zupelnie nie wiem o co ci chodzi. - Chcesz miec najlepszy blok ? tak ? - Nie chcesz polskiej konstrukcji bo fierro ssie, a polskie bloki sa ble. Tak ? - Chcesz wiedziec jaka bedzie temperatura na blablabla ? Przynajmniej 10 stopni nizsza niz teraz. Nie satysfakcjonuje odpowiedz ? To KUP I SPRAWDZ. Po co gdybac jaka temperatura jest na dobrym wc, skoro i tak chcesz miec najwydajniejszy blok i bedziesz go mial. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kszonek Opublikowano 1 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 1 Lutego 2006 (edytowane) znowu przeinaczasz moje słowa, nie mówiłem że są lepsze bo mają to i to tylko że byłyby lepsze, bo z takimi pinami cieniutkimi nie ma; z tego co widać to grubość dna modułu w fabrycznych niektórych chyba jest mniejsza jedynie znacząco no oczywiscie najlepzy byłby blok i podstawie 90 nm i finach o srednicy 65 nm :lol: najlepiej jakbu finy miały wysokosc 20 cm i było ich nieskonczenie wiele (cnn podaje ze chuck norris zrobił taki blok i ma go w swoim chłodzeniu) dobrze wrocmy do zrodeł. pytałes sie ile da Ci zmiena na lerpszy blok, tak? moja odpowiedz: od 5 do 15 stopni zadowolony?! //edit ja wogolema propozycje: moze wizardking kupisz wszsytkie najpopularniejsze bloki polskie i zagraniczne, w tym homemadey, tweakowe konstrkcja i zrobisz test blokow "z prawdziwego zdarzenia" - zbadasz opory przepływu czyli spadki scisnienia, podasz wspolczynnik cwu, dasz dane dla kilku przepływow oraz podasz temperatury przy roznych obciazeniach? Edytowane 1 Lutego 2006 przez kszonek Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wizardking Opublikowano 1 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 1 Lutego 2006 hehe jakbym miał zbytek kasy to może bym tak zrobił, ale najpierw bym zwiedził świat, no ale wydawać kasę lubię jak wiem co kupuję kurcze jakby ktoś podał temperaturę na mocno kręconym procku na jakimś dobrym zestawie przecież o to mi własnie chodzi Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kszonek Opublikowano 1 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 1 Lutego 2006 hehe jakbym miał zbytek kasy to może bym tak zrobił, ale najpierw bym zwiedził świat, no ale wydawać kasę lubię jak wiem co kupuję kurcze jakby ktoś podał temperaturę na mocno kręconym procku na jakimś dobrym zestawie przecież o to mi własnie chodzi juz podawałem Venice 3000+ krecony na 2700 ma 36 stopni w stressie przy 24 otoczenia na chłodniczce łądzie i bloku ice. przy 2,8 było 38 stopni. pasi? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wizardking Opublikowano 2 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 2 Lutego 2006 (edytowane) oto mi chodzi tylko proszę o napięcie, pi razy drzwi porównanie jak dobry jest ten moduł łady w stosunku do blackice extreme 3 no i jaka pompka, aha jeszcze ten blok kogo to produkcja bo trudno w google znaleźć apropo wątku o to właśnie prosiłem smutne dni pokazały mi że Polacy na siebie naskakują i dbają o swoje interesy ale widzę że przy odrobinie dobrej woli nie musimy na siebie się wydzierać, w sumie szkoda na to czasu. Szkoda że na ulicy jeden patrzy na drugiego spode łba.... W sumie co mnie zaskakuje niektóre bloki nie są kompatybilne z podstawką 775 a nie wiem czy za jakiś czas nei będę polował procek z wbudowaną wirtualizacją...... Edytowane 2 Lutego 2006 przez wizardking Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kszonek Opublikowano 2 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 2 Lutego 2006 (edytowane) oto mi chodzi tylko proszę o napięcie, pi razy drzwi porównanie jak dobry jest ten moduł łady w stosunku do blackice extreme 3 no i jaka pompka, aha jeszcze ten blok kogo to produkcja bo trudno w google znaleźć apropo wątku o to właśnie prosiłem smutne dni pokazały mi że Polacy na siebie naskakują i dbają o swoje interesy ale widzę że przy odrobinie dobrej woli nie musimy na siebie się wydzierać, w sumie szkoda na to czasu. Szkoda że na ulicy jeden patrzy na drugiego spode łba.... W sumie co mnie zaskakuje niektóre bloki nie są kompatybilne z podstawką 775 a nie wiem czy za jakiś czas nei będę polował procek z wbudowaną wirtualizacją...... moduł - jak ja nie lubie tego sformułowania <_< jak dla mnie to ładzianek jest duzo lepszy od bixa2, z bixem3 bym sie zastanawiał, ale raczej bix3 lepszy. pompa co - masz fote w sigu blok jest produkcji gaza (google raczej nie pomoga, bo słowo ice troche popularne :P ) smutne dni.... acha... nie sa kompaktybilne, to chyba normalne, ze sa produkty, ktore nie sa full uniwersalne ;) Edytowane 2 Lutego 2006 przez kszonek Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wizardking Opublikowano 28 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 28 Lutego 2006 (edytowane) 1.No właśnie mam na selekcie z 50C na cpc zrobiło się 41C max a w domu bardziej niż inni lubię chłód i używam zmodyfikowanego mbm5 pod dfi. Mam teraz BIE3+ hydor L30 II i F2S. Zastosowałem ciekły metal, więc wydaje mi się że ta temperatura powinna być przynajmniej jak u kszonka albo cpc jednak taki kiepski nie był. W testach na róznych sitach wychodzi że sam cieły metal w stosunku do najnowszych past daje 4C korzyści a ja mam pastę starą chyba 3 a teraz jest 5 czyli conajmniej 5C powininenem na saamej pascie osiągnąć. Chłodnica jest w 100% odpowietrzona, pompka chodzi jak głupia jak ruszyła to aż się przestraszyłem dlatego dziwne jest że na teoretycznie gorszym zestawie kszonek ma dużo lepsze temperatury ! W końcu selekta kupiłem od 1 z 2 osób które się tu na forum ogłaszały więc chyba oni proców z krzywymi czapami nie sprzedają ! 2. Co bardziej dziwne proc mój jest stabilny na 2,7GHz 1,5V ale na 1,525V już nie ! Edytowane 28 Lutego 2006 przez wizardking Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Miazga82 Opublikowano 28 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 28 Lutego 2006 aż się przestraszyłem dlatego dziwne jest że na teoretycznie gorszym zestawie kszonek ma dużo lepsze temperatury !Gorszym? No nie powiedziałnym. Takie podstawowe pytanko mam: masz jakikolwiek nawiew na tą chłodnice? Znam takich gości co sie dziwią ze mają kiepskie temperatury na wodnym i chcą wracac do AC bo twierdzą ze sie nei opłaca, jak na ac były lepsze. Potem sie okazuje ze na nagrzewkach nie mają ani jednago wentyla. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wizardking Opublikowano 28 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 28 Lutego 2006 (edytowane) Gorszym? No nie powiedziałnym. Takie podstawowe pytanko mam: masz jakikolwiek nawiew na tą chłodnice? Znam takich gości co sie dziwią ze mają kiepskie temperatury na wodnym i chcą wracac do AC bo twierdzą ze sie nei opłaca, jak na ac były lepsze. Potem sie okazuje ze na nagrzewkach nie mają ani jednago wentyla. Mam 3 akasy 12cm te które gdzieś na jakimś polskim sicie w teście wentyli były chwalone Różnica 5/1000 wspólczynnika jeśli chodzi o moduł a sam kszonek mówił że moja chodnica jest lepsza niż jego, a mam ciekły metal zastosowany do tego ... Edytowane 28 Lutego 2006 przez wizardking Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
samhain Opublikowano 28 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 28 Lutego 2006 Mam 3 akasy 12cm te które gdzieś na jakimś polskim sicie w teście wentyli były chwalone Różnica 5/1000 wspólczynnika jeśli chodzi o moduł a sam kszonek mówił że moja chodnica jest lepsza niż jego, a mam ciekły metal zastosowany do tego ... moze masz zle metal rozprowadzony? (za duzo moze?) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wizardking Opublikowano 28 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 28 Lutego 2006 moze masz zle metal rozprowadzony? (za duzo moze?) No to czego jest za dużo to wycieka to nie pasta.... W sumie jak ktoś kupi to zobaczy ile jest tego metalu ćwiartka łzy ludzkiej, ale połozyłem ten metal ciekły przycisnąłem i zdjąłem w miarę nasmarowane dobrze; pędzelka nie miałem. Nie sądzę żeby było źle bo jest tego metalu znacznie mniej niż pasty .... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
samhain Opublikowano 28 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 28 Lutego 2006 No to czego jest za dużo to wycieka to nie pasta.... W sumie jak ktoś kupi to zobaczy ile jest tego metalu ćwiartka łzy ludzkiej, ale połozyłem ten metal ciekły przycisnąłem i zdjąłem w miarę nasmarowane dobrze; pędzelka nie miałem. Nie sądzę żeby było źle bo jest tego metalu znacznie mniej niż pasty .... grrrrrrrrr TEN metal stosuje sie ZGODNIE Z INSTRUKCJA _RYSUNKOWA_ jesli zrobiles inaczej.. gratuluje = naloz jeszcze raz! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Drejfus Opublikowano 28 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 28 Lutego 2006 Dla mnie gosciu jestes zabawny :P A samhain ma racje... Wes lepij kup Ceramigue albo cus i przetestuj jak z tym beda temperatury... A i zapomnialem dodac ze jestes moim idolem bo BiX z Cpc to jest jednak Wyzwanie :P Pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wizardking Opublikowano 28 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 28 Lutego 2006 grrrrrrrrr TEN metal stosuje sie ZGODNIE Z INSTRUKCJA _RYSUNKOWA_ jesli zrobiles inaczej.. gratuluje = naloz jeszcze raz! Zgodnie z instrukcją rysunkową można szpachelką nakładać a przecież śrubokręcikiem to na to samo chyba wychodzi ?? ważne żeby była cała powierzchnia pokryta !!! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Miazga82 Opublikowano 28 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 28 Lutego 2006 Zgodnie z instrukcją rysunkową można szpachelką nakładać a przecież śrubokręcikiem to na to samo chyba wychodzi ?? ważne żeby była cała powierzchnia pokryta !!!śrubokretem? :blink: gratuluje! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wizardking Opublikowano 28 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 28 Lutego 2006 (edytowane) śrubokretem? :blink: gratuluje!Przecież to jednorodna substancja nie musi być rozmieszana wystarczy dowolnie nałożyć na całej powierzchni jak się za dużo nałoży nadmiar wyjdzie bokiem i tyle. Czy ty w ogóle jej używałeś ???? Edytowane 28 Lutego 2006 przez wizardking Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
samhain Opublikowano 28 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 28 Lutego 2006 (edytowane) Przecież to jednorodna substancja nie musi być rozmieszana wystarczy dowolnie nałożyć jak się za dużo nałoży nadmiar wyjdzie bokiem i tyle. Czy ty w ogóle jej używałeś ???? no wlasnie NIE wyjdzie! trzeba rozsmarowac cieniutka warstwe bo oto nie jest pasta ktora sie rozmazuje i tyle! pokaz fotki wc... moze tak dojdziemy co jest nie tak Edytowane 28 Lutego 2006 przez samhain Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wizardking Opublikowano 28 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 28 Lutego 2006 (edytowane) no wlasnie NIE wyjdzie! trzeba rozsmarowac cieniutka warstwe bo oto nie jest pasta ktora sie rozmazuje i tyle! Widziałem kropelka wypłynęła. Nawet na stronie czytałem nadmiar może wycieć !!!!! I rzeczywiście po prostu to jest taka substancja która jest tak płynna prawie jak woda w sumie zachowuje się trochę jak gorący lut. Nie chce skapnąć jak jest jej mało i podzielić się ale jak przywrze może się trzymać ale przy wyciskaniu nadmiar wyciska się prawie jak woda. Jak ktoś nie wierzy w wyciskanie wystarczy przeczytać test !!!! próbowałem tą kropelkę wywalić ale się trzymała, jak w końcu mi się udało spadła na płytę i zrobiła zwarcie 10 małych powierchniowych rezystorów wycieranie papierem toaletowym nie pomagało wręcz rozmazywało dopiero high tech fibre mi pomogło... Apropo WC chodzi jak głupie nie ma co pokazywać, może potem ostatnio coś jestem zmęczony mało spałem ostatni miesiąc Edytowane 28 Lutego 2006 przez wizardking Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kszonek Opublikowano 28 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 28 Lutego 2006 brakowało mi tego tematu :lol: ja na bixsie3 passive mam 26stopni w idle na procu @25xx czy tam 26xx przy stock V. na stresie nawet nie chce mi sie sprawdzac. a co do pasty to kup sobie AS5 albo ceramiqe i naloz ja dokladnie, dokrec mocno blok i zobacz jak bedzie. Czy jak ruszasz blokiem popdczas pracy troche to tempy lataja? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wizardking Opublikowano 28 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 28 Lutego 2006 brakowało mi tego tematu :lol: ja na bixsie3 passive mam 26stopni w idle na procu @25xx czy tam 26xx przy stock V. na stresie nawet nie chce mi sie sprawdzac. a co do pasty to kup sobie AS5 albo ceramiqe i naloz ja dokladnie, dokrec mocno blok i zobacz jak bedzie. Czy jak ruszasz blokiem popdczas pracy troche to tempy lataja? RAczej jest mocno przykręcony ale trochę się rusza i zmian temperatur prawie nie ma tylko takie jak bez ruszania mbm5 podaje 39do41 maksymalne wahania Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
samhain Opublikowano 27 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 27 Marca 2006 RAczej jest mocno przykręcony ale trochę się rusza i zmian temperatur prawie nie ma tylko takie jak bez ruszania mbm5 podaje 39do41 maksymalne wahania dobra a teraz mi tak przyszlo do glowy... odkleiles tasme klejaca spod spodu F2s? (najprostrze rzeczy sa zawsze najtrudniejsze...) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BENITO Opublikowano 27 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 27 Marca 2006 Proszę Sam, nie pisz takich rzeczy bo zaraz się uduszę ze śmiechu :lol: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
samhain Opublikowano 27 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 27 Marca 2006 Proszę Sam, nie pisz takich rzeczy bo zaraz się uduszę ze śmiechu :lol: pisalem calkiem powaznie.... ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wizardking Opublikowano 28 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 28 Marca 2006 dobra a teraz mi tak przyszlo do glowy... odkleiles tasme klejaca spod spodu F2s? (najprostrze rzeczy sa zawsze najtrudniejsze...) Jak bym nie odkleił to by było 30C więcej chłopie ! Apropo temperatury po rozsmarowaniu na module - dobrze się rozsmarowuje w odróżnieniu od procka do którego nie przylega ! temperatura się nie zmieniła nic widać nie ma potrzeby wyczyniania cudów w tym przypadku. Być może trochę duża temperatura wynika częśćiowo z tego że komputer mam w dużej wnęce. POstaram się sprawdzić temperaturę za chłodnicą i w pokoju jak załatwię sobie jakąś stację meteo i tak potrzebuję coś za okno... Natomiast w przypadku chipsetu pędzelek się przydaje, bo nie ma mocnego docisku (bo nie może być) Ale jakoś nie widzę działania tego cudownego metalu ciekłego ! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kszonek Opublikowano 30 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 30 Marca 2006 (edytowane) Jak bym nie odkleił to by było 30C więcej chłopie ! Apropo temperatury po rozsmarowaniu na module - dobrze się rozsmarowuje w odróżnieniu od procka do którego nie przylega ! temperatura się nie zmieniła nic widać nie ma potrzeby wyczyniania cudów w tym przypadku. Być może trochę duża temperatura wynika częśćiowo z tego że komputer mam w dużej wnęce. POstaram się sprawdzić temperaturę za chłodnicą i w pokoju jak załatwię sobie jakąś stację meteo i tak potrzebuję coś za okno... Natomiast w przypadku chipsetu pędzelek się przydaje, bo nie ma mocnego docisku (bo nie może być) Ale jakoś nie widzę działania tego cudownego metalu ciekłego ! moduł - blok wodny stacja meteo - termometr (?) co Ty kuźwa w NASA pracujesz? :lol: nie mozesz tego normalnie nazwac :D btw. brakowalo mi Ciebie :lol: :lol: :lol: Edytowane 30 Marca 2006 przez kszonek Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...