Ozzy_diamond Opublikowano 1 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 1 Stycznia 2003 Czy ktoś z Was wie jaka powinna byc prawidłowa kolejność instalacji sterowników podzespołów (np.stery: płyty głównej, karty graficznej, dźwiękowej, modemu, directx), aby system działał jak najlepiej :?: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
HanSC Opublikowano 1 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 1 Stycznia 2003 1.Stery MB 2.DirectX 3.Grafa 4.Audio 5.Modem Kazdy system ma sekwencje startowa i uklada start driverow wg waznosci, czyli najpierw mamuska, potem srodowisko multimediow, obraz, dzwiek itd. Kiedys slyszalem, ze zwykle win9x/me startuja w podobnym trybie, ale chyba i seria NT nie jest zbyt odmienna pod tym wzgledem. Sam tak pakuje soft po instalce i nie narzekam... Pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RS Opublikowano 1 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 1 Stycznia 2003 a ja słyszalem ze Direct X instaluje si ena koncu, moze jeszcze ktos sie podzieli swoja wiedzą???? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Feluke Opublikowano 1 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 1 Stycznia 2003 a ja słyszalem ze Direct X instaluje si ena koncu, moze jeszcze ktos sie podzieli swoja wiedzą????Tak jak mowisz powinno sie na koncu instalowac zeby mogl sie "dostosowac" do systemu (openGL i takie tam duperele). Wedlug mnie powinno byc tak: 1.MOBO 2.Grafa 3.Audio 4.Modem 5.DX Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kosmos Opublikowano 1 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 1 Stycznia 2003 Tak jak mowisz powinno sie na koncu instalowac zeby mogl sie "dostosowac" do systemu (openGL i takie tam duperele). Wedlug mnie powinno byc tak: 1.MOBO 2.Grafa 3.Audio 4.Modem 5.DX Ja instaluje w tej samej kolejności. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wosiu Opublikowano 1 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 1 Stycznia 2003 A ja instaluje tak: na konfigu ponizej: 1. via 4in1 2.Grafa 3.Dzwięk 4.Directx 5.Modem (terminal :P) i reszta jaka reszta ???????? :PP Pierwsze 3 punkty potrzebuja directa. Grafa zeby gry pod directa (zle to ujołem :P) chodziły, i dzwiek tez potrzebuje (jak u mnie zainstaluje dzwiek po directx to dzwiek nie działa) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
best-boy Opublikowano 2 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 2 Stycznia 2003 1. Pierwsze napewno stery do MoBO ! 2. Grafa i audio (tu nie wazne co bedzie pierwsze) 3. I teraz DirectX , nalezy instalowac po wczesniejszym zaainstalowaniu multimediow (grafa i audio) 4. Reszta dupereli modem itp. :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dARIO Opublikowano 2 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 2 Stycznia 2003 Przychylam się co do kolejności z DirectX'em na końcu i to nawet po modemie itp. :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
radoos Opublikowano 2 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 2 Stycznia 2003 1. Pierwsze napewno stery do MoBO ! Co to nest mobo ??? - stery do plyty ??? Ja do tej pory robilem roznie.Najczesciej tak: 1 grafa 2 audio 3 sieciowa 4 via 4 in 5 DX 6 drukarka i raczej wszysko bylo ok Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ANalfabeta Opublikowano 2 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 2 Stycznia 2003 1.Stery VIA4in1 (ew. IntelINF) 2.DirectX 3.Grafa 4.Audio 5.Modem ew. TunerTV Nawet na opakowaniu z driverami od VGA jest napisane, żeby DX przed driverami !! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RS Opublikowano 2 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 2 Stycznia 2003 1. Pierwsze napewno stery do MoBO ! Co to nest mobo ??? - stery do plyty ??? Ja do tej pory robilem roznie.Najczesciej tak: 1 grafa 2 audio 3 sieciowa 4 via 4 in 5 DX 6 drukarka i raczej wszysko bylo ok fajnie fajnie bardzo sprytnie, tylko spojrz nato w ten sposob ze via 4in1 (teraz hyperion) to sa sterowniki do płyty głowej wiec chyba z logiki wynika ze instaluje je sie na samym początku, poto, zeby płyta pprawnie rozpoznala sprzęt, i zeby mozliwe było w 100% poprawne zainstalowanie sterowników itd. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
HanSC Opublikowano 2 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 2 Stycznia 2003 Tak sobie czytam posty i doszedlem do wniosku, ze nikt z nas nie trafil wlasciwej kolejnosci. W koncu DXy instaluja sie zawsze z systemem, przynajmniej od czasow wersji win98 (choc 95ka tez cos tam miala, pamietam DX2 i 3) , czyli sa juz w kompie nawet przed instalka MOBO i dalszych maszynek. To co potem instalujemy to tylko aktualizacja :o Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Crazy_Ivan Opublikowano 3 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 3 Stycznia 2003 1.Stery VIA4in1 (ew. IntelINF) A SIS to co nie instalujemy :wink: . Co do kolejności to przychylam się do tej w której instalacja/aktualizacja DX na końcu(w przypadku XP i tak bez sensu, można/nalezy zaniechać ponieważ już tam jest 8.1 no chyba że ktoś ma R9700). Wcześniej mobo, grafa, audio i inne duperele (znów przywołam przykład XP w którym to pozostawało mi zainstalować/zaktualizowac tylko stery od grafy[oczywiście wcześniej VIA4in1] :P ) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ANalfabeta Opublikowano 3 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 3 Stycznia 2003 heheh Mea Culpa ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
CyraxFX Opublikowano 4 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 4 Stycznia 2003 DX na końcu ale gdy instalujemy xp to przecież instaluje się z systemem. Także raczej nie ma jednoznacznej kolejności Najlepiej instalować tak żeby wszystko działało Każdy wie co jak i kiedy działa mu dobrze. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dijkstra Opublikowano 4 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 4 Stycznia 2003 A jakie to wszystko ma znaczenie, jak i tak instalujemy ciągle nowe wersje sterów do wszystkiego w takiej kolejości, jak wyjdą...ale fakt faktem, że na nowy system mobo najpierw bezdyskusyjnie... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
HanSC Opublikowano 4 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 4 Stycznia 2003 ...i rzekl Detonator "nie bedziesz mial PC innych sterow przede mna" lecz Glowna Matka odparla: "wpierw ja Synu ku optymalizacji podazac bede, a za mna Ty i inne dziatki (karty) moje.... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LuKaSeKbP Opublikowano 4 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 4 Stycznia 2003 napewno sterowniki do płyty (na tym sie ot wszystko trzyma no nie ;)) potem ja instaluje jak leci.... tzn jak płytki leża na stole.. yhyh Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rysioo Opublikowano 4 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 4 Stycznia 2003 napewno sterowniki do płyty (na tym sie ot wszystko trzyma no nie ;)) potem ja instaluje jak leci.... tzn jak płytki leża na stole.. yhyhno to jest szczera prawda jak leci po sterownikach do plyty :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...