Skocz do zawartości
aaaxxx

Huntkey Hk-350ap Czy Hk-400ap Czy... ?

Rekomendowane odpowiedzi

Witam,

powoli zaczynam rozbudowywac kompa i postanowilem zaczac od zasilacza (aktualnie mam jakiegos Megabajta 350).

Kompa mam takiego jak w podpisie, niedlugo dokupuje dysk Samsung SpinPoint 160GB, pozniej dodatkowy ram i nowa karte graf. (Radeona X850 XT lub to co bedzie aktualnie najlepsze na AGP).

Chcialbym miec zawsze jakis zapas energii, gdyby trzeba bylo podlaczyc jakies wentylatory, dyski itp.

Co wiec byscie polecali ?

HuntKey HK-350AP, HK-400AP czy moze cos innego w cenie do 230zl ? A - i zasilacz musi byc CICHY :)

Pozdrawiam

Sory... nie zauwazylem ze to nieodpowiednie forum. Prosze o przeniesienie tematu.

Edytowane przez aaaxxx

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Do tych Fortronow z Allegro jakos nie moge sie przekonac. Sprowadzane z jakis magazynow z zachodu, sprzedawane bez pudelka i jedynie z 4-6miesieczna (w zaleznosci od allegrowicza) gwarancja. Wole juz wydac te 100zl wiecej i miec spokoj na przyszlosc. Z kolei o zasilaczach Chieftec czytalem wiele niepochlebnych opinii (ale to chyba jak byly produkowane jeszcze przez inna firme).

Podczas przegladania forum jak i czytania opisow zasilaczy nasunelo mi sie kilka pytan (a jestem zielony w tym temacie ):

- na co moze sie przydac te 40A (Fortron) na lini 5V ? I czy 15A na +12V to nie za malo ?

- co w praktyce daja te 2 linie +12V (Chieftec) ?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

bierz tego Huntkey'a 350 ap jego realna moc to 400W ja go mam i sie spisuje spoko żadnych zwiech, jest cichy no i w miare tani w proline masz go za 159 zł. POLECAM

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi