ptaku666 Opublikowano 1 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 1 Stycznia 2003 W jaki sposób moge sprawdzic cz na mojej karcie muzycznej działa LINE IN ??? Jest jakis soft do testowania kart muzycznych?? prosze o pomoc Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lechoo Opublikowano 1 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 1 Stycznia 2003 Line-in sprawdzisz podłączając do niego jakiekolwiek zewnętrzne źródło sygnału, np. magnetofon, walkman, discman, itp. Możesz także użyć programu RightMark Audio Analyzer, w celu poprawnego przeprowadzenia testu trzeba połaczyć kabelkiem na karcie dźwiękowej line-in z line-out. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ptaku666 Opublikowano 1 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 1 Stycznia 2003 podłączyłem walkman-a i cisza, robiłem tez test tym programem połączyłem wejscie OUT i IN na karcie i na 90% wyskoczył błąd : "Cannot find sync signal at the recorded waveform. Try to adjust playback/recording level." i po nacisnieciu Ok wyskakuje cos takiego : "Cannot finish test. AUDIO ERROR: Cannnot detect test signal in the recorded waveform. Probably the input level is too low. Try to check I/O levels. No hardware error occured. " Co jest grane czyzby moje LINE IN na karcie było spalona, karta jest nowa, ma zaledwie 3 miesiące. Przypominam ze jest to SB LIVE PLAYER 5.1 wejscie LINE IN w tych kartach jest oznaczone kolorem nibieskim, zaraz po nim jest wyjscie cyfrowe. Prosze o dalszą pomoc. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lechoo Opublikowano 1 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 1 Stycznia 2003 Jeśli wszystko robiłeś poprawnie (w mikserze od live wybrałeś line-in do nagrywania i mimo to nie było sygnału), wskazywałoby to na uszkodzenie kodeka lub wzmacniacza wejściowego w karcie. Masz ją jeszcze na gwarancji, więc zawsze możesz reklamować. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ptaku666 Opublikowano 1 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 1 Stycznia 2003 Jeśli wszystko robiłeś poprawnie (w mikserze od live wybrałeś line-in do nagrywania i mimo to nie było sygnału), wskazywałoby to na uszkodzenie kodeka lub wzmacniacza wejściowego w karcie. Masz ją jeszcze na gwarancji, więc zawsze możesz reklamować.Dzięki za pomoc, oddam karte na gware nie ma sie juz co z tym jeb** ! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Black Raider Opublikowano 1 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 1 Stycznia 2003 podlacz cos do tego wejscie i wtedy sie okaze:) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...