Skocz do zawartości
Hans15336

Jakie Ustawienia W Rivie Aby Wycisąć Max Pkt W Testach ?

Rekomendowane odpowiedzi

Fajnie by było jak by ktoś podał jakie ustawienia dają max pkt w 3Dmarkach , itp itd :D .

Co należy przestawić i na co .

Za odpowiedź z góry THX .

Wątek można by było podwieścić aby inni użytkownicy wiedzeili jak wykorzystać moc ze swoich kart .

Pewnie zalezne jest to od chipsetu karty , dlatego można by było zrobić bazę dla 6800 , 6600GT , 6600 itp itd .

Co Wy na to ????

A mi chodzi o konkretnie N6800XT z 12x1 6vp :banana:

Edytowane przez Hans15336

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Fajnie że ustaliliście że nv40 się moduje, ale topik był o podbijaniu wyników w smarkach.

sterownik: profil na testowanego smarka, max wydajność.

windows: crtl+alt+del i nadać aplikacji 3dmark wysoki priorytet (czasu rzeczywistego powoduje zwis) oraz ogólne zasady higieny czyli powyłączać zbędne aplikacje, zdefragmentować dysk itp.

Riva Tuner: Lod Bias na "+" obraz będzie paskudny, więc wyniczek znacznie podskoczy, ale uważam że to cheetowanie :[ z takim ustawieniem potrafię mieć na moim zdechlaku 8500pkt smarka03 i więcej przy 8000 z lodbias 0

Edytowane przez M4TEUSZ

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Riva Tuner: Lod Bias na "+" obraz będzie paskudny, więc wyniczek znacznie podskoczy, ale uważam że to cheetowanie :[ z takim ustawieniem potrafię mieć na moim zdechlaku 8500pkt smarka03 i więcej przy 8000 z lodbias 0

ale to chyba jest troche nie wporzadku wobesc innych?:>

Ja dodam od siebie ze nozna a własciwie nalezy zminic driverki na delikatnie zmodowany np XTreme-G :)

Edytowane przez Kvaz!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Fajnie że ustaliliście że nv40 się moduje, ale topik był o podbijaniu wyników w smarkach.

sterownik: profil na testowanego smarka, max wydajność.

windows: crtl+alt+del i nadać aplikacji 3dmark wysoki priorytet (czasu rzeczywistego powoduje zwis) oraz ogólne zasady higieny czyli powyłączać zbędne aplikacje, zdefragmentować dysk itp.

:blink: co tak słabo 8500PKT :mur: , to ja swoim ASUSIE N6600 GT 570/1100 miałem 8603 na seryjnych drv 81.95 :?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

:blink: co tak słabo 8500PKT :mur: , to ja swoim ASUSIE N6600 GT 570/1100 miałem 8603 na seryjnych drv 81.95 :?

tyle że ja mam leadteka z lipnymi pamięciami infineon z max taktami 570/1033 zresztą nie do końca stabilnymi, do tego qltowa 5-letnia płyta ECS K7S5A z AGP4x robi swoje.

Zresztą w smarki się nie gra a te 7%* jakoś przeżyję, grunt że gierki ładnie chodzą i jak już coś je hamuje to FSB147 MHz :-|

Ten trik, o którym ktoś napisał dosłownie parę dni temu, pokazuje jak można łatwo smarka oszukać i skąd biorą się niestwożone wyniki <_<

* na tych sterach co podałeś mam 8000pkt. mój rekord wynosi niewiele więcej i jest w sigu jak się dobrze poszuka ;) wyniczku z lod biasem nie zapodałem na orba bo jak już pisałem to oszustwo, zresztą podejrzewam że i tak mam jedną z najszybszych, o ile nie najszybszą K7S5A :lol:

Edytowane przez M4TEUSZ

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Fajnie że ustaliliście że nv40 się moduje

Wiadomoze w wersji agp mozna odblokowac nawet dodatkowe 8 potokow. Ale w wersji pci-e te dodatkowe 4 powinno dac sie uzyskac :/

I mimo ze riva je pokazuje to i tak nie mozna ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ostatnio wspominałem o LOD bias ale nie sądziłem ,że rozniesie się to jako trik...

O RT już nie będe pisał ,ale skrobne coś o sterownikach.Większość tych super sterowników ma powłączane niektore optymalizacje(pogarszające nieznacznie jakość obrazu),więc nie dziwne ,że wyniki są na nich lepsze.

Jakoś ci-poniekąd zdolni -panowie nie napisali nowego, WŁASNEGO sterownika,wszystkie są oparte na standartowych.

Na sterach NV włączenie np.trybu "wysoka wydajność" nie wplywa na wynik w markach,ponieważ 3dmark uruchamia się z własnym profilem(High Qualty).Za pomocą programu nHancer 1.x można bardzo łatwo zmieniać i tworzyć własne profile(np.gra x z FSAAx4 +FAx8 a inna bez FSAA i FA)również ustawienia Intellisample można zmieniać.

Hejka.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi